Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Dawno nie stukałem Zolpi (polecam Onirex - sprzęt pierwsza klasa a kosztuje niecałe 9 zł). No i coś mi się pojebało i zamiast początkowcyh 10mg zwiększonych do 30mg przysrałem 100 i teraz zastanawiam się cóż począć. Ładowałem jakieś pół godziny temu. Zdarzało się tak, że i 200 potrafiłem wywalić [ 2 pudła ] ale w 80 procent przypadków była to amnezja i jakiechś chore akcje. Co mądre głowy radzą? Czy podbić/zbić? Czy lecieć na całość? :)
Detoxin'
  • 476 / 4 / 0
U mnie niestety już przy trzecim tripie na zolpidemie w przeciągu miesiąca nie było żadnych widocznych halunów. Pamiętam jak za pierwszym razem łapałem pojawiające się postaci i takie przeźroczyste komórki - to było piękne i żeby wróciło muszę zrobić dłuugą przerwę, pewnie półroczną tak jak tamtym razem.
Chciałbym jednak pokrótce polecić miks z mj - wyrywa z butów i człowiek dosłownie nie wie co robić z tej pozytywnej psychodeli. Co ciekawe szansa na badtripa jest zerowa, bo skoro mi, takiemu tchórzowi, nic się nie działo, to i innym zapewne też nie. Piękne fraktale, podbite senne rozkminy, czuje się jak w innym świecie. Tylko nie polecam przesadzać z mj i należy liczyć się z tym, że może urwać się film (ale nic złego wtedy nie robiłem). Nie wiem na dodatek, jak wygląda wtedy kontakt z innymi ludźmi ale stawiam, że jest ciężko, bo jest się bardzo odrealnionym. Polecam taki mix jak najbardziej.
  • 425 / 3 / 0
Schizool pisze:
(...) Co ciekawe szansa na badtripa jest zerowa (...)
Chyba ogólnie "szansa na BT" jest bardzo mała. Zarzucałem jakieś 40 razy różne dawki i nie wyobrażam sobie BT po zolpidemie :nuts:
"Sprawdź czy to 3meopcp, o ile potrafisz zrobic to inaczej niż poprzez walnięcie iv"
  • 476 / 4 / 0
Jean la Chouette pisze:
Zarzucałem jakieś 40 razy różne dawki i nie wyobrażam sobie BT po zolpidemie :nuts:
Ale mi chodziło o miks z mj a nie o zarzucanie samego zolpi (choć może i są osoby, które po zolpi czują się źle i nie zdziwię się jeśli tak będzie, bo trzeba przyznać, że mnogość doznań jest spora).
  • 554 / 14 / 0
Jak masz mieć bt, jak praktycznie wyłącza CI się myślenie jako takie? :D
O ile podczas ostrych wizuali po sajko mogę się czegoś przestraszyć, to na zolpi ściany mające tysiące oczu wydają się być całkiem fajne i przyjaźnie nastawione.
  • 1951 / 14 / 0
[offtop]Przy sajko to nie wizuale powodują BT[/offtop]

Używał ktoś kiedyś zolpi w ciągu? Tak jak benzosów?
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 554 / 14 / 0
A czy ja mówiłam o bad tripie? Wspomniałam tylko, że wizuale mogą mnie zaniepokoić swoją specyfiką, a nie od razu spowodować BT. Zestawiłam to z tym, że na zolpi nic mnie nie jest w stanie zdziwić, nieważne jak bardzo anjużual nie będzie. :rolleyes:
  • 20 / / 0
Istnieją jakieś przeciwwskazania do przyjęcia zolpidemu przez osobę z arytmią serca? Zamierzam poczęstować kolegę (nie miał wcześniej styczności z tą substancją). Jaką dawkę byście polecali? I czy miks z energy drinkiem aby po prostu nie zasnął jest bezpieczny i wskazany?
Uwaga! Użytkownik Wieczerza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / / 0
69plateau pisze:

Może to i śmiesznie krótko, ale kiedyś przez 5 dni waliłem non-toper... 2 x 4 tablety. Doustnie.
Dłużej sobie nie wyobrażam. Nie wiem, może to nie dla mnie.
Za bardzo zmęczony i wypruty z emocji byłem...
  • 6 / / 0
69plateau pisze:

Przez jakiś rok miałam ciągi dwutygodniowe, potem kilka dni do tygodnia przerwy na skombinowanie recepty i znowu dwa-trzy tyg ciągu. Na początku dawka od 20-30mg, potem stopniowo 60mg, a na końcu mojej przygody brałam codziennie 140-160mg, czyli 14-16 tabletek. Efekt taki, że pewnego razu wzięłam o wiele więcej niż te 16 i wylądowałam w szpitalu, no a potem na odwyku ;]
To było jakieś pół roku temu i właśnie chcę pozażywać ponownie, ale cholernie mnie mdli po wzięciu już jednej 8-( zresztą na samą myśl się wzdrygam. Znacie coś co temu zaradzi, czy to już niestety koniec mojego romansu z zolpidemem?

19:54

quote="Wieczerza"]Istnieją jakieś przeciwwskazania do przyjęcia zolpidemu przez osobę z arytmią serca? Zamierzam poczęstować kolegę (nie miał wcześniej styczności z tą substancją). Jaką dawkę byście polecali? I czy miks z energy drinkiem aby po prostu nie zasnął jest bezpieczny i wskazany?[/quote]
Ja mam arytmię, a brałam to przez rok w okrutnych dawkach i żyję, po jednym razie nic mu nie będzie. Jeśli nie miał styczności to nawet te 10mg starczy, choć na faceta to jednak bym dała 20mg. To taka optymalna ilość na start ;) energy drink to dobry pomysł, ja zawsze piję kawę, ale nie wiem czy to faktycznie pomaga nie zasnąć, czy to tylko taka mała ściema, bo i tak musisz tego pilnować, jak się położy, to raczej na pewno zaśnie.

Scalono. mrstothet.
Uwaga! Użytkownik Zielonefiolki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.