Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Trochę odejdę od tematu głównego, szybkie pytanie. Na znanym portalu aukcyjnym pojawił sie aniracetam, reklamuje sie jako 10x silniejszy od piracetamu. Z piracetamu byłem zadowolony ale chciał bym spróbować coś mocniejszego, zobaczymy jak działa. Jak dawkować z tego co widzę to producent pisze od 1-6 caps po 750m mg ed.
  • 103 / 1 / 0
@Jew2:
Dawkowanie zaczynasz od 1 tabletki (sprawdzasz jak działa na ciebie). U niektórych występują skutki uboczne np. senność, zmęczenie musisz się zorientować jak to będzie wyglądać u Ciebie. Poza tym aniracetam to taki mocniejszy piracetam - brzmi jak reklama, prawda? Faktycznie jest nieco mocniejszy, osobiście uważam, że wystarczy jednak piracetam. A dawkowanie zgodnie z producentem - od 1 do 6. Możesz podczas posiłków, po posiłkach jak ci wygodnie i zgodnie z potrzebami.
Stosowałem ten aniracetam (750) i ja raczej go nie rekomenduję.

@BraminCnotliwy

Jak masz niedobory to pewnie poczujesz się nieco lepiej, dla mnie animal pak to produkt dedykowany sportowcom. Wygodny w użyciu, z tego co pamiętam to niektóre witaminy miały "dość przestałe" formy, pomimo to daje kopa przedtreningowego. Jeżeli chodzi o witaminy to osobiście wolę produkty organiczne - stosunkowo kosztują o wiele drożej, jednak naturalne witaminy i organiczne minerały to inwestycja w jakość.

Jak chcesz poprawić samopoczucie polecam ziele dziurawca, najlepsze jakie dotąd spotkałem to niemieckie Johanniskraut Rotol Kapselen. Oprócz tego dieta JohnegoHa - kurkuma 5 g + 1 g pieprzu, pod język. Jak dasz radę herbata z pieprzu cayenne. A rano na oczyszczanie z toksyn aloes z przegotowaną wodą w proporcji 50:50.
  • 219 / 1 / 0
Doctorblack co do dziurawca to robilem nalewke spirytusowa z wyciagu z tej rosliny sprzedawanego jako deprim (przepis z hypera oczywiscie). Dzialalo to na mnie lepiej niz ssri. Czyli aloes oczyszcza ? Bede sie musial zainteresowac. A co do kreatyny czy buduje ona mase? To z tego co czytalem to tak buduje ze wzgledow ktore wyzej opisalem i wysaje mi sie to byc logiczne. Bede musial przeczytac co daje to wsowanie pieprzu i cucrcumy poniewaz juz o tym slyszalem na forum. To jakies rady magdy gessler ?

ps jeden pan pisal ze pije dziennie 20g soli potasowej gdys stymki wyplukuja mu potas ...
Uwaga! Użytkownik BraminCnotliwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 7 / 0
kowalskii pisze:
Pewne jest, że kretę najbardziej opłaca się brać jak już się wytrenujemy trochę (wg mnie minimum 3 miesiące od rozpoczęcia ćwiczeń), bo na samym początku siła i masa i tak dobrze idzie (przy diecie) o pompie nie wspomnę. A później zaczynamy kretę. Najlepiej zaczynać od najsłabszego monohydratu, a póxniej stopniować: jabłczan, stacki, można też mieszać różne rodzaje. Mówią też, że pierwszy cykl kreatynowy jest najlepszy (podobnie jak z wieloma dragami heh). Mi osobiście cykl na monohydracie kreatyny (jedyne i jedyny dawno temu) dał + 10kg na sztandze, waga chyba + niecałe 2kg

Stacki kreatynowe mają też wadę, bo mogą podnosić ciśnienie tętnicze.

Wiem, że co niektórzy biorą też kreatynę jak mają zapierdol w robocie, przynajmniej ja spotkałem się z tym, bo miałem jednego kumpla co zasuwał przy workach i mówił, że pomaga.
Z tego co wiem mono daje szybsze lecz mniej trwale efekty a jablczan słabsze lecz trwalsze ;) Jeżeli mowa oczywiście o sylwetce i sile.W kwestii skutków ubocznych też cos słyszałem o nerkach ale co dokładnie i w jakim stopniu niestety nie pamiętam już :-D
FajnieJest pisze:
Kolorowy mocz po witaminach to skutek nadmiaru ryboflawiny (b2). Witaminy z grupy B nie sa toksyczne. Witamina A juz np. jest toksyczna. Wystarczy pilnowac dawek, ale ogolnie rzecz biorac witaminy trudno jest przedawkowac, bo dochodza do tego jeszcze takie rzeczy jak biodostepnosc oraz absorpcja.
Witaminy może trudno ale minerały juz łatwiej :-D
Tu masz skład animala:

