Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
Jestem młodym jeszcze użytkownikiem i wyglądam młodo , po 18stce już ,i czy jak pójdę do psychiatry to on nie będzie miał z tego powodu jakiś obaw przed przepisaniem mi anty,.....(Seroxat)i czy jak powiedział bym że pół roku temu brałem spida i od tego czasu dostałem deprechy i lęków to czy polepszyło by to moją sytuacje czy pogorszyło ? :rolleyes:
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 329 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Hulk »
Nie wiem o jakiej nienaturalnej pewności siebie na paro mówicie. Ja tam nic takiego nie czułem, poza chwilowymi, na początku, okresami "jakby na pixie". Teraz zrobię sobie dłuższą przerwę w jaraniu i we wszystkim, poczekam ze 2 tygodnie i zobaczę czy u mnie coś takiego w ogóle się pojawi...

qiuru18: Dobry lekarz na pewno pomoże, powinien Ci to przepisać plus jakieś benzo doraźnie, jeśli lęki są dla Ciebie uciążliwe. Ale będziesz miał wszystko w karcie wpisane, a słyszałem plotke że to może komplikować leczenie... Nie wiem, decyzja zależy od Ciebie. Najlepiej idź i powiedz jakie masz objawy, a o fecie to lepiej sam zadecyduj czy mówić. Paro ma także działanie przeciwlękowe, więc jak dobrze mu opiszesz co Ci jest, powinieneś dostać bez zastrzeżeń.
Uwaga! Użytkownik Green Hulk jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 3 / 0
Green hulk. Ja zaczalem czuc ze lek na mnie dziala dopiero po 2 latach brania,podczas leczenia okazyjnie cpałem, 2 tygodnie czy 3 ...mozesz sie rozczarowac.Tak wiec paroksetyna nie jest az taka zla czuje ze mnie leczytylko na efekty trzeba czasem troche poczekac.Jakis czas leciałem na dawce 50mg teraz znowu zszedłem do 40 i jest git.Ale mozesz byc takim przykładem ze nie jest to dla Ciebie lek.Tak samo slynna fluoksetyna dla mnie okazała sie orzeszkami ziemnymi które moglem wcinac bez zadnych efektów.
Uwaga! Użytkownik bezczelnyny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 9 / 0
Green Hulk pisze:
Nie wiem o jakiej nienaturalnej pewności siebie na paro mówicie. Ja tam nic takiego nie czułem, poza chwilowymi, na początku, okresami "jakby na pixie". Teraz zrobię sobie dłuższą przerwę w jaraniu i we wszystkim, poczekam ze 2 tygodnie i zobaczę czy u mnie coś takiego w ogóle się pojawi...
ja mialem po paro tak: nie byla to pewnosc siebie taka hamska, tylko po prostu w stylu: chce cos zrobic, to nigdy nie mialem zadnych oporow przed zrobieniem tego. Zagadanie do laski, glupkowaty tekst - to wszystko byly takie błache sprawy i nawet najmniejszych negatywnych emocji nie wzbudzały. Okraszone bylo to niestety zbyt duza sennoscia, to znaczy teoretycznie moglem wszdystko, ale w praktyce czesto mi sie nic nie chcialo ;D

a po wenlafaksynie / sertralinie taka pewnosc siebie sie nie pojawia u mnie. to znaczty zwieksza sie, ale jakby nie w tym stylu, po paro było "a jakiez to ma znaczenie, przeciez moge to zrobic bo niby co sie stanie", po sertralinie nie ma takiego efektu olewactwa dla mnie...
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
a ile bierzesz tej sertraliny. wiadomo ze sertralina jest słabszym lekiem ale jeśli nie jesteś zadowolony z jej działanie to moze warto podnieść dawkę.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 9 / 0
100mg biore ale nie chce podnosic bo mi sie tak srednio jakos podoba to dopaminowe dzialanie sertraliny...
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
a jakie mialas te uboczne efekty ktore to cie zniechecily do dalszej kuracji???????od 2 dni jestem na 40 mg.piierwsze 3 tyg 20 mg.8dni 30mg i teraz 40
cos jakby lepiej ale zrenice bardziej reagowaly po wellbutrinie (przynajmnirj ludziska sie gapili jakos dziwnie;)))))niz po paroksetrynie.mozna laczyc paro z wellem?(chodzi o watrobe by mogla sie zregeneroawac po takiej kuracji bez zadnego ale................
Uwaga! Użytkownik wellbutrinek84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 9 / 0
Jakie sa najlepsze sposoby na przynajmniej czesciowy powrot libido po paro? Yerba daje rade?
  • 62 / 3 / 0
anonimowy_uzytkownik pisze:
Jakie sa najlepsze sposoby na przynajmniej czesciowy powrot libido po paro? Yerba daje rade?
tak yerba da rade.Ogólnie kofeina w roznych postaciach daje rade:)
Uwaga! Użytkownik bezczelnyny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 1 / 0
wellbutrinek84 pisze:
a jakie mialas te uboczne efekty ktore to cie zniechecily do dalszej kuracji???????
nadmierne pobudzenie, splatanie i gonitwa mysli, na kompletnie niczym nie umialam skupic uwagi, nawet filmu nie dalo rady obejrzec bo uciekal watek, wszystko mnie wkurwialo, ludzie na ulicy, reklamy w tv, doslownie wszystko, wzrosl apetyt, do tego niespokojne nogi, wysiedzenie 10 minut w jednej pozycji bylo niemozliwe, co 5 minut wstawalam, to siadalam, chcialo mi sie od tego wrzeszczec i plakac, nawet myslalam o samobojstwie <_< totalny rozpierdol, to tak mniej wiecej.
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.