Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1889 / 72 / 3
1/3 szklanki. Tylko ja piję najpierw z wodą, później z mlekiem.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 240 / 43 / 0
10 lutego 2018modest pisze:
Jaką ilość yerby zalewacie? Bo od jakiegoś czasu ją piję, ale coś mam z tym problem czy sypać dwie łyżki czy o wiele więcej
Tego się nie sypie na łyżki. Dla mnie pół kubka suszu to minimum. Kubek 330ml.
Uwaga! Użytkownik Makrela nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 326 / 13 / 0
Te dwie łyżki wzięły się stąd, że na kanale czajnikowy.pl w odcinku o yerbie, prowadzący mówił, że lubi napar z dwóch łyżek. A w sumie to mocno pęcznieje i z dwóch łyżek suszu robi się pół szklanki. To wy aż do połowy tykwy sypiecie tego suszu? To szybko chyba wam musi schodzić yerba, chociaż podejrzewam, że wtedy więcej razy można zalać?
  • 1889 / 72 / 3
Cały dzień zalewam. Hmmm, zależy od odmiany. Kupuję po paczce Rosamonte i Pajarito i starcza na ok. 1,5 msc.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
  • 240 / 43 / 0
10 lutego 2018modest pisze:
Te dwie łyżki wzięły się stąd, że na kanale czajnikowy.pl w odcinku o yerbie, prowadzący mówił, że lubi napar z dwóch łyżek. A w sumie to mocno pęcznieje i z dwóch łyżek suszu robi się pół szklanki.
Dla smaku to można i z dwóch, jeśli się lubi, ale sypanie do połowy (i więcej) to właściwie standardowa procedura, która nie ma nic wspólnego z ćpuństwem. Fakt, susz puchnie i z pół kubka robią się trzy czwarte fusów, ale można to zalewać sześc, siedem razy i popijać cały dzień, a czasem i dłużej.
Uwaga! Użytkownik Makrela nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 326 / 13 / 0
No, elegancka ta yerba, zrobiłem tym razem z odpowiedniej dawki suszu i co prawda naparu jest mniej, ale działa i smakuje tak jak powinno. Polecicie jakąś fajną yerbę? Bo mam tylko trochę co było w zestawie i zaraz mi się skończy
  • 1889 / 72 / 3
Zależy co lubisz. Ja kocham Pajarito Mięta-Cytryna.

~Michael Linnel
  • 224 / 12 / 0
Jak lubisz mega mocnego kopa, od siebie polecę Markę Pizca Del Mundo (mało recenzji, lecz ja opróżniłem już ze 3 pół kilowe opakowania) i polecam. Najmocniejsza z nich - Cachoeira, na opakowaniu pisze, że zawiera 1,9G kofeiny/100g suszu (to kilka razy więcej od standardowych marek!) Idealnie nadaje się do pracy, znosi zmęczenie i daje meega kopa ;) Jak kilka energoli naraz.

Z tych standardowych polecę również CBSe Energia Guarana (również idealna do pracy) oraz CBSe Naranja (z ekstraktem z pomarańczy, i do pracy i na co dzień ;))

Próbowałem również Pajarito Elaborada, jak wszystkie Yerby i ta mi podchodzi, lecz jest strasznie dużo pyłu i przez proces suszenia dymem, zajeżdża petami z papierosów.

Ogólnie odkąd spróbowałem Yerby, jestem PoYerbany już całkowicie i życia bez tego cudownego ziela nie widzę.
Dawniej dzieciaki wychowywały się przy Panu Kleksie
Teraz wychowują się przy Panu Deksie
  • 78 / 4 / 0
O, to ciekawy wątek.
Mam wszystko co potrzebne do yerby ale problem jest u mnie z jej zalewaniem. Nie piję jej regularnie tylko w wolne dni, a chciałbym to zmienić i stąd moje pytanie, jak radzić sobie w szkole/pracy/podróży ? Przelewacie wywar do butelki czy co?
Aktualnie mam Amande Despalada.
Uwaga! Użytkownik JakisTam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 224 / 12 / 0
12 lutego 2018JakisTam pisze:
jak radzić sobie w szkole/pracy/podróży ? Przelewacie wywar do butelki czy co?

Polecam takie sitko: http://www.gama2000.pl/store/product/27 ... a-promocja!
Idealne do pracy ;)
Dawniej dzieciaki wychowywały się przy Panu Kleksie
Teraz wychowują się przy Panu Deksie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.