Będę przenosił na spota odrazu jak pokażą listki bo niestety nie mogę w domu poza szafą ich trzymać. Zapewne wsadzę je na spota za dwa tygodnie bo w następnym zapowiadają deszcze. Wsadzę je pod butelkę na początek, mam nadzieję że dadzą radę.
Zapomniałbym o sprawie, gdyby sk...e nie zabrali wszystkiego. Wbili jedynie maleńkiego topka w miejsce jednego z krzaków (chyba po to, żeby sobie ze mnie zakpić).
Żałuję, że nie zagadałem wtedy do nich - może udałoby się jakoś porozumieć i podzielić plon... znaleźne się im jakieś należało, ale nie k... wszystko. Wtedy jeszcze jednak nie wiedziałem, że właśnie spotkałem przyszłych złodziei moich krzaków.
@Maciek420 Na ściółkę nada się wszystko, co znajdziesz w okolicy. Czym planujesz nawozić? Jeśli masz możliwość, to ładuj już teraz do dołków krowie placki. Taki placek to doskonałe źródło azotu. Gdybym miał możliwość, nawoziłbym tylko plackami (na wegetację).
Mi raz zdarzyło się zarejestrować jakieś ruchy na spocie i czyjś głos, ale nie podjąłem się próby wejścia nań spodziewając się, że równie dobrze może to być policja jak i lokalni leśnicy
Krzaki of kors wyparowały więc znam ból - pozostały gołe łodygi
Czuje jednak głęboko w sobie, że ten rok będzie dobry
Nie mam jeszcze miejscówki na jednego automata, ale nie śpieszy mi się - poczeka jako pestka na lepsze czasy
Nie wiem dokładnie czym będę nawoził, ale zapewne będą to nawozy mineralne typu Canna, Plagron, Hessi. Z tego co czytałem to jeden chuj które z tych trzech wybiorę.
Ja generalnie jestem fanem mieszania i w przypadku zakupu pestek kupiłbym przynajmniej 3 odmiany. Jeśli jedna nie sprawdzi się pod naszym niebem (wyrosną wątłe, słabe czy w ogóle padną), to zostają pozostałe 2. Każdy automat powinien dojść, a koszt takiej małej uprawy nie jest duży. Zasadź i się przekonaj : )
Na 1szym spocie wrzucilem 5 slabo wykielkowanych nasion, nawet nie wyszly z nich te białe pędy.
2 wyrosły już duże i zdrowe, pną się w góre a korzenie wychodzą dołem donicy więc następna wizyta na spocie to przesadzanie. Jednego podmyło, bo w donicy nie było dziur. Dziś na spocie woda stała w doniczce, a z ziemi zrobila sie mokra papka. Liście opadły lekko w dół, a dolne listki zżułky. Przesadziłem do innej donicy w której nasionko nie wypaliło i mam nadzieje że da radę. Mam nadzieję, że te 3 przetrwają do zbiorów. Sadziłem 5 nasion, 2 automaty i 3 diamond seedy. Oby te 2 zdrowe okazały się bubblami :-D. Jeden, który nie wypalił puścił korzeń malutki, ale nic poza tym i straciłem w niego wiarę.
Z kolei na drugim spocie posadziłem 5 nasion. 3 bubble auto, speedy boom auto i 2 diamond seedy. 3 (chyba bubble :-( ) wrzucilem do średnich donic z ziemią sklepową, a 2 do dziury w której zmieszałem ziemię spotową z ziemią kupną. I ku mojemu zdziwieniu od dwóch tygodni tylko jedno fajnie rośnie, a o 4 ani śladu. Nasiona miały długie białe pędy, kiełkowane w wodzie. Jak wrzucone do ziemii, tak leżą do dziś i nie rosną. Da się je jakoś odratować? Chyba nie przez ziemię, bo na tej samej 1 spot rośnie ładnie, a na drugim mieszanina ziemi spotowej z kupną też nie przeszkadzała jednej roślince. Da radę jakoś to odratować? Proszę o rady i powodzenia w waszych uprawach ;-)
09 maja 2018szamek601 pisze: Co myślicie o 60 day power plant od holenderski skun? Bo zastanawiam się nad jego zamówieniem. Ładne plony moc i czas kwitnienia :rolleyes:
Dobra odmiana.
https://www.leafly.com/hybrid/pure-power-plant/reviews
https://www.leafly.com/explore/category-hybrid
Swoją drogą dobra strona by sprawdzić opinie na temat danej odmiany ( opinie, zdjęcia etc )
Z fartem ogrodnicy
ncdream
Kiedy i na jaką głębokość wsadziłeś te kiełkujące pestki, co nie wyszły? Jak duży był kiełek w momencie zasiania? Nie uszkodziłeś ich? (trzeba się z nimi bardzo delikatnie obchodzić).
Ubijałeś ziemię po wsadzeniu pestki?
Ja wsadzam do ziemi, jak tylko zobaczę, że nasionko się otwiera i widać biały kiełek. Nie czekam, aż ma np 2 cm. Robię w mokrej ziemi dziurkę tak na ok 1cm i wkładam delikatnie pestkę. Dziurkę przysypuję mokrą ziemią (ale nie upycham palcem). Od posadzenia do wyjścia z ziemi mija zwykle 7-10 dni.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.