Ilość w jednej porcji - % dziennego zapotrzebowania
- Kalorie - 16
- Węglowodany ogółem 1g - <1%
- Białka 3g - 6%
- Witamina A (jako octan i 66% jako ß-karoten) 9900lU - 198%
- Witamina C (jako kwas askorbinowy) 1g - 1667%
- Witamina D (jako ergokalciferol) 680lU - 170%
- Witamina E (jako octan d-a-tocoferyl) - 300lU - 1000%
- Tiamina (jako tiamina HCl) - 76mg - 5067%
- Ryboflawina - 76mg - 4471%
- Niacyna (jako amid kwasu nikotynowego) - 82mg - 410%
- Witamina B6 (jako pirydoksyna HCl) - 72mg - 3600%
- Kwas foliowy - 400mcg - 100%
- Witamina B12 (jako cyjanokobalamina) - 6mcg - 100%
- Biotyna - 300mcg - 100%
- Kwas pantotenowy (jako pantotenian wapnia) - 76mg - 760%
- Wapno (jako cytrynian, węglan) - 2g - 200%
- Fosfor (fosforan wapnia) - 228mg - 23%
- Jod (z krasnorostów morskich) - 150mcg - 100%
- Magnez (jako tlenek) - 133mg - 33%
- Cynk (jako tlenek) - 30mg - 200%
- Selen (jako selenian) - 50mcg - 71%
- Miedź (jako siarczan) - 600mcg - 30%
- Magnez (jako siarczan) - 11mg - 550%
- Chrom (jako pikolinian) - 6mcg - 5%
- Potas (jako siarczan) - 200mg - 6%

Mieszanka aminokwasów
- Lizyna (z laktalbuminy) - 300mg
- Metionina (z laktalbuminy) - 500mg
- Leucyna (z laktalbuminy) - 100mg
- Walina (z laktalbuminy) - 760mg
- Treonina (z laktalbuminy) - 48mg
- Kwas glutaminowy (z lakbalbuminy) - 700mg
- Fenylanina (z laktalbuminy) - 560mg
- Arginina (jako L-arginina) - 2g

Optymizatory osiągów
- Żeń-szeń syberyjski (korzeń) - 2g
- Żeń-szeń orientalny (korzeń) - 250mg
- Smilax officinalis (korzeń) - 500mg
- Protogen A (jako kwas tioctowy) - 200mcg
- Inozyna (jako rybozyda hipoksantyny) - 500mg
- Pirydoksyna a-ketoglutaran (PAK) - 200mg
- Karnityna (jako L-karnityna) - 25mg
- Pikolinian chromu - 50mcg
- Koenzym A - 20mg
- Koenzym B12 - 10mg
- Fosfotidylcholina - 200mg
- Kwas para-aminobenzoesowy (PABA) - 400mg
- Siara (bydlęca) - 25mg
- Wątroba argentyńska (bydlęca) - 3,9g
- Chrząstka rekina - 1g
- Kompleks cholinowy - 1,2g
- Bioflawonoidy (cytrusy) - 1g

Kompleks podstawowych kwasów tłuszczowych
- Kwas linolowy - 200mg
- Kwas oleinowy - 100mg

Enzymy trawienne
- Betaina HCl - 200mg
- Pepsyna - 64mg
- Papaina - 64mg
- Żółć wołowa (bydlęca) - 120mg
- Pankreatyna - 700mg
- Mikozyna - 64mg

Tak jak pisałem moim zdaniem zadużo tego troche :P

Tyler Durden pisze:
Źle mnie zrozumiałeś - boostery teścia w tabletkach to już coś dla mnie, bo te do iniekcji to za dużo pierdolenia.
Teraz kumam.Zastanawiał bys sie w sęsie pozytywnym czy wziąść :P

Jeżeli chodzi o sterydy to chyba niema lepszej drogi podania niż igły.Organy nie obrywają.

CCLight pisze:
O rany... Przeraża mnie co za kilka dni tu będziecie pisać - obstawiam masakryczne trip raporty po dożylnym przyjęciu 20g kreatyny :D

Ludzie - zamiast pieprzyć 3 po 3 ruszcie tyłek na sfd, poczytajcie o podstawach, bo jak czytam, że kreatyna ma wpływ na masę (z sugestią, że się po niej tyje), że ktoś tam poleca brać po 3 miesiącach treningów, bo wtedy już przestaje iść naturalny progres tak dobrze i najlepiej zaczynać od monohydratu bo inne są za mocne (?) to mi witki opadają. No ale jak przychodzi Tyler i mówi, że kreatyna to stymulant i go po nim nosi, to myślę że temat trzeba zamknąć, albo przenieść do innych ćpuńskich rozkmin, gdzie br0war rozpisuje sobie kurację gieblem, a dzieci poznają swoje ukryte, bogate wnętrze po acodinie. To smutne.

