Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 992 / 17 / 0
Zjadłem sobie 7.5mg na sen i czo to wyszło z tego to ja nie wiem. Mija godzina i zaczynają się halucynacje słuchowe, wizuale, paraliż przysenny, potem oobe i latanie sobie. Reakcja paradoksalna? Nie mam schizofrenii ani psychozy, zdrowy, lekkie tylko hppd. W ogóle ostatnio jak jem jakiekolwiek neuro to dostaję radio w głowie i głosy, które naszczęście da się kontrolować. Że niby nie ma fazy po neuro? Jest. Chujowa.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 322 / 2 / 0
7.5mg to jakaś progowa dawka, dużo za mało nawet żeby o działaniu nasennym mówić... może jakaś chora interakcja? Brałeś coś jeszcze wcześniej?
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
  • 992 / 17 / 0
Progowa czy nie, tyle mnie akurat usypia bo neuro biorę bardzo ale to bardzo rzadko. Biorę lamotrygine+bupropion, cóż może od tego. Kwetiapina 50mg + chlor 30mg też mi raz dały podobną fazę. Może składa się na to fakt, że neuroleptyki zaostrzają HPPD, akurat po każdym neuro znowu pojawia mi się hppd, inne kolorki, wzorki - ale tylko jak wezmę neuro.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 138 / 1 / 0
Witam można stosowac Chlorprothixen razem z Citalopramem i Kwetiapiną?? bo o Hydroksyzyne nie pytam wiem że Hydro zbija działanie Chlor...
„Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz”
  • 1599 / 47 / 0
Ja biorę na noc zawsze 150 mg chlorprotiksenu i jeszcze 50 mg hydroksyzyny i dopiero po 1 godz zasypiam rano czuje się wypoczęty i nie jestem przymulony tym neuroleptykiem.
  • 138 / 1 / 0
ale czy moge go bezpiecznie brac z Citalopramem?
  • 1599 / 47 / 0
Według mnie nie wchodzi w interakcje z tym lekiem.

- nie cytuj posta znajdującego się bezpośrednio nad Twoim
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2014 przez koljaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cut quote /- Kolja.
  • 138 / 1 / 0
chciałbym miec pewnośc, może ktos jeszcze potwierdziec że to bezpieczne połączenie, chyba że wiesz napewno pol90
  • 322 / 2 / 0
To i ja potwierdzę, z pół roku jechałem na takim połączeniu
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
  • 138 / 1 / 0
czy Chlorprotyksen? może powodować jakąs zależnośc psychiczną bądz psychofizyczną?? chodzi mi o stosowanie około miesiąca dawek tylko na noc 25mg(połówka 50tki) ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.