Moje życie jest na tyle nieudane, że ćpanie komponuje się z nim idealnie i nie wyobrażam sobie przestać, albo gdybym nigdy nie zaczęła.
Monotonia życia nie jest taka zła, gdy wiem, że zaraz będę na haju.
Gdybym nie ćpała, byłabym zupełnie inną osobą. Z resztą tak jak chyba wszyscy.
Szczerze mówiąc, nie chcę myśleć co by było gdyby... nie widzę siebie w innej roli, w ogóle. Poukładane życie? To nie dla mnie.
Owszem marzy mi się fajne mieszkanko, samochód, jakieś tam w miarę dobre wykształcenie i hajsu tyle by starczało na wszystko co mi potrzebne... ale jakoś kiepsko widzę swoją przyszłość. Choć widzę lekkie skutki uboczne ćpania, które nie pozwalają mi na wiele rzeczy, ograniczają mnie, to tak czy siak nie przestaję, bo sprawia mi to przyjemność. Uważam, że jestem za głupia na studia i nigdy nie będę miała wystarczająco pieniędzy na życie. Moje lenistwo i brak chęci do czegokolwiek, przejęło nade mną kontrolę. Narazie wolę o tym nie myśleć. Pozostaje mi nadzieja, że wygram w totolotka
EDIT: Zdjęcia z avatara jest twoje ?
Nie, to nie ja. To Felice Fawn
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.