Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 22 / 0
W sieciówkach są różne ceny. Przykład z życia: apteka w miejscu, gdzie aptek jest mnóstwo, ma w miarę niskie ceny. Apteka z tej samej sieci, jakieś 1,5 km dalej, nie ma konkurencji, klientów ma mniej z racji słabego położenia, więc mają wyższe ceny. Tak więc nie lecą w chuja, bo to zwykła kalkulacja.
sqrt(666)
  • 729 / 7 / 0
W której netowej apcie teraz można kupić największe ilości thiocodinu (razem z paroma innymi rzeczami w celach kamuflarsko-przydatniczych) ? Bo planuję kupić trochę aptecznych pierdółek i bym z chęcią dorzucił te parę(naście) paczek.
Ostatnio zmieniony 23 marca 2012 przez Toker, łącznie zmieniany 1 raz.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 197 / / 0
Ostatnio zamawiałem bardzo dużo antków w cefarmie i nie było problemu.
Uwaga! Użytkownik Redver nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1196 / 10 / 0
Hu.... Nie wiedziałem, że mają własne apteki (wyłącznie internetowe, tak?).

Za szczyla pamiętam tylko hurtownie, pełne leków, kiedy ze starym tam chodziłem, a on załatwiał sprawy (robił w aptece). Gdybym tylko wiedział, kim będę w przyszłości, zwinął bym trochę Sevredoli, Transteców czy Durogesiców...

Jeszcze parę lat temu miałem dostęp do aptecznej piwnicy w mojej mieścinie. Całe kartony nieotwartych i przeterminowanych leków...
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 1 / 0
Po pierwsze - bardzo proszę o rozważenie możliwości zmiany tytułu tego wątku na "kodeina - kupno" po prostu.

Po drugie - "odkryłam" dziś dwie nowe apteki i w obydwu potraktowali mnie jak ćpuna. W pierwszej pani głęboko spojrzała mi w oczy i wolnym głosem powiedziała "aaale ja pani sprzedam tylko jedno opakowanie, bo to silny lek, dobrzeeee?". Miałam ochotę powiedzieć "nie, niedobrze głupia cipo, przez ciebie muszę zapierdalać do jeszcze jednej apteki". A w tej drugiej aptece pani wypytywała mnie o rodzaj kaszlu, jak na egzaminie, przyglądając się czujnie, a potem zapytała, czy koniecznie musi być ten thiocodin, no bo ta kodeina. Odpowiedziałam, że bardzo prosiłabym jednak ten thiocodin, z kodeiną... wrrrrr :#: sprzedała, ale myślę, że drugi raz nie warto tam zaglądać. Dwie nowe apteki a właściwie od razu obie spalone... Czy to głównie wina pogniecionego żabotu na bluzce? Bo fakt faktem, żabot na bluzce miałam cholernie pognieciony...
Coraz ciężej... Chociaż i tak 70-80% aptek to dilernie gdzie dobrze wiedzą kto ćpun a i tak sprzedają z uśmiechem.
Uwaga! Użytkownik meira jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 22 / 0
Po pierwsze - bardzo proszę o rozważenie możliwości zmiany tytułu tego wątku na "kodeina - kupno" po prostu.
Obawiam si, że wtedy się wątek zamieni z żale jak komuś nie chcieli sprzedać. Jak chcecie, to sobie zróbcie osobny.
sqrt(666)
  • 2878 / 21 / 0
Zgadzam się z angor animi i tym samym, meira, proszę abyś trzymała się tematu. Te żale są akceptowalne w miarę w knajpie...
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 68 / / 0
w tym dozie zamwia sie i płaci przelewem później zgłaszam sie tylko po odbiór tak? czy muszę płacić na miejscu?
Uwaga! Użytkownik BlancioR92 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1041 / 4 / 0
Płacisz przy odbiorze w aptece.
  • 122 / 3 / 0
Polecam DOZ. Szczególnie ich system "śledzenia" paczki i darmowych powiadomień SMS. Zamawiam średnio co 2-3 dni 4 paczki Antka i jest ok. Krzywo nikt się nie patrzy. Mówię tylko, że chciałbym odebrać przesyłkę na (Tu imię i nazwisko) i resztę mam gdzieś. Płacę i wychodzę. Dziś rano znowu zamówiłem 4 paczki i najprawdopodobniej jutro odbiór. 23.56zł za 4 to dobra cena :-D Latanie po aptekach to nie dla mnie...

(Cenę jak coś proszę wyciąć, bo nie wiem czy operujemy tutaj kwotami?)
Uwaga! Użytkownik Laveyan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.