23 września 2025Nautilius1 pisze:
Jeżeli masz zdrową wątrobę (lekomania może na to nie wskazywać, zrób sobie np. badanie ALT we krwi), zdrowy układ pokarmowy, nie miewasz
Dobrze wiedziec, ze nawet slepy by plesn wyczul i pewnie zauwazyl. I ze sie nie umiera jak cos spieprzy w growkicie.
one by one we will take you
Ja zamawiałem wielokrotnie na paczkomat i nigdy się nie bałem heh. Zresztą puki grzybki nie wyrosną a raczej piny się nie pojawią to wszystko jest legit.
Dla niepoznaki kup mikroskop i że niby nad tą grzybnia prowadzisz badania mikroskopem
19 października 2025Krysoniak pisze: Ej jak chce zamówić growkit do domu to nie ma się czego bać? chodzi mi o to że nie chce mieć jakiś potem problemów cn.
Grzybnia jest legalna, a grzybiarze nieoplacalni do ścigania. Słyszałeś kiedyś, żeby policja zatrzymała dealera grzybów? :)
Nie ma się czym martwić, minimum bezpieczeństwa wystarczy.
19 października 2025Krysoniak pisze: Ej jak chce zamówić growkit do domu to nie ma się czego bać? chodzi mi o to że nie chce mieć jakiś potem problemów cn.
Tylko najważniejsze - zachowuj się i bierz odpowiedzialnie! :)
Planuję kupić na początek grzybnię full-auto. Czyli dostaję w takim opakowaniu zamkniętym od góry taką grzybnię, chowam do pomieszczenia zacienionego (na jak długo trzymać do gotowości?) i kapelusze same wyrosną? Jak często otwierać box by wpuścić tlen? Oni dają instrukcje w tych sklepach?
Btw koleżanka na atomoksetynie (lek na adhd) też chce zacząć, czy zachodza interakcje zespół serotonionowy itp?
one by one we will take you
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.