Worek cały czas mocno skroplony od środka, miejsce z dostępem do światła ale bez bezpośrednich promieni słonecznych, odpowiednia temperatura.
Wszystko gra, to białe to chyba perlit, który zapewnia dobre warunki do rozwoju grzybni. Jeśli chodzi o biały nalot na powierzchni substratu to jest rozwijająca sie grzybnia, dopóki zapach i kolor gra nie ma sie czym martwic.
Z mojej wiedzy wynika, że z growkitami to jest hit or miss, moze ci sie trafic lepszy lub gorszy szczep, ale na tą dwukrotnie większą wydajność bym raczej nie liczył.
Jeśli jestem w błędzie, proszę o korektę.
Prawie nic nie widać na tym zdjęciu. Jeżeli zbierałeś grzyby łapiąc je tam gdzie zaznaczyłeś i pojawił się niebieski siniak, to wszystko w porządku.
The body or a conscious mind'
Grzybki powoli będę pewnie musiał zbierać, stąd pytanie.
Czekać na te mniejsze czy wycinka jak te największe się otworzą? Bo mam duże dysproporcje w rozmiarach.
+ na jednym zauważyłem dziwny nalot - jest się czym martwić?
Dajcie znać jak to wygląda okiem fachowców
Zbieraj wszystko naraz, gdy największe się otworzą. Nalot to raczej tylko grzybnia.
The body or a conscious mind'
Przedwczoraj dotarł do mnie Growkit full auto. Od tamtej pory leży w lodówce, bo za tydzień muszę wyjechać i wrócę dopiero po kolejnych 6 dniach, łącznie za prawie 2 tygodnie. Jeśli jednak dobrze rozumiem, to wersja full auto jest już mokra/nawodniona. Pojawia się zatem pytanie, czy może stać w lodówce przez kolejne kilka dni? Jeśli tak, to wyjmę go dopiero przed wyjazdem (przez te 6 dni nieobecności będzie sobie spokojnie rósł). Jeśli nie, to zaryzykuję i wyjmę go już teraz. Wiem, że suche ciastko może stać w lodówce przez długi czas, ale co z kitem full auto?
?
Z tego co wiem to do cięcia już są, ale mam pytanie co to za śnieg na dole grzybów, czy to normalne ?
Zrobił bym tak, że bym teraz wszystko ściął powyżej śniegu i ususzył. Resztę bym wyciął przy podłożu, zalał wodą do pełna na godzine i nowy cykl.
Wszelkie porady nt. growkita mile widziane.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.