Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 561 / 40 / 0
Za co szanowac cpunów ? za to ze szybciej opuszcza ten swiat i dadza zyc normalnym ludziom
Dobry cpun to martwy cpun
  • 569 / 20 / 0
Zastanówmy się... O człowieku świadczą czyny a nie to czy ćpa czy nie, co z tego ze powłoka jest piękna jeżeli wnętrze zgnite?
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 561 / 40 / 0
A czynem nie jest cpanie i robienie przypalow z tym zwiazanych , oklamywanie rodzin i przepierdalanie pieniedzy zamaist kupic sobie cos ladnego/fajnego/potrzebnego
  • 569 / 20 / 0
To inna sprawa, a poza tym można cpac psychodeliki które nie uzależniaja fizycznie, więc kradniecie pieniędzy nie jest przymusem(tak jak to jest w przypadku np. heroiny czy czegoś tam jeszcze)

Przecież można mieć wysoko płatna prace i być cpunem
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 326 / 33 / 0
Całkowicie się z tym zgadzam, wiele osób szanowanych przez społeczeństwo miało tego typu epizody. Każda osoba zasługuje na szacunek. Inna sprawa że jak za ten szacunek odpłaca się nienawiścią. Ćpun który nie wywołuje szkód na innych i który ma zajęcie, pasje, priorytety i cele w życiu wygląda jak zwykły zmotywowany człowiek. Często się mówi że narkomanem jest się całe życie, a czy oznacza to że przez całe życie mam być nieszanowany za to co się kiedyś robiło ? Nałóg się nie zmienia, ale podejście i ludzie jak chcą to owszem (NIE WSZYSTCY)
  • 44 / 1 / 0
jak śmierdzisz i dajesz ogółowi do zrozumienia, że ćpałeś/chlałeś/ruchałeś się z kozą, to nie dziw się, że ktoś wymelduje Twoje jedynki
Uwaga! Użytkownik sasasususese jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / 18 / 0
Nidy, żadnej agresji wobec siebie nie uświadczyłem.
Po pierwsze, bo nie chodzę naćpany po ulicach.
Po drugie, bo jestem pierdolonym bydlakiem i każdy się mnie boi.
  • 79 / 3 / 0
Wczoraj stanęłam sobie w podwórku otoczonym starymi katowickimi kamienicami zawierającymi głównie elementy marginesu społecznego tudzież recydywistów i generalną patologię. No więc stanęłam-gdzieś z boku-i zaczęłam sypać sobie ścieżkę. Wzięłam poprawkę na to, że wspomniane podwórko było już od pewnego czasu miejscem aplikacji różnej maści ćpania, więc czułam się swojsko i bezpiecznie. Ledwo skończyłam sypać usłyszałam dolatujący z góry głos jakiegoś Seby:
-Wypierdalaj stąd! SŁYSZYSZ! Wypierdalaj, jebany ćpunie!

No to wstałam, krzyknęłam, że okej i poszłam.
Nie wiem czy to już agresja, czy po prostu w tych rejonach zwykłe kulturalne zwrócenie uwagi. Aczkolwiek sama sprowokowałam sytuację, przecież każdy by miał dosyć codziennych wizyt narkomanów na swoim podwórku.
  • 275 / 7 / 0
variable pisze:
A czego się spodziewać po bezmózgich sebixach hipokrytach którzy w wielu przypadkach sami chodzą ućpani speedem ?

@topic
Miałem jedną sytuację kiedy z ziomkiem dzieliliśmy palto na klatce schodowej, jakaś babunia schodziła i kazała nam wypierdalać z tą śmiercionośną substancją bo policja zostanie wezwana, już chciała nas napierdalać. Strach pomyśleć jakby to był mef czy coś w tym stylu %-D
  • 2027 / 505 / 0
Wobec swojej osoby nigdy nie spotkałem się z agresją z powodu narkotyków. Dużo zależy w jakim środowisku się obracacie. Jeśli ktoś otacza się osiedlowymi cwaniaczkami to na pewno w takich grupach łatwiej o takie zachowania. Inna rzecz, że nie przyznaje się publicznie do zażywania narkotyków. Zdarzało mi się robić pranki w mpk lub innych miejscach związane z dragami ale to było wśród osób, u których łagodne usposobienie widać po wyglądzie. Ja sam też wyglądam na porządnego człowieka i na agresją reaguje unikiem a nie agresją, więc nie mam tendencji do pakowania się w jakieś niebezpieczne sytuacje. :diabolic:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.