Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 388 / 3 / 0
Tylko jeśli masz dziewczynę to może być niezadowolona z tej paroksetyny :D A Ty możesz być niezadowolony ze znieczulenia na doznania erotyczne :P Chociaż nie u wszystkich taki skutek uboczny występuje. No i na paro w chuj mi się chciało jarać: fajki i zielsko.
  • 410 / 23 / 0
revolutionaction pisze:
Tylko jeśli masz dziewczynę to może być niezadowolona z tej paroksetyny :D A Ty możesz być niezadowolony ze znieczulenia na doznania erotyczne :P Chociaż nie u wszystkich taki skutek uboczny występuje.
Hehe, wiem co jest grane :-p Miałem coś w ten deseń na Anafranilu (BTW Anafranil poza depresją często przepisuje się na przedwczesny wytrysk). Wacek był jakby znieczulony (ale nie totalnie, przyjemność z seksu odczuwałem, tyle, że może trochę mniejszą) i mogłem jechać aż do usranej śmierci, a żeby skończyć to musiałem się bardzo skupić ;] Czy to plus czy minus - ciężko jednoznacznie orzec - wszystko zależy chyba od sytuacji %-D W każdym razie moja ówczesna przyjaciółka nie narzekała ;]
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 388 / 3 / 0
Mi się zdarzało w ogóle nie odczuwać z tego przyjemności :/ Więc jesteś ostrzeżony!
  • 410 / 23 / 0
:-)
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 3 / 0
mega gastro faza u mnie się włącza. Po poł godz od przyjęcia mogę jeść i jeść aż padnę do snu, który może trawać nawet 16 godz. brałem to ponad 1,5 miesiąca i przytyłem, chodziłem jak zombie, ciągle chciało mi sie spać, zero chęci do życia. nie polecam!!!!!
  • 410 / 23 / 0
Wbrew temu co się o tym leku powszechnie sądzi (dobry na sen, a przeciwdepresyjnie to już tak sobie, że w monoterapii to rzadko, bo jest dobry tylko do połączeń) mirtazapina jest naprawdę zajebista i ma duży potencjał, ale ma jedną, ale przejebaną wadę, która bardzo często ten lek dyskwalifikuje: przybiera się na wadze.

Dlatego właśnie ten lek nie zrobił takiej kariery jak na przykład eseseraje. I tu wcale nie chodzi o napady głodu, bo takich nie miałem (je zresztą dałoby radę mniej lub bardziej opanować). Pomimo tego, że jadłem normalnie, a jak zacząłem wychodzić z depresji to zacząłem się coraz więcej ruszać, to tyłem (~10 kg w ponad 4 mies.). A raczej puchłem, bo choć waga jakoś radykalnie nie szła w górę to zacząłem szybko puchnąć - coraz bardziej nie mieściłem się w stare ciuchy etc. Czyli zatrzymywanie wody plus jeszcze na pewno spowolnienie metabolizmu. Przejebana sprawa :/

Poza tym żadnych zastrzeżeń, a wręcz przeciwnie - same peany ku czci mirtazapinki. Na trwałe (odpukać) efekty trzeba było jednak trochę poczekać. Wydostanie mnie z ciemnej dupy depresji, gdzie tkwiłem i osiągnięcie konkretnej poprawy zajęło ok. 2,5 miesiąca. Choć ten lek jest tylko (aż) modulatorem serotoniny i noradrenaliny, ma naprawdę spory potencjał. Działa zupełnie inaczej od SSRI-ów tak więc jak ktoś narzeka na sztuczne szczęście/kastrację emocjonalną na SSRI to polecam. Absolutnie żadnej sztuczności czy ingerencji w uczucia/zachowanie. Efekt przeciwlękowy jest zajebisty ale załącza się z opóźnieniem (trzeba przynajmniej te parę tyg poczekać). Efekt nasenny to równie zajebista sprawa - łykasz tabsa (na pusty żołądek) i po 30 min już kimasz, przy czym nie ma efektu gumowego młotka, w nocy sie dobrze wysypiasz a rano nie jesteś zdechnięty (co ważne - efekt nasenny wcale nie słabnie z czasem). Jako modulator mirtazapina zajebiście uzupełnia się z innymi antydepresantami na serotoninę i noradrenalinę. Antydepresanty w takim układzie wzmacniają się nawzajem - takie sprzeżenie zwrotne.

