Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 67 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tobias777 »
Ponawiam pytanie i dodaję nowe: czy mogę to szamać jeśli jem deprim? Czy można to mieszać z alko or mj?
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
@Tobias777

Nawet należy mieszać z alko i z mj ;) Z tym, że z alkoholem lepiej nie przesadzać. Jedno, dwa jasne pelne, jeśli to twoj poczatek z kratomem i gitara. A połączenie z mj (też nie za dużo) to już istne niebo :D

Skoro jesz deprim, to pewnie masz jakieś powody. Jeśli miewasz dłuższe okresy obniżonego nastroju to odradzam Ci zażywanie kratomu. Na pewno bardzo Ci się spodoba (jak mnie), bo taki niewinny i daje ukojenie. A ludzie piszą, że wciąga i coś w tym chyba jest ;)

zmieniono cytat na mention - łysy
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: behemoth777 »
miksowanie z alkiem sprawia, że faza robi się mniej euforyczna i bardziej uspokajająca ale co do zielonego to jak najbardziej doskonale polaczenie
You have experience the river of blood
Which i here flowed day by day
Against our sworn enemies
I came not to send peace but a sword
And i...i have made war
  • 319 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cannabizzz776i99 »
1,5 łyżeczki do herbaty to wedle wszelkich znalezionych przeze mnie informacji to jakieś 3,5-4g.
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
@Tobias777
1 moja plaska lyzeczka super proszku waży równo 2 gramy. Taka standardowa, ani plaska ani wypukla, taka przecietna.

Jak wygląda ten kratom z cut - źródło /łysy? Jesli jest mniej sproszkowany to załóż, że jedna łyżeczka wazy 1,5 g.
Testuj szybko i zdawaj relacje ;)
  • 67 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tobias777 »
No to ja już zgłupiałem. Na forum dla sportowców wszyscy piszą że lekko czubata łyżeczka do herbaty ma około 5g . A w jaki sposób inaczej w miarę precyzyjnie to odmieżyć bo mam zonka? Nie posiadam wagi elektronicznej.

wycięto nieaktywne łącze - łysy

Ten Super Malazjan z cut - źródło /łysy wygląda na bardzo dobrze przemielony. Miałki zielony proch:). Jak będę miał czas to wrzucę foto.
Ostatnio zmieniony 24 października 2008 przez Tobias777, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
1 łyżeczka to 5ml płynu, natomiast co do proszku, nie da sie jednoznacznie okreslic - od 0,5g do nawet 7-8g, w zaleznosci co wazymy - lekki pulchny proszek. Po weekendzie moge zbadac, ile wazy lyzeczka plaska kratomu :D
  • 199 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Łyżeczka łyżeczce nie równa, zależy jaka jest gramatura ważonego towaru, glutamina jest dosyć mocno zbita więc waży więcej.
U mnie taka łyżeczka :
cut - nieaktywne łączą do zdjęć - łysy
waży dokładnie 2.2 grama, jest to kratom Maeng Da thai zmielony na pył.
  • 319 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cannabizzz776i99 »
Z tego, co czytałem to łyżka stołowa to ok. 6g - powinno styknąć.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Kurwa, przecież pisałem, źe ważyłem kratom, płaska łyżeczka kruszonych liści to ok.0,7 g a zmielonego ok. 1,5.
Po prawie trzytygodniowym ciągu nie miałem żadnych objawów odstawiennych.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.