Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
Posiadam 9g nasion od firmy Vilmorin, odmiana heavenly blue. Zna ktoś domowy sposób by po umyciu je porządnie zmielić aby ładnie się trawiły i normalnie zadziałały ? Nie mam blendera, stąd to pytanie.
Po vilmorinie przetestuję legutko paczki 3g, ale nie jest to heavenly blue tylko zwykły i obawiam się że może on być nie warty zachodu.
Próbowałem w zeszłym roku zwykły i potwierdzam że nie warty zachodu. Ja od zawsze miałem wysoką tolerkę na kodeinę tylko na początku 300mg mnie jako tako robiło teraz już minimum 400 musi być
A propo deksa to na 500mg miałem 2 tripy w życiu raz z grejfrutem a raz z 1 piwkiem i z piwkiem mocniej porobiło xd
Bo przeglądając wątek widzę różne, sprzeczne ze sobą opinie
There are two ways to reduce nausea. One may grind and soak the seeds in water for half an hour and then drink the liquid, discarding the seeds. Another way is to let the seeds sprout by keeping them moist for 3 or 4 days (change the water often), after which the white part is removed from the shell and eaten.
Ciekawe jak to działa.
Btw wie ktoś czy na chwilę obecną można gdzieś dostać dobre nasiona?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.