Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 2117 / 263 / 0
wczorajhubii pisze:
ale nie używam MPH, jedno opakowanie miałem - takim robotem jesteś, mniej żartów, no i fizycznie chujowo jakoś, mdliło w ogóle czasami, to wszystko na 30mg
30mg. Chciałby napisać, że to wszytsko w temacie, ale to nie byłoby zbyt wnoszące. Jak chcesz jeszcze poeksperymentować, spróbuj 3mg. Zupełnie poważnie. Jak masz długi medi, użyj 15mg granulek i rozgryź je dobrze. Jak masz symkinet, 27mg granulek. Jak masz krótki medi, połowa piątki.

Leczenie ADHD zaczyna sie zwykle od 20mg MPH, czasami od 10mg. Po zrobieniu diagnozy spróbowałem tych dawek. 10mg CR na raz, zmułka. 20mg CR dało mniejszą zmułkę, ale czułem się właśnie jak robot. Podejrzewam, że po 30mg nie byłoby zmułki, że jakbym brał dawki terapeutyczne, musiałbym brać te większe. Po 20mg nie było wcale momentów zwiększonej energii, entuzjazmu, a są one bardzo charakterystyczne dla mnie. Mniej radości ogólnie, wszytsko płaskie, robot do wykonywania zadań. Zachowanie z jednej strony bardziej znormalizowane, a z drugiej lekkie rozdrażnienie. Na następny dzień zmęczenie mózgu, gorsza koncentracja, trzeba znowu wziąć żeby funkcjonować na normalnym poziomie. Po mikro nie ma zjazdu, nie trzeba brać znowu, żeby pokonać wyczerpanie. Mikro MPH to bardzo łagodny lek. Dla ciała i umysłu łagodniejszy od mocnej kawy, a korzyści większe. Większe dawki to z kolei sporo uboków.

Dawki subterapeutyczne nie dają zauważalnych uboków. Nie robi sie sucho w ustach, serce nie przyspiesza, nie ma spięcia i niepokoju, a mózg pracuje bardziej gładko, nieznacznie też poprawia sie nastrój. Co do nastroju, mikrodawki podnoszą go nieco, ale większe dawki nie podnoszą go bradziej. Po większych jest inaczej, na pewno nie euforycznie, jest sztucznie. Mikrodawka poprawi nieco nastrój i lepiej nie będzie. Więcej to nie lepiej w przypadku MPH.

Dodam jeszcze, ze nie jestem jakiś wyjątkowo wrazliwy na leki. Jak cpałem szybkie, brałem bardzo wysokie dawki. amfy nie mogłem wziąć mało, bo mnie zamulała, musiałem wziąć dużo. etylofenidat brałem dożylnie w ogromnych dawkach, potrafiłem w ciągu doby wyćpać nawet 3g w 3 czy kolejnym dniu ciągu. Byłem co prawda wygięty i prawie bez kontaktu, traciłem zupełnie kontrolę nad zażywaniem. Ketony też duże dawki. brefedronu 250mg na strzała bez tolerancji, standardowo tak zaczynałem brefedron. Kota z paczki dożylnie, też bez tolerancji. Sampla pentedronu 0,4g strzeliłem na raz, ale to z pewną tolerancją. Generalnie jak brałem stymulanty, zaczynałem od dużych dawek i szybko dorównywałem zaawansowanym użytkownikom. Z moją wrażliwością na stymulanty jest wszytsko w porządku, jestem za to bardzo uważny na zmiany w funkcjonowaniu mózgu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.