Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 3239 / 553 / 0
Spokojnie, na tym polega kapitalizm.
Wiekszy popyt. Więcej ofert. Większa konkurencja. Mówimy o Polskim podziemiu na C.
Ale na niższą nie jest fizyczne możliwe liczyć chyba że ktoś zapierdala z hurtowni a takich będzie niewielu bo go szybko zamkną.
No i koniecznie europejskie leki, w tych zwożonych z USA nawet w "oryginalnych" opakowaniach lubia wypierdalać fenta.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 40 / 11 / 0
@kurczakswiezy Nie jest wcale tak tragicznie jak to przedstawiasz, dzisiaj dostalem dużą butlę Tramalu online bez udostępniania czegokolwiek, w ubiegłym tygodniu 3 op. benzo w podobny sposób, stacjonarnie lekarze POZ czy z poradni neurologicznej piszą wszystko bez problemu bez IKP lub na stare zaświadczenie od psychiatry sprzed kilku lat, też trochę rozmawiam z lekarzami i wcale nie wyczuwam takiej paniki, także chyba trochę dramatyzujesz. Oczywiście pewnie coś się zmieni jak w końcu wejdą te twarde obostrzenia systemowe, ale nie róbmy z tego końca świata, kto się postara, ten w taki czy inny sposób sobie ogarnie to, czego potrzebuje, i nie mówię tutaj o jakimś czarnym rynku, ostatecznie w najgorszym wypadku będzie się ciągnąć na kilka różnych osób.
  • 108 / 16 / 0
Psychiatrzy piszą normalnie, więc pod tym względem nic się nie zmieniło. Benzo i setki dostępne bez problemu. Szukać po receptomatach nie ma sensu no chyba że ktoś chce wyszarpac jakąś jedna paczke, ale ryzyko i tak jest, więc moim zdaniem można wtopić tyle samo kasy co na psychiatrę, a u magika przynajmniej jakąś pewność jest, że się dostanie więcej.
  • 143 / 22 / 0
Zapytam prewencyjnie - miał ktoś jakieś problemy, że lekarz chciał zapisać, a system wyskoczył z blokadą? Bo mam zaplanowaną telewizytę po 28 dniach od ostatniej tj. 28 marca, a poprzednia 29 lutego (powinna być po około 60 dniach, ale uzupełniam zapasy u tego samego magika żeby nie było, że ciągnę od stu) i wolałbym być przygotowany na taki scenariusz.

Nie sieję paniki, po prostu chce uprzedzać fakty, by mnie "system" nie zaskoczył przykro.

Jeśli ktoś będzie miał takie problemy - koniecznie piszcie tutaj!

Pozdrawiam!
  • 40 / 11 / 0
@OpenYourMind 28 marca jeszcze nie powinno być takiej niespodzianki, według planów do 31 marca nie mają pojawiać się żadne blokady. Od 1 kwietnia w teorii mogą już być, jak będzie w praktyce zobaczymy, może znowu przedłużą ten okres bez blokad, jak już kilka razy wcześniej.
  • 108 / 16 / 0
Nie ma żadnych blokad
  • 633 / 154 / 0
Nie ma jeszcze blokad - tych związanych z koniecznością inwigilacji profilu pacjenta.

@OpenYourMind Jeśli Twój lekarz nie jest złośliwy, ani czymś go nie wkurzysz, to na dzień o którym wspominasz takiego problemu nie będzie:
https://www.rynekzdrowia.pl/E-zdrowie/N ... 266,7.html

Zależy też, co rozumiecie poprzez "zapas" i "robienie rezerwy" bo z tym jest dość problematycznie.
  • 6 / / 0
Nie wiem gdzie to do końca napisać. Jestem wjebany w kodeine od 5 miesięcy i teraz 360 mg juz ledwo co tam grzeje. Miałem też kontakt z oxy, jest perfekcyjna. A zacząłem wszystko rok temu od tramadolu.

W skrócie przyjmowałem wiele leków psychiatrycznych na depresje/leki ale nic z tego tak nie pomogło jak opioidy. Jeszcze były psychodeliki i one pomagały na najdłuższy czas. Przechodząc do rzeczy: jako, że opioidy najlepiej pomagają na moje przypadłości to zamierzam je dalej przyjmować, już zbyt wiele czasu wycierpialem przez swoje zaburzenia i przez nieskuteczność leków czy terapii. Dla mnie istnieje albo wylogowanie się albo opioidy.
Miałem kontakt z oxy, trampkiem i kodą. A i biorę małą dawkę diazepamu jeszcze, ale z niego schodzę.

Potrzebuję wskazówki jak dostać coś od specjalisty... walić kawę na ławę i mówić po co przyszedłem? Jakaś koperta dodatkowo? Macie jakieś tipy?
Oczywiście można kupować na czarno ale nie chcę przepłacać i ryzykować z podróbkami.
Generalnie wolałbym aby to było przepisane na przypadłość fizyczna a nie najebane uzależnienie w papierach.

Drugą opcją, którą rozważałem była terapia substytucyjna, ale jeszcze nie chce mieć takich rzeczy w papierach bo nie chcę sobie zamykać drogi pracy w służbie zdrowia - wiadomo, że prędzej czy później otoczenie by się dowiedziało i już by inaczej patrzyli na mnie.

Anyways; nie mogę sobie pozwolić na odstawienie gdyż doświadczam wtedy jeszcze cięższej anhedonii niż na trzeźwo (a i tak na trzeźwo mam anhedonie dość ciężką nie do zniesienia).
  • 3239 / 553 / 0
Prywatnie stacjonarnie jest ok.
Mój prywatny lekarz którego uwielbiam wypisał mi zestaw benzo różnego pochodzenia do tego sevredol(morfinę)
Bylo to jakoś w sobote wiec to bieganie po aptekach było wyzwaniem.

Da się? Da.
- Czy nowy lekarz czy przepisze?

jak mu pokażesz papier z bólem przewlekłym zdobycie jest niezwykłe trudne i wymaga umiejętności logistycznej narkomana.

ale wiem że w ukryciu działaja jakieś dziadki prywatnie dając co chcesz.
Benzo - łatwiej załatwisz ale papier I IKP często wymagają więc nie jest tak nie lekko.

JP daje też na miesiąc i banuje.
Nl. Mi dali bez ikp

Skróty znane ale nie podam bo to dla nich szkodliwe. I dla nas
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 39 / 10 / 0
Czesc wszystkim! Ja akurat ostatnio mam spory problem tramca dostac recepte i jade na oparach. Plecy mam rozwalone od x lat i bez niego w sumie nie fukcjonuje, ale rodzinna sie wypiela po akcji z banami a online ostatnio 4 z 4 stron wtopilem. Jakies rady poza stacjonarna wizyta? Jakos osobiscie jestem slabiakiem i mimo ze mam przewlekly bol to po tej nagonce czuje jakbym cos zlego robil i sie spalam. Moze macie kogos w okolicach Poznania do polecenia na priv? IKP mam w miare czyste od kilku miesiecy 1 paka na miesiac, wczesniej roznie bywalo. Dzieki i trzymajcie sie tam!
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.