Dzajos -noopept to agonista nmda.
Jak masz rozbudzony system glutaminergiczny stimami zbij to.
Poszukajcie tematu o downregulacji receptorow.
Theanina z zielonej herbaty zbija glutaminian i w niewielkim stopniu blokuje rozpad bodaj monoamin.
Co do reszty napisze potem.
Ps z ginkgo nie przesadzajcie.
Ja teraz wale po yerba mate.
Niedługo postaram się wrzucić co i jak jem i o jakiej porze.
Czytałem kiedyś że Adrafinil powinno jeść się w dawkach 3x więksyzch niż Modafinil, ale nawet to nie jest prawdą. Jadłem po 600mg a nawet i więcej Adrafinilu i pobudzenie u mnie występujące nigdy nie było tak wiele jak po samym modafinilu w dawce 100mg. Z tym że 100mg modafinilu solo czuję, ale nie daje mi wrażenia nieziemskiej koncentracji którą uzyskuję dodając inn nootropy ( z rana: noopept 10mg, piracetam 1200 CDP Cholina 500mg , ALCAR 1g, ALA 400mg , L theanina 300mg , kofeina 100mg) + siorbię czasem miks zielonej z yerbą. W tym połączenie Modafinil w dawce 100mg daje efekt potężnej koncentracji i dużej motywacji, trochę lepszy humor ale bez euforii. Dodatkowo mam silną supresję łaknienia, co jest dużym minusem, gdyż jak nie zjesz to masz nieprzyjemny zjazd.
Różnica międdzy modafinilem a armodafinilem u mnie objawia się wtym, że Modafinil czuję jaki rodzaj naprężenia pod skróą czaszki. Wiem, że jestem pod wpływem i nie czuję się naturalnie. Nigdy nie zapominam, że wziąłem Modafinil. Armodafinil ma -jak dla mnie - dużo czystsze działanie. Łatwo zapomnieć, że się go brało chociaż efekty działania są dla mnie oczywiste.
Miks kawowy zaczynam koło 12. Ostrzegam że nie jest to smaczne, ale wyraźnie podnosi metabolizm i zmniejsza łaknienie. Jest tez mój sposób na uniknięcie wcinania słodkiego - mózg kocha glukozę, ale ketonami też nie gardzi ;). A te drugie są dla niego lepsze. Nie bez znaczenia jest próba delikatnego zjechania z wagą.
Jak biorę najpierw koło 5.30 leci wapń duża dawka, mała magnezu. Potem (przed 6) lecą proszki: CDP cholina, L theanina, ALCAR i ALA. Medytuę, yoga zimny prysznic śniadanie, lecą tabsy (piracetam, kofeina, Modafinil/ARMODAFINIL/ECA/IPH/lub nic) i noopept (6:30).
Zjedzenie tego wszystkiego na raz spowoduje głównie pogonienie do toalety i spędzenie tam chwili, więc to robijam w czasie. W tym co jem podoba mi się wszytko oprócz noopeptu. on jedyny powoduje, że zastanawiam się czy jedzenie go nie wynika ze zwykłego uporu i nie jest kontrproduktywne.
Sunifiram był dla mnie takim środkiem - jego działanie było dla mnie zbyt wyraźne (więc rozpraszające) i zbyt przesadne w stosunku do efektów jakie widziałem.
Matko ile tego jest.
Opracuj sobie baze suplementacjii dp bzy dobieraj reszte.
Idealnie na start:
Ginkgo biloba + bacopa+green tea+tauryna
Z rana czosnek z miodem (czosnek pobudza androgeny plus dziala wazodylatacyjnie, miod zabija smrod potu)
Z diety wywal kofeine i cale syntetyczne jedzenie,wywal wszystko vo zawiera aspartam i hlutaminian sodu.
Jesli chcesz power to sniadanie oprzyj na bialku i tluszczach.
Serotonina potrzebuje weglowodanow. 2 pierwsze posilki na bialku i jest bajka.
Mowiles o piciu. Poszukaj naturalnych izotonikow.
Miod+woda+cytryna+szczypta soli:))
Taki izotonik kasuje 95procc sklepowych smieci
O gorzkim kakao nie wspomne bo w nim jest wszystko.
Orzechy, czekolada gorzka, zdrowe tluszcze , pomifory, banany, ser bialy.
Zielona herbata zbija nadmiar glutaminianu. Jrdnoczesnie blokuje rozpad monoamin.
Bajka.
Zbija wszystkie negatywy kay.
Wy inaczej na to patrzycie.
Ja uzytkjac bida ketony odczuwam teraz kazdy skok glu.
Idzie na wzrok, nerwowosc chore jazdy.
Jeszcze 4tyg temu nie bylem w stanie wyjsc z domu.
Tak frozbujalem glu.
Gwozdziem do trumny byl suni i noopept.
Cynamon.
Nie chce swirowac PEA lub hash niech to opisza prifesjonalnie.
