Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 219 / 1 / 0
Czesc, co moglibyscie polecic cos z natury na ciagle zmeczenie wymieszane z depresją i lękami. Dodam ze lekarstwa nic tu nie dzialaly. Trenuje techniki relaksacyjne. Staram sie dorzucac troche sportu i mam dlugi czas absty od uzywek...
Uwaga! Użytkownik BraminCnotliwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 349 / 0
Rhodiola i / lub kreatyna
  • 349 / 4 / 0
Tyler Durden pisze:
Aktywny % kofeiny z zielonej i innych herbat jest tak niski, że sobie te działanie wkręcacie. Herbata to placebo i tyle, nie wiem ile litrów trzeba wychlać żeby to działało chociaż jak porządna kawa parzona.

No wiesz co nie wiem...kawa dziala na mnie slabo, prawie wcale, chyba ze expresso...a dobrze zaparzona zielona herbata (70-80 stopni, napowietrzona woda lana z wysoka itp) daje mi fajnego kopa.
  • 1472 / 196 / 0
sieciarz pisze:
Tyler Durden pisze:
Aktywny % kofeiny z zielonej i innych herbat jest tak niski, że sobie te działanie wkręcacie. Herbata to placebo i tyle, nie wiem ile litrów trzeba wychlać żeby to działało chociaż jak porządna kawa parzona.

No wiesz co nie wiem...kawa dziala na mnie slabo, prawie wcale, chyba ze expresso...a dobrze zaparzona zielona herbata (70-80 stopni, napowietrzona woda lana z wysoka itp) daje mi fajnego kopa.
Kofeina w herbacie jest związana w związki z bardzo niską biodostępnością, mimo że jest jej teoretycznie więcej niż w kawie. Może odpowiednie parzenie coś zmienia, ale jak kawa to też tylko konkretna parzona :) Wszystko trzeba liczyć ile mg kofeiny będziesz miał w szklance, wiadomo że rozpuszczalna kawa z jednej łyżeczki i na mleku nie kopnie w ogóle... a espresso to już jedna dawka kofeiny.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 219 / 1 / 0
Kreatyne stosowalem kiedys jak chodzilem na pakernie. Myslicie ze ona cos daje w kwestii psychicznej ? Jesli chodzi o sport do mialem dobra sile po niej i mase ktora wcale tak latwo nie spadala. Mam w domu kreatyne. Sugerujecie zebym stosowal ?
Uwaga! Użytkownik BraminCnotliwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 196 / 0
Kreatyna nie daje masy tylko utrzymuje pompę i jak ćwiczysz to wyglądasz na większego niż jesteś faktycznie :D

Mi się skończyła, ale mam zamiar zakupić. Całkiem fajny stymulant. Jak najbardziej zażyj i zdaj relację jak u ciebie działa ;)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 219 / 1 / 0
Mam zamiar kupic to bo ma fajne skladniki http://allegro.pl/olimp-stress-control- ... 79859.html. Tyler co do kreatyny to daje mase z tego powodu ze zwieksza sile co przeklada sie na wiekszy rozpierdol miesni i wieksza ilosc wlokien do regeneracji. Podaczs cyklu tez jest retencja wody o ktorej mowisz ale suche miecho tez zostaje z tego co kiedys czytalem. Przynajmniej u mnie efekty byly stale. Teraz stosuje gotu kole, dokupie ten preparat z linka- moze byc dobry. A slyszal ktos o takim zestawie witamin jak Animal Pak ? Duzo ma skladnikow roslinnych i jakis kompleks holinowy i to mnie zastanawia...
  • 200 / 3 / 0
@FajnieJest - juz któryś raz widzę polecanie kreatyny na psychikę. Poprosiłbym o jakieś źródło, bo jak wspomniałem kilka postów temu, delikatnie mówiąc uważam to za brednie.
  • 103 / 1 / 0
Bramin Cnotliwy na zmęczenie z ziółek mogę polecić: guarana/żeń-szeń- ewentualnie gynosteme/rhodiolla/Centella asiatica/Ashwagandha/Shankhapushpi.

Co do kreatyny też mi ciężko uwierzyć w to, że dopinguje head'a. Podbijam pytanie i proszę o źródła.
  • 1180 / 5 / 0
Z kreatyną i jej wpływie na głowę to chodzi o to, że jak fizycznie czujesz się bardziej wydolny/silniejszy to i psychicznie też, oczywiście w kwestii działań fizycznych, a nie psychicznych (jesteś skłonny/bardziej zmotywowany do cięższych ćwiczeń/pracy).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.