Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
A brać z trazodonem (75) razem czy lepiej samo walić na Libido i erekcyjne sprawy?

09 czerwca 2020Whiskas87 pisze:
07 czerwca 2020HGO pisze:
Od 5 dni biorę dawkę 150 mg. Nie mogę po tym spać, usypiam prawie nad ranem. To przechodzi, odczekać, bo myślę żeby odstawić ten lek?
ja jak zacząłem brać to 2 lata temu to na początku nie spałem 10 dni ;) potem spałęm bardzo płytko ,az po jakims czasie (bodajze 2 miesiące )wszystko sie ustabilizowało.Pobudzenie w dzień ,sen w nocy czyli tak jak powinno być;) Co do LIBIDO to wskoczyło po miesiącu na dawce 150mg. Jak wskoczyłem na 300mg to mogłem ruchać dzień i noc ;D aż było to męczące.Chcica w kosmos.A zwłaszcza jak brałeś wczesniej przed bupro jakieś serotoninowce(ssri ,snri ,czy jakieś inne chujostwo). Odhamowanie w chuj.
  • 40 / 10 / 0
Z trazodonem brałem ,ale dopiero dawka 150mg coś tam ruszyła w tej kwestii. Mniejsze to działały wręcz odwrotnie na erekcje i libido,tak samo jak i wyższe powyżej 150.Ale miło wspominam kuracje obydwa lekami. Musisz dobrac odpowiednia dla siebie dawke jesli sam bupro nie podoła w stu procentach.
  • 315 / 101 / 3
Niedawno przyszedł bupropion z Indii i ciekaw jestem działania na mnie.
Zacząłem brać po 150 mg dziennie od dwóch dni. Dzielę tabletkę na cztery części i biorę jedną ćwiartkę rano a drugą popołudniu. Tabletki są okrągłe, różowe z jednej strony, białe z drugiej. Nie mają specjalnego smaku. Na razie nie widzę jakichś zmian ale nie mam zamiaru oceniać lek po dwóch dniach zażywania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 16 / / 0
Po jakim czasie ten lek działa na receptory nikotynowe? Biorę od 2 tygodni i nie zaobserwowałem żeby coś się zmieniło odnośnie palenia tytoniu. Jeśli lek by zadziałał to jak to działanie się objawia? Podejście do fajek jest takie jakbym nigdy nie palił, nie ma przymus, czy po tym względem nic się nie zmienia, a działanie jest na zasadzie jakiegoś odruchu wymiotnego itp?
  • 36 / 4 / 0
Czemu już nie selegilina, kolego?

Nawiasem mówiąc, to jak je przetniesz, to już chyba nie będą tabletkami modified release.

Warto w ogóle bawić się w jakiekolwiek hinduskie generyki? Niby substancja czynna powinna być ta sama, ale jakoś nie mam zaufania do produktów pochodzących z tamtej części świata.

Ja sam bupropion wspominam całkiem nieźle, mimo że dużo osób tutaj raczej jest wobec niego sceptyczna.
  • 315 / 101 / 3
@deStael
Od selegiliny postanowiłem zrobić sobie przerwę. Chciałem popróbować innych stymulantów a selegilina bardzo to ogranicza. Mam ją jeszcze i na pewno do niej wrócę. Zresztą też mam ją z Indii. Generyki mi nie przeszkadzają. Standardy produkcji są zbliżone do naszych. To normalne leki dostępne w aptekach hinduskich. Tam nawet chyba bez recepty ale nie jestem pewien.

Ten bupropion już mi leżał w domu ponad trzy miesiące i postanowiłem go zużyć, żeby się nie marnował i sprawdzić jego działanie na sobie. Nie brakuje mi teraz energii ale sam na sobie chciałem sprawdzić jak to jest z tym lekiem. Kiedyś nawet lekarz chciał mi go przepisać ale wtedy uznałem, że jest za drogi i zdecydowałem się na coś innego.

Co do dzielenia tabletki to nie jestem pewien jak to działa ale tak czy owak dzielę i biorę dwa razy dziennie. Zobaczymy jaki będzie rezultat. Przy dawce 150 mg/dzień wystarczy mi na dwa miesiące.
  • 36 / 4 / 0
Wiem, że ichniejsze leki powinny działać tak samo, jak te dostępne na naszym rynku, chociaż zawsze przemawia przeze mnie pewna nieufność względem hinduskich produktów (nie zawsze racjonalnie umotywowana) ;)

Jaki koncern dokładnie produkuje Twój bupropion? Zacząłeś już może dostrzegać jakieś pozytywne efekty przyjmowania go? I jak byś go ocenił na tle innych aktywizujących antydepresantów?
  • 2 / / 0
Cześć wszystkim, brałem Wellbutrin XR 150mg od dwóch lat- przez ten czas osiągnąłem większy progres w życiu, niż przez wszystkie wcześniejsze lata. Myślę, że to co dawał mi Wellbutrin to dopamina, która działa na libido i motywowała, sprawiała, że umysł był skoncentrowany i świeży, pozytywnie nastawiony.

Problem pojawił się dwa miesiące temu, kiedy naładowany energią trenowałem w domu siłowo, być może sporo ponad moje aktualne możliwości(+15kg wagi w 6 miesięcy, sporo tłuszczu) Po ciężkim treningu wieczorami zacząłem mieć kołatania serca, wyjątkowo nieprzyjemne, zdarzała się też tachykardia, ale to już wiele tygodni wcześniej. Z sercem mam wszystko w porządku(w lutym przeszedłem badania). Jedyne co u mnie wykryto to lekkie nadciśnienie(dochodziło do 150/90), wtedy brałem wellbutrin właśnie, a po odstawieniu go nadciśnienie znacznie ustąpiło. Niestety wrócił stan sprzed dwóch lat, więc za wskazówkami psychiatry biore 6 dzień duloksetyne i ponownie mam spore nadciśnienie, chociaż wcale nie trenuje.

Mam wątpliwości co do potrzeby noradrenaliny, czytałem, że w nadmiarze może powodować nerwice serca, a takie symptomy właśnie miałem, ale możliwe, że się myle- nie znam się i dlatego pisze do was o porade. Co mogło się zmienić, że nagle od noradrenergicznych leków mam te nadciśnienie? Dawka 150mg nie jest ogromna, a to była dla mnie ręka boga. Czy mój przyrost masy/niezdrowa dieta mogły to spowodować? Czytałem też, że pirybedyl działa na dopamine i być może to byłoby wyjście, jeśli dostane to normalnie i psychiatra może przepisać? Z góry dzięki za odpowiedź i wszystkiego dobrego dla każdego.
  • 4894 / 853 / 0
Pozostaje mi współczuć. Mnie spotkało to samo. Pisałem i przrstrzegalem juz o tym w temacie. Niestety tez sie swietnie czułem na bupropionie do czasu aż nie dostałem tachykardii i musiałem odstawić.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Co myślisz o pirybedylu, albo czy znalazłeś jakiś zamiennik? I czy uważasz, że przy nadciśnieniu wynikającym z zażywania samego leku warto dalej kontynuować kuracje duloksetyną? W końcu noradrenalina odpowiada za wzrost ciśnienia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.