I byłby szał pał gdyby nie to tycie... Ehhh jak to śpiewał kiedyś Rojek: "I chyba nie wiesz że telewizja klamie nie wszystko mozesz miec". Polecam stestować wszystkim tym, którzy są zdegustowani sztucznymi stanami na innych antydepresantach.
  • 29 / 1 / 0
Można kombinować z przyspieszaniem metabolizmu i usuwaniem nadmiaru wody, tylko trzeba bardzo dobrze kombinować i starać się żeby było to bezpieczne w połączeniu z lekiem.

Jeśli sposoby na złagodzenie tych bardzo uciążliwych uboków mirty będą skuteczne, to choćby dawały same jakieś mniejsze/większe uboki to myślę że3 ryzyko warte jest tej świeczki ;-)
Uwaga! Użytkownik endorfinek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 410 / 23 / 0
Ja akurat teraz będę próbował odstawić mirtę (nie ukrywam, że właśnie przez tą wkurwiającą mnie coraz bardziej masę) - od prawie dwóch miesięcy biorę równolegle paroksetynę i spróbuję pozostać na samej paro. Myślę, że da radę.

Co do tego zatrzymywania wody i mieszania w metabolizmie - to jest najbardziej przejebany ubok (nie! gorsze było chyba jednak wypadanie włosów na yebaney Dupakine Chrono połączone na domiar złego właśnie z tym pieprzonym tyciem - od tamtej pory bym się wolał arsenianu sodu w coli napić niż brać Depakine Chrono :gun: ) ze wszystkich jakie miałem na różnych lekach. Chujnia z patatajnią dlatego, że nie możesz nic zrobić - żadne diety, a wysiłek fizyczny też gówno daje, a przy nienaturalnej wadze sobie tylko stawy rozpieprzysz :/ Przerabiałem to, nawet w większej skali, na Depakine. W ciągu roku wjazd z 68 kg na 104 kg :scared: a po odstawieniu zrzutka prawie 30 kg w 3 miesiące (w dużej mierze "samo z siebie" - kurwa, jaki to musi być szok dla organizmu, dla wszystkich jego gospodarek :wall: ). Nie chcę przerabiać powtórki z rozrywki, tym bardziej, że biorę drugi antydepresant więc co mi szkodzi spróbowac odstawić mirtazapinę.

Co do tych sposobów na pozbywanie się wody/przyspieszanie metabolizmu - nie wiem, co dokładnie masz na myśli, nie jestem oblatany w tym temacie (wiem, że są jakieś prochy które powodują ostre odwodnienie), ale jak dla mnie to ryzykowna opcja. A myślę że to ryzyko jest niepotrzebne - jak na to wszystko spojrzeć z boku to trzeba też dbać o zdrowie jako całość, żeby sobie przypadkiem kolejnych kłopotów nie narobić.
  • 29 / 1 / 0
Co do jednego i drugiego to ja tam trochę oblatany jestem, ale nie chcę nic złego doradzić i dlatego polecam:

commed.pl, sfd.pl i kfd.pl - na sfd i kfd wiedzą o przyspieszaniu metabolizmu i usuwaniu nadmiaru wody praktycznie wszystko, a na commed możesz skonsultować to ze specjalistami ( lekarzami )

Polecam sprawdzić to i tamto, odstawić zawsze zdążysz i jak coś na ciebie zadziała, to podasz sposoby i inni też powinni być zadowoleni :-)
Uwaga! Użytkownik endorfinek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 192 / 4 / 0
endorfinek pisze:
Można kombinować z przyspieszaniem metabolizmu i usuwaniem nadmiaru wody, tylko trzeba bardzo dobrze kombinować i starać się żeby było to bezpieczne w połączeniu z lekiem.

Jeśli sposoby na złagodzenie tych bardzo uciążliwych uboków mirty będą skuteczne, to choćby dawały same jakieś mniejsze/większe uboki to myślę że3 ryzyko warte jest tej świeczki ;-)
ja swojego czasu jadłem mirtre z bubropionem %-D i trochę jakby się uboki niwelowały. To prawda mirtra jest jednym z tych leków, które działają zajebiście, ale nie da się do końca powstrzymać na niej tycia ...
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
ODPOWIEDZ
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.