Moge tylko powiedziec, ze WSZYSTKIE obecne rc iczesc nootrpow zaburza synteze melatoniny.
W moim przypadku cynamon zadzialal nasennie.
Prawdopodobme wynika t z tego, ze cyamon watunkuje wiele rzeczy.
Wapn.
Suplementujac wapn obowiazkowo dorzucaj zalezne pierwiastki. M.in cynk
Wapn wypiera wiele subsancji
Nadmiar wapnia to dramat.
Znam z autopsji.
Dziecko mojej eks po tygodniu suplementacji wapniem bylo rozbite do granic mozliwosci.
Z myslami samobojczymi wlacznie !!
Dzajos kawe zamien na ciety korzen zen-szenia.
Tylko nie mixuj wywarow z niczym. NICZYM
zen szen w pixach a wywar to niebo i ziemia.
Pod zadnym pozorem nie mixuj z theanina lub green tea.
Wywar potrzebuje4-5dni zeby pokazac prawdziwe oblicze.
Raz zmiksowalem nalewka z guarany.
Noc w plecy.
A jesli chcesz poznac prawdziwa stymulacje ktorej nie przebije zaden narkotyk (pod katem clearhedu i dzialania)
wrzuc rano bacope green tea 1/3 torebki zielonej ginkgo tauryne
Potem zen szen
Potem bcaa tyrozyne tauryne
Potem zen szen z 1/3 torebki zielonej i rumiankiem
Diete oprzyj na aminokwasach
Uwaga powyzszy miks tylko do wprawionych zawodnikow !!
Nie stosowac prz JAKICHKOLWIEK problemach psychicznych.
Jak kiedys zastosujesz i Ci sie spodoba podbij na maila, podpowiem 2 skladniki ktore podbija dzialanie o 100proc.
10 maja 2017newrec pisze: Kolego powiedz jak długo dochodziłeś to takiej suplementacji? przeraża mnie testowanie tego wszystkiego, żeby znaleźć coś optymalnego dla mnie.
Matko ile tego jest.
Generalnie zacząlem od ALCAR + ALA (nie licząć kawy), zeńszenia syberyjskiego i cytryńca chińskiego.
Tobie polecę zrobienie podobnie: zacznij od ALCAR + ALA jako podstawę pro zdrowotną oraz neuroprotekcyjną i zrób coś czego ja żałuję że nie zrobiłem na samym poczatku.: kup tabletki kofeiny i proszek L theaniny. kofeina + l theanina to bardzo silne połączenie, działające niemal na 100% populacji i do tego wydajne. Jak działa kofeina to pewnie wiesz i wiesz też, że jak za dużo jej przyjmiesz to dopada Cię nerwowość. L theanina poprawia koncentrację i zmniejsza nerwowość. Oba środki działają silnie synergicznie. Dodatkowo l theanina nie powoduje tolerancji więc możesz ja przyjmować codziennie. Dodatkowo ALCAR będzie potęgował działanie innych stymulantów oraz sam też będzie pobudzał.
Potem musisz zacząć kombinować: jaka dieta? Jaki sport? O której wstawać? O której spać? Ile muszę spać minimum? Jak reaguje na zmiany pogody? Jak działam w różnych porach roku? Co jest moim protytetem itd.
Usprawnianie siebie to zabawa na całe życie. Proszki mają pomóc, ale cudów nie zdziałają. Pomyśl o tym tak: proszki zmieniają chemię w Twoim mózgu, ale nawyki i okablowanie (sieć neuronowa) się od nich magicznie nie zmieniają. Jeśli chcesz działać coraz wydajniej i i na coraz wyższych obrotach będziesz musiał się przyjrzeć większości aspektów swojego życia.
Brainnn, zdaje się, że piszesz bardzo ważne rzeczy, ale niestety często w sposób hasłowy i w efekcie część jest dla mnie nie zrozumiała.
Np. nie rozumiem co masz przeciwko kofeinie. Nie wiem jak możesz jeść rano czosnek i nie bać się zapachu oraz nie jestem pewny czy nie przesadzasz z magą zielonej herbaty - z tego co wiem związki w niej zawarte są zaledwie słabymi inhibitorami COMT.
Generalnie nawet hasła sa dla mnie ciekawe więc jak zawsze: dzięki za odpowiedź :).
Miod powoduje ze nie czuc smrodu czosnku.
Wlej miod do sKlanki i wrzuc czosnek.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
11 maja 2017misspill pisze: Czy któreś z ziół z mego opisu jest MAOi? Interesuje mnie to bo zaczęłam mieć nadzwyczaj niesamowity humor, ale zdarza się ciśnieniowy ból głowy i dreszcze przechodzące raz po prawej, raz po lewej półkuli. Aż się przelewa... ale czuję się wyśmienicie. Boję się co dalej jak już zioła rozkręcą się na dobre.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/politie.nl_.jpg)
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych
O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/thcliquors.jpg)
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków
Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.