Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 196 / 7 / 0
50mg dziennie to zdecydowanie za mało jeśli chcesz go brać codziennie. Ponadto działanie fenibutu nie opiera się jedynie na receptorze GABA-B.
Never give up !
  • 86 / 2 / 0
Czyli coś jeszcze na tolerkę kanałów potasowych i dopaminke trzeba dorzucić i będzie gites :yay: :yay:

Ale jak to możliwe że przy fenibucie jest taka mini euforia przez cały dzień, co ją powoduje? Bo gdyby była sprawą dopaminy to teoretycznie dopamina schodzi z człowieka w 1-2 godziny i cały haj fenibutowy też powinien też tyle trwać, a trwa dużo dużo dłużej
Za co odpowiadają te kanały potasowe?
Bo sumie gaba b to jest głównie działanie antystresowe i rozluźniające, a skąd się bierze ta nadludzka moc, energia i pewność siebie po F ??
  • 2952 / 249 / 0
Firefly999 pisze:
Ale jak to możliwe że przy fenibucie jest taka mini euforia przez cały dzień, co ją powoduje?
Firefly999 pisze:
Bo sumie gaba b to jest głównie działanie antystresowe i rozluźniające, a skąd się bierze ta nadludzka moc, energia i pewność siebie po F ??
Nie wiem czy masz jakieś zaburzenia, jeśli tak i działanie na receptory GABA je hamuje to masz odpowiedź. Ja kiedyś po 6mg bromazepamu (tyle brałem na dzień, powiedzmy że początki z benzo) miałem podobnie, zwłaszcza z tą pewnością siebie, energią i motywacją do działania. Wystarczyła mi jedna zielona tabletka z rana, aby ten stan utrzymywał się do wieczora, nawet często zarywałem wtedy nocki z tego nadmiaru niespożytych sił, które potrafiłem produktywnie wykorzystać. Zapewne (w zasadzie to "z pewnością") receptory GABA są w jakiś sposób sprzężone z układem dopaminergicznym, ale błagam nie każcie mi szukać teraz nic o tym bo padam na twarz po dzisiejszej dniówce w robocie.
  • 110 / 1 / 0
Po 3-4 dniach stosowania czuć senność. Dziwne jest to, że przez te 3 dni kofeina pobudzala i wzmacniala faze a teraz im więcej kofeiny tym bardziej się spać chce...
  • 1070 / 137 / 0
@Firefly999 @janko55 i inni - jak tam - suplementujecie już ten fasoracetam?:) Dawna magia phenibuta wraca?;P Bo ja mam zamiar w tym tygodniu zamówić ale jeszcze chciałbym poznać Wasze opinie.
  • 5236 / 931 / 0
Poszukajcie w watku o gieblu. Wydaje mi sie że feni może podobnie działać jak gbl. Potem nastepuje upregulacja i downregulacja receptorów i sedacja wchodzi na 1szy plan. Dobrze kombinujecie- dopamina i gaba.
Nawiązując do postu Tur3k, ja po flubromazepamie mialem podobnie :)
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 86 / 2 / 0
Na pewno trzeba brać Faso i Fenibutem osobno, na sam początek załadowałem z 60 mg faso + 1,2g fenibutu i hmm... dość szybko poczułem euforie, super pewność siebie itp, itd, ale cała faza trwała może z 40-60 minut i potem powrót do stanu normalności...więc wydaje mi się że faso wzięty razem z f, tak jakby niweluje działanie fenibutu.
Następnie zmieniłem taktykę, rano brałem fenibut, tak żeby cały dzień był na fazie, a wieczorem 120-150 mg faso podzielone na kilka porcji, żeby zbić tolerke i tak przez 4 dni XD dawki kolejno 1,6 g; 3,6 g; 2,4 g; 3,6 g. Czwartego dnia fenibut na pewno już tak mocno nie klepał, faza była ewidentnie słabsza, mniej energi miałem, choć i tak czułem się dobrze :-p
A pamiętam że kiedyś wziąłem fenibut 3 dni z rzędu w dużych dawkach bez faso i faza 3-dnia już była mocno zmulająca, tak że stwierdziłem że czwarty dzień na feni z rzędu nie ma sensu :)
Tak więc z moich obserwacji faso na pewno trochę podkręca działanie tego specyfiku

Teraz zrobiłem sobie przerwę kilka dni od fenibutu, w weekend juwenalia, bawimy się dalej XD

A po 4 dniach brania fenibutu jak go odstawiłem niestety czułem się przez najbliższe 2 dni totalnie zamulony, wyprany z emocji, chęci do zrobienia czegokolwiek, zmęczony i ciągle senny. :zzz:
  • 1070 / 137 / 0
Ja nie jestem fanem brania phenibutu codziennie, nawet jeśli faso by zbijał tolerkę i niwelował zjazd.
Nie rozumiem tylko jak to faso bierzesz. 120-150mg wieczorem podzielone na części... czyli jak? o 19 np 50mg, potem za 2h znowu 50 i przed spaniem 50?:) To nie lepiej od razu full dawkę zapodać?:)

Jak dostanę faso to myślę, że będę go brał 2 razy dziennie np. po 50-70mg. I tak przez kilka dni. W dzień kiedy zapodam phenibut zrobię jednodniową przerwę od faso. Dobry pomysł?:)
  • 93 / 1 / 0
@Bover93, a jak sprawa faso ma się do codziennego stosowania GHB? Idąc twoim tropem, jeśliw dzień działam na GHB, to faso powinienem zarzucac na noc? Jeśli tak, to ile i co w ten sposób mogę ugrać? tylko to, że G zawsze będzie działać jak powinno, czy może dodatkowo skutki absty będą jeszcze łagodniejsze? mega mnie zaciekawiłeś, pozdro :D
Uwaga! Użytkownik polityk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1009 / 42 / 0
zajebiste. 3 g wystrzeliło mnie jak giebel. Z tym, że trzyma juz dobre 4h.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
ODPOWIEDZ
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.