Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 377 / 8 / 0
Gdzie kupic takiego powoja ? patrzylem w biedronkach i ogrodniczych ale nic...
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 129 / 34 / 0
Jeden z moderatorów, wpisz w duckduckgo i będzie sklepik
  • 377 / 8 / 0
Hmm raczej nie o to mi chodziło. Po primo to nie używam duckduckgo... Mógłbym poszukać przy pomocy mojej wyszukiwarki ale mi nie chodzi o sklep internetowy, chce wiedzieć gdzie stacjonarnie mogę coś takiego kupić, gdzieś do jakiegoś sklepu wyskoczyć czy coś, znacie takie miejsca ?
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 30 / 1 / 0
Czy powój ze znanego sklepu etnobotanicznego (mg) działał? Było to około 2013r...wtedy było to kupowane. Miałem 3 próby 5, 10 i 15g i efekty to były wiadomo okropne mdłosci..i troche inna percepcja, troszke humor, ale nic wiecej. Chciałbym spróbowac znów, ale sie wlasnie boje, ze efektem beda znów tylko mdłości...Planuje kupić ze sklepu ogrodniczego mają dwie firmy..wezme każdego po 10g i spróbuje, ale to moja ostatnia próba mam dośc już mdłosci :D
  • 1 / / 0
jaklim89 pisze:
Czym sie różni od Ipomoea Violacea od Ipomoea tricolor?
Też jestem ciekaw, które lepsze. W nasiona jakiej firmy celować? Jakie są w ogóle znaczne różnice między producentami?
  • 275 / 7 / 0
10 g Heavenly Blue od Legutko będzie ok na pierwszy raz ?
  • 122 / 8 / 9
Jeżeli chodzi o psychodeliczność to 10 g powinno porobić wyśmienicie :) Choć zawsze po takiej ilości wymiotowałem...
  • 39 / 1 / 0
Na początek zaznaczam, że mam zerowe doświadczenie z powojem. Czytałem sposoby odurzania się odmianą Morning Glory i mam pytanie, czy zrobienie ekstrakcji wodnej, a "fusy" pozostałe po wymaczaniu dać pod język ma sens, czy wszystko co wartościowe (lub przytłaczająca większość) dostała się do r-ru i co najwyżej można wzmóc chęć wymiotów.
  • 1152 / 230 / 7
Leży sobie na biurku 8g Ipomoea purpurea i kusi...
Ekstrahować nie chcę bo ostatnim razem zjebałem i miałem słabe efekty. Planuję umyć nasiona wodą, ewentualnie namoczyć wodą i powoli przeżuwać.
Czy używał ktoś wyciągu z imbiru sprzedawanego jako lek na chorobę lokomocyjną żeby zredukować mdłości?
THC ani dimenhydrynatu w tym celu stosować nie chcę.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 3688 / 609 / 1
a co powiecie na rozcieranie w moździerzu?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.