Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 120 / 5 / 0
Obydwie fotografie przedstawiają ten sam dołek :-D . Ziemia którą kupuje jest opisywana jako kompletna ziemia dedykowana pod konopie (ma perlit), ale niestety nastąpiły komplikacje i będę miał ją dopiero w następnym tygodniu, do tego czasu wykopie wszystkie dołki, wypiele ich okolice i nasypie w nie i obok nich kredy. Kawałki pobliskich pokrzyw i suchej trawy nadadzą się na ściółkę?
Będę przenosił na spota odrazu jak pokażą listki bo niestety nie mogę w domu poza szafą ich trzymać. Zapewne wsadzę je na spota za dwa tygodnie bo w następnym zapowiadają deszcze. Wsadzę je pod butelkę na początek, mam nadzieję że dadzą radę.
  • 12632 / 2442 / 0
Widziałem tylko mordy - nie znam nazwisk i adresów. Byli obczaić spot jakieś 2 tygodnie przed zajebaniem krzaków. Jak natknęli się na mnie, zawrócili na pięcie (jeden twardo szedł w stronę krzaków - drugi go przekierował). Wtedy już byłem przekonany, że sprawa jest beznadziejna, bo kwiaty jeszcze mocno niedojrzałe, a przenieść się nie dało. Liczyłem, że uda się ściąć takie "prawie gotowe", ale przeliczyłem o się o jakiś dzień, dwa...
Zapomniałbym o sprawie, gdyby sk...e nie zabrali wszystkiego. Wbili jedynie maleńkiego topka w miejsce jednego z krzaków (chyba po to, żeby sobie ze mnie zakpić).
Żałuję, że nie zagadałem wtedy do nich - może udałoby się jakoś porozumieć i podzielić plon... znaleźne się im jakieś należało, ale nie k... wszystko. Wtedy jeszcze jednak nie wiedziałem, że właśnie spotkałem przyszłych złodziei moich krzaków.

@Maciek420 Na ściółkę nada się wszystko, co znajdziesz w okolicy. Czym planujesz nawozić? Jeśli masz możliwość, to ładuj już teraz do dołków krowie placki. Taki placek to doskonałe źródło azotu. Gdybym miał możliwość, nawoziłbym tylko plackami (na wegetację).
  • 3215 / 416 / 0
No cóż - ciężkie życie
Mi raz zdarzyło się zarejestrować jakieś ruchy na spocie i czyjś głos, ale nie podjąłem się próby wejścia nań spodziewając się, że równie dobrze może to być policja jak i lokalni leśnicy
Krzaki of kors wyparowały więc znam ból - pozostały gołe łodygi %-D

Czuje jednak głęboko w sobie, że ten rok będzie dobry
Nie mam jeszcze miejscówki na jednego automata, ale nie śpieszy mi się - poczeka jako pestka na lepsze czasy
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 5 / 0
Nie mam do obornika niestety dostępu.
Nie wiem dokładnie czym będę nawoził, ale zapewne będą to nawozy mineralne typu Canna, Plagron, Hessi. Z tego co czytałem to jeden chuj które z tych trzech wybiorę.
  • 1 / / 0
Co myślicie o 60 day power plant od holenderski skun? Bo zastanawiam się nad jego zamówieniem. Ładne plony moc i czas kwitnienia :rolleyes:
  • 12632 / 2442 / 0
Chodzi o Power Plant z genami auto? Nie znam tej odmiany (choć być może paliłem), ale recenzje ma dobre (mówię o "normalnym" PP).
Ja generalnie jestem fanem mieszania i w przypadku zakupu pestek kupiłbym przynajmniej 3 odmiany. Jeśli jedna nie sprawdzi się pod naszym niebem (wyrosną wątłe, słabe czy w ogóle padną), to zostają pozostałe 2. Każdy automat powinien dojść, a koszt takiej małej uprawy nie jest duży. Zasadź i się przekonaj : )
  • 94 / 5 / 0
Siema, w chuj problem jest.
Na 1szym spocie wrzucilem 5 slabo wykielkowanych nasion, nawet nie wyszly z nich te białe pędy.
2 wyrosły już duże i zdrowe, pną się w góre a korzenie wychodzą dołem donicy więc następna wizyta na spocie to przesadzanie. Jednego podmyło, bo w donicy nie było dziur. Dziś na spocie woda stała w doniczce, a z ziemi zrobila sie mokra papka. Liście opadły lekko w dół, a dolne listki zżułky. Przesadziłem do innej donicy w której nasionko nie wypaliło i mam nadzieje że da radę. Mam nadzieję, że te 3 przetrwają do zbiorów. Sadziłem 5 nasion, 2 automaty i 3 diamond seedy. Oby te 2 zdrowe okazały się bubblami :-D. Jeden, który nie wypalił puścił korzeń malutki, ale nic poza tym i straciłem w niego wiarę.

Z kolei na drugim spocie posadziłem 5 nasion. 3 bubble auto, speedy boom auto i 2 diamond seedy. 3 (chyba bubble :-( ) wrzucilem do średnich donic z ziemią sklepową, a 2 do dziury w której zmieszałem ziemię spotową z ziemią kupną. I ku mojemu zdziwieniu od dwóch tygodni tylko jedno fajnie rośnie, a o 4 ani śladu. Nasiona miały długie białe pędy, kiełkowane w wodzie. Jak wrzucone do ziemii, tak leżą do dziś i nie rosną. Da się je jakoś odratować? Chyba nie przez ziemię, bo na tej samej 1 spot rośnie ładnie, a na drugim mieszanina ziemi spotowej z kupną też nie przeszkadzała jednej roślince. Da radę jakoś to odratować? Proszę o rady i powodzenia w waszych uprawach ;-)
  • 989 / 98 / 0
09 maja 2018szamek601 pisze:
Co myślicie o 60 day power plant od holenderski skun? Bo zastanawiam się nad jego zamówieniem. Ładne plony moc i czas kwitnienia :rolleyes:
Pomyśl nad Power Plant femi ( nie auto ) - dochodzi pod polskim słońcem , plony będą większe - co za tym idzie , więcej uśmiechu na twarzy :)
Dobra odmiana.

https://www.leafly.com/hybrid/pure-power-plant/reviews

https://www.leafly.com/explore/category-hybrid

Swoją drogą dobra strona by sprawdzić opinie na temat danej odmiany ( opinie, zdjęcia etc )

Z fartem ogrodnicy
ncdream
  • 1425 / 81 / 0
Wiéc tak...spieszy mi sié i pytanie jest takie: czy wysuszone kiełki bédą klepac?
Spoiler:
Hess - nie pierwszy raz spamujesz. Tutaj Ci to nie przejdzie. Ew. mogłeś zapodać ten post w "ogólnym" - wyłapujesz warna. \ ncdream
  • 12632 / 2442 / 0
@Dirt

Kiedy i na jaką głębokość wsadziłeś te kiełkujące pestki, co nie wyszły? Jak duży był kiełek w momencie zasiania? Nie uszkodziłeś ich? (trzeba się z nimi bardzo delikatnie obchodzić).
Ubijałeś ziemię po wsadzeniu pestki?

Ja wsadzam do ziemi, jak tylko zobaczę, że nasionko się otwiera i widać biały kiełek. Nie czekam, aż ma np 2 cm. Robię w mokrej ziemi dziurkę tak na ok 1cm i wkładam delikatnie pestkę. Dziurkę przysypuję mokrą ziemią (ale nie upycham palcem). Od posadzenia do wyjścia z ziemi mija zwykle 7-10 dni.
Zablokowany
Newsy
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.