Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 2 / 0
karla pisze:
Grunt aby nie łączyć ekstraktu i odrazu połykać 5-htp.
Czemu, co to za różnica?
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 3 / / 0
Witam wszystkich.

To mój pierwszy post, ale biernie śledzę forum od dość dawna.

Zastanawia mnie po jakim czasie od wypicia ilexa (pije raz dziennie od ok 10 dni) można przyjąć DXM (200mg)? Jedni piszą że dwa tygodnie, a inni że 48h. Jak to w końcu z tym jest?
  • 1033 / 7 / 0
Nie wiem jak jest, ale wiem, że jak zeżarłem 4 albo 5g ekstraktu x 10, a potem 1,5mg 25D-NBOMe, to pizda była OWEOAEOAEOAEOAEOAEOAEOEOOOOOOOOOOOOOO
  • 1472 / 26 / 0
Piłem ,na pewno działa ale rewelacji nie było ,dodałol trochę energii,w końcu jej działanie opiera się na kofeinie

Taka mocniejsza ulepszona,bez tych (lekkich)nieprzyjemnych efektów wersja Kawy ,i niewiele lepsza od yerba

Jeśli chodzi o świadome sny to ma to jakiś wpływ ale nie jakiś bardzo duży choć to dla mnie plus
  • 527 / 6 / 0
Na SS jest teraz ekstrakt 15:1 nie próbowałem ale przymierzam się. Ekstrakt (10:1) działa trochę inaczej od suszu-działanie idzie bardziej w stronę uspokojenia, relaksacji i skupienia (nie znużenia jak po 1 piwie:D). Także w sam raz do pracy czy na spokojny dobry sen.
Sporo dream herbs stosuje i mogę powiedzieć że ilex poprawia pamięć snów-może niedokońca ich jakość (choć też) ale głównie sprawia że podczas śnienia śnie bardziej świadomie i więcej pamiętam.
  • 236 / 10 / 0
Witam. Postanowiłem ostatnio przetestować dwa gratisy z ss'a, czyli 1g ekstraktu guayusy i 15g suszu. Kiedyś miałem już susz, ale nie działał jak należy, chociaż herbatka była smaczna. Sęk w tym, że przyrządziłem jak zwykłą herbatkę, czyli zalewałem i to nawet nie wrzątkiem, traktując to jako krewniaka yerby. Teraz zrobiłem jak należy i gotowałem jakieś pół godziny.
Co do ekstraktu... jakaś wilgoć mi się do niego dostała mimo, że ekstrakt jest podwójnie pakowany i zamiast proszku miałem coś w rodzaju czarnej gumy (przeleżał w pudełku jakiś miesiąc), ale przyrządziłem to. Smak był fajny, ale działanie nijakie.
Następnego dnia przetestowałem susz. Gotowałem z pół godziny całe 15g. Otrzymałem niemal czarną ciecz (prawie jak kawa). W smaku wywar był wciąż łagodny z bardzo delikatną gorzką nutką. Wyszło mi tego 1 i 3/4 takiego dużego kubka od Nescafe, może kojarzycie.
Wypiłem. Działanie było tym razem bardzo interesujące. Świetna koncentracja! Było to lepsze niż yerba. Jeszcze mniej kofeinowego noszenia, co po bardzo dużej ilości yerby jednak mi się zdarzało. Myśli miałem klarowne jak nigdy.
Poszedłem spać dopiero po 4, chociaż może było to spowodowane też tym, że wcześniej, przed seansem przespałem się jakieś kilka godzin do 23. Co najciekawsze, nie mogłem zasnąć po guayusie! Popadałem tylko w jakiś taki półsen (trochę kofeinowego noszenia), ale jak już w niego zapadłem to miałem bardzo ciekawe hipnagogi. Rano musiałem wcześnie wstać, ale czułem się całkiem dobrze. Guayusa jeszcze działała. Wygotowałem ponownie susz. Mocy było tam jeszcze sporo. W pracy myślało mi się nad wyraz klarownie.
Zaintrygował mnie susz po tej próbie do kolejnych spotkań z guayusą. Nie spodziewałem się, a tu po prostu trzeba dobrze przyrządzić.
  • 8 / / 0
Witam,
mam pytanie, wypicie kubka Ilexa pomaga mi szybko i sprawnie wstać następnego dnia (pewnie jak zasnę to przetwarzanie tych wszystkich substancji się znacznie spowalnia i budzę się z nadal dużą ilością kofeiny). W każdym razie ciekawi mnie, czy to jest zdrowe, w sensie... Nie mam po tym problemów ze spaniem, ale biorę też pod uwagę możliwość, że budzę się wypoczęty właśnie z powodu pozostałości kofeiny, podczas gdy tak naprawdę organizm nie wypoczywa bo w czasie snu jest zbyt 'pobudzony' albo coś? Jak myślicie? Czy taka praktyka szkodzi jakoś w efektywnym odpoczywaniu, czy jeśli pomaga mi rano wstać to nie ma raczej przeciwwskazań?
  • 3129 / 26 / 0
Jeśli w dzień nie czujesz się zmulony, to wszystko ok. Słuchaj swojego organizmu, często ma więcej do powiedzenia, niż domorośli lekarze udzielający się na hajpie ;)
High, how are you?
  • 116 / / 0
Wszelkie stymulanty są w pewnym stopniu niezdrowe, przez to właśnie że są stymulantami. O ile z początku taka praktyka pewnie działać będzie przyzwoicie, o tyle z czasem mógłbyś się spodziewać albo zaburzeń snu, albo osłabienia działania ilex. A najpewniej obu naraz.
Nie masz po takim poranku żadnej zamuły później?
  • 338 / 2 / 0
w tygodniowym ciagu na siupie tez nie czuc zmuly.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.