Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 612 / 43 / 0
Zupełnie nie wiem czemu Pregabalina nie działa u mnie przeciwlękowo, jedynie czuję odrobinę lekkiej sedacji w sensie uspokojenia ale jest to na tyle słabe, że ten lek nie znosi uczucia lęku oraz nie ma wpływu na różne fobie.
Próbowałem dawek 150-600mg.
Zauważyłem też, że doraźnie ten lek działa jako tako, da się coś wyczuć ale brany regularnie w ogóle nie działa.
  • 8 / / 0
Brałam pregabaline na dyskopatię kręgów szyjnych. Ja osobiście polecam. Wycisza ,rozluźnia ale to już zależy w jakich dawkach bierzecie. O dziwo ja brałam dwa lata z powodów zdrowotnych i zero uzależnienia . Odstawiłam z dnia na dzień.,A znów koleżanka cierpiąca rownież na dyskopatię się totalnie wciagnela. Każdy reaguje inaczej i używa tego do innych celów. Duże dawki,gdy miałam bóle ( mała laza i chodziłam jak pijana i to z zalecenia lekarza [emoji23]
  • 8 / / 0
Zależy od dawki ja brałam na dyskopatię szyjna z zalecenia lekarza.Wycisza ,pomaga na bole. Bralam dwa lata i zero uzaleznienia. A dawki czasami byly spore bo bol okropny,fajna faza na wyciszenie no i ulga z bolem[emoji17]Jakies pytania? Jestem ekstertem,technik labo farmaceutycznego. Pozdrawiam wszystkich
  • 1008 / 204 / 2
27 września 2018zaqzax pisze:
Zauważyłem też, że doraźnie ten lek działa jako tako, da się coś wyczuć ale brany regularnie w ogóle nie działa.
Bo pewnie jak większość ćpunów liczysz na to, że będzie działać jak benzo. A to nie jest benzo. Po prostu na początku organizm jeszcze nie jest przyzwyczajony i odczuwa się ten kop, haj, czy tam uspokojenie (zależy od jednostki). Ale jak się przyzwyczai i lek osiągnie "stan stacjonarny" to magiczne działanie znika i ćpuna to nudzi.
Mamy niestety zryte mózgi na tym poziomie, że zawsze od wszystkich leków będziemy oczekiwać mocnego, wyczuwalnego działania niczym ulubiony narkotyk.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 10 / 0
Jak długo stosować pregabaline po odstawienie benzo? Miałem 11tyg ciąg na benzo.
Używaj opcji mention (@jartexxx) żebym widział że zadałeś pytanie lub odpowiedziałes na mój post :)
  • 5801 / 1192 / 43
27 września 2018zaqzax pisze:
Zupełnie nie wiem czemu Pregabalina nie działa u mnie przeciwlękowo, jedynie czuję odrobinę lekkiej sedacji w sensie uspokojenia ale jest to na tyle słabe, że ten lek nie znosi uczucia lęku oraz nie ma wpływu na różne fobie.
Próbowałem dawek 150-600mg.
A jak reagujesz na alkohol ?
Może po prostu gaba nie są dla Ciebie. Tak jak niektórzy zażywają tylko opio.
Dla mnie pregabalina jest dobra. 300 mg co trzeci dzień uspokaja i wycisza. Zawsze mam po tym lekkie powidoki i się zataczam z leksza. Duży plus za to, że szybciej się upijam. Czyli synergia z alkoholem jest dobra.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1930 / 191 / 0
U mnie pregba już nie działa "zataczająco". Pierwsze trzy dni zataczałem się jak pijany i to po dawkach kolejno 75-75-150mg. A później przeszło. Biorę codziennie 300mg. Po 150mg rano i wieczorem i nie czuję żadnych negatywnych efektów. Wycisza, trochę jak benzo. No i na skręta dobre. Jak mnie nosi by wziąć benzo, a nie chcę, to biorę Pregabalinę i przechodzi.

Alko już nie piję.

Ale ja to ogólnie depresanty lubię, czy to piwko, czy to koda, czy to benzo czy to pregba. Tylko piwko za dużo "smyra" różnych receptorów, więc je najniżej w hierarchii stawiam. Co nie znaczy, że nie lubię, bo bardzo lubię :D

@london5, co 3 dzień? Bierzesz tylko w celu podbicia fazy i "naćpania się"? Czy się tym jakoś "kurujesz". Pytam z ciekawości, bo ja biorę leczniczo i na skręty po benzo.
Take DXM and Be Happy
  • 5801 / 1192 / 43
Biorę, bo czymś muszę smyrać receptory gaba.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 21 / 1 / 0
Nie przeczytałem całego topicu więc może już ktoś wrzucał ale jak dla mnie to tak wielki WTF że muszę się tym podzielić:

https://www.youtube.com/watch?v=8fc8sXWopBs
  • 816 / 103 / 22
^ Szok... Niech ktoś spróbuje walnąć w klamkę i zda relację, bo ja nigdy nic w nochala nie pukałem. Wyspiarze to ogólnie dziwaki som :cheesy:
Ale na poważnie - pregabalina fajnie komponuje się z tarczycą bajkalską. Łączę od paru dni 300 mg pregi + 5 gram sproszkowanego korzenia tarczycy i czuję się świetnie. Zeszły np. bóle głowy od pregi. Cytuję za dr. Różańskim: "tarczycę stosuje się do zwalczania bólu głowy oraz bezsenności. Pomaga również w odstawieniu syntetycznych uzależniających środków psychotropowych."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.