Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 12717 / 2460 / 0
^
W aptece.
  • 515 / 71 / 0
Dobra, zakumałem o co chodzi w kodeinie. O dziwo wczorajsze 240 zgrzało mocniej niż zeszło tygodniowe 300. Za wcześnie się w to wjebałem.. za wcześnie. Mam nadzieje że teraz zjawi się jakiś anioł i mnie od tego odciągnie.
  • 1916 / 335 / 2
Nie odciągnie, too late
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 109 / 9 / 0
Biorąc przez jakiś czas przykładowo 150 mg kodeiny i podbijając to np apapem noc po przejściu na wyższą dawkę ale bez czegoś co podbija bedzie koda nadal działać jak należy czy to już nie bd to sam ? Innymi słowy czy da się przypadkowo "wjebać" w podbijacze lub być od nich uzależnionym jeśli chcemy żeby klepało jak należy
  • 133 / 5 / 0
Odczujesz na pewno różnice w działaniu koda solo a koda z apapem noc. Ja podbijam kode DXM od pół roku jakoś już i teraz nie wyobrażam sobie wziąć samej kody. Moim zdaniem psychicznie da się wjebać w podbijacze
  • 1683 / 126 / 0
w koncu DXM mi podbija ladnie kode
dzis mialem zajebista faze z lekkim psychodelicznym dzialaniem
60mg wrzucalem godzine-poltorej przed i naprawde fajnie bylo
  • 301 / 44 / 0
witam krotkie pytanie niedawno ograniczylem spozywanie alko bo paru latach ostrego picia i politoksykomanii oporowo troche uzaleznienie sie odzywalo ale zastapilem to kodeina, codziennie bralem przez ok 2msc od 2 do 5paczek dzien i zaczalem sobie radzic w zyciu ogarnalem duzo cieszac sie z abstynencji jednak ostatnio stwierdzilem ze wystarczy juz i pojawily sie u mnie wczoraj mocne dreszcze, nudnosci, biegunka jak tylko zaczne fizycznie sie ruszac, bezsennosc.

wiem ze to nie skret ale jednak jest to mimo ze minimalny to jakis objaw odstawienny. myslicie ze dieta, mineraly i wrzucanie hydroxyzyny na sen zeby sie uspic pomoze po paru dniach bedzie lepiej? prosze o idpowiedzi ile to sie bedIe trzynac
  • 1931 / 318 / 0
wiem ze to nie skret ale jednak jest to mimo ze minimalny to jakis objaw odstawienny.

Wait, what? Ty myślisz, że czym jest skręt jeśli nie zespołem odstawiennym/abstynencyjnym? Wszystko co opisałeś brzmi jak rozwijający się początek skręta. Może na razie nie odczuwasz bólu fizycznego - jeszcze, albo po prostu za krótko brałeś aby bolało.

Biorąc pod uwagę a) czas trwania ciągu i b) dawki jakie zażywałeś jesteś na 100% uzależniony fizycznie. Ergo zespół odstawienny (aka SKRĘT) po odstawieniu.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1043 / 151 / 0
Czy wiadomo jak trzeba zarzucać kodeinę, żeby się do takiego stanu nie doprowadzić? Czy raz lub dwa razy na miesiąc 300 mg może doprowadzić do uzależnienia fizycznego?
  • 515 / 71 / 0
Na swoim przykładzie mogę stwierdzić że nie. niecały tydzień temu 240 i 1,5 tygodnia temu 300mg. Nie wystąpił żaden dyskomfort fizyczny.
Zablokowany
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).