@Bramin - Animal Pak to bardzo często polecane witaminki, warto kupić. Alkoholem się nie przejmuj, jeśli chcesz się raz czy 2 na cyklu napić - co Cię odwodni to szybko uzupełnisz i różnica będzie minimalna albo i żadna.
to zmniejszy sie zapotrzebowanie na alko
Jak ruszysz dupę na siłkę, dasz sobie w tyłek przysiadami, ciągami i poczujesz tą satysfakcję bardzo łatwo będzie Ci odmówić sobie alkoholu. W razie problemów - giebluj (tylko uczciwie zastępuj alko gieblem na imprezy, a nie rób ciągów czy kuracji na podniesienie hormonu wzrostu...).

Teścia najskuteczniej podnoszą ćwiczenia ciężkie, angażujące duże partie mięśniowe/wiele partii mięśniowych - przysiady, martwy ciąg.
Ja większość swojej "sportowej" wiedzy mam z SFD ;) Co jest niezgodnego z tym ,że na początku progres jest na samym treningu i diecie ? Może odrazu anapolon walić ? %-D
BraminCnotliwy pisze:
Doctorblack co do dziurawca to robilem nalewke spirytusowa z wyciagu z tej rosliny sprzedawanego jako deprim (przepis z hypera oczywiscie). Dzialalo to na mnie lepiej niz ssri. Czyli aloes oczyszcza ? Bede sie musial zainteresowac. A co do kreatyny czy buduje ona mase? To z tego co czytalem to tak buduje ze wzgledow ktore wyzej opisalem i wysaje mi sie to byc logiczne. Bede musial przeczytac co daje to wsowanie pieprzu i cucrcumy poniewaz juz o tym slyszalem na forum. To jakies rady magdy gessler ?

ps jeden pan pisal ze pije dziennie 20g soli potasowej gdys stymki wyplukuja mu potas ...
To nie rady magdy gessler.To rada od JohnyHa który tutaj ma chyba największą wiedze :-D tu masz temat o kurkumie:

http://talk.hyperreal.info/turmeric-cur ... 34338.html a w tym temacie i "anhedonia,trwałe zmęczenie" o niej też jest sporo informacjii :cool:

Mase to zdobędziesz z nadwyżką kcal a suple czy mocniejsze metody tylko w tym moga pomuc ale to nie o tym temat ^_^

Spidy wypłukują błyskawicznie potas ale 20g soli potasowej to jest jak sie nie myle 13,5 gram potasu %-D więc coś tu nie halo jest ... chyba coś pokręciłeś.
Never give up !
  • 1472 / 196 / 0
Przesadzacie z tym, że organizm po czasie sam nie rośnie.

Zawsze wystarczy odpowiednia dieta i odpowiedni trening. Na wszystko tworzy się jednak tolerancja - wykonując ciągle te same ćwiczenia i jedząc w takim samym trybie po czasie efekty się zmniejszają. Z wiekiem ma tylko wspólny naturalny spadek poziomu testosteronu, ale z kolei ćwiczenia znowu go podnoszą. O ile nie macie 40 lat to nie ma co zwalać winy na wiek.

Kreatyna jak dla mnie to powoduje tylko i wyłącznie utrzymanie "pompy", a nie wzrost masy. Wyglądamy na większych, ale to nie jest stały wzrost :P

Co do walenia konia to już o tym pisaliśmy, ogólnie najlepiej nie robić tego za dużo. Np. 3 dni abstynencji już skutecznie podnoszą poziom testosteronu i chęci do pracy, ale z kolei tydzień u mnie już powoduje głupie zachowanie, nadmierne rozdrażnienie itp. Także wszystko w odpowiednich "ilościach".
Z kolei seks to co innego i ten jest wskazany jak najczęściej :P Daje endorfiny, oksytocynę, wysiłek.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1322 / 18 / 0
Na co sie zdecydowac do poprawy pamieci/ do nauki: Lecytyne czy Choline? Co bedzie lepsze? Z góry dzieki!
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
  • 219 / 1 / 0
Aa i jeszcze gdyby ktos mogl wyjasnic co to jest "kompleks cholinowy" w animalu ??
Uwaga! Użytkownik BraminCnotliwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 3 / 0
@Tyler - poczytaj swoje posty. Po 3 dniach bez orgazmu rośnie Ci poziom tescia, ale 3 miesiące abstynencji to "placebo"? Wróć może do wypowiadania się na temat stymulantów i neuroprzekaźników, bo chociaż wiem, że bardzo byś chciał, to jednak nie na wszystkim się znasz :)

http://kulturystyka.com.pl/a/33102 - trochę lektury na temat teścia
  • 1322 / 18 / 0
Nikt nie odpowie na pytanie Cholina or Lecytyna w sprawie nauki ?
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
  • 219 / 1 / 0
Jesli juz mowimy o testostronie to jak stwierdzic jego niedobor ? Poniewaz mam znaczny spadek libido , praktyczny brak zainteresowania kobietami i rozne inne objawy charakterystyczne dla niedoboru. Zarejestrowac sie do endokrynologa ? Kiedys mialem znacznie podwyzszony kortyzol. Czy sa jakies sposoby na ten kortyzol ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.