Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1107 / 51 / 0
Może być bolesne, więc się nie przestrasz.
Chuj na kaczych łapach
  • 1959 / 56 / 0
Żyły na grzbiecie dłoni przeskakują często, musisz uważać.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 879 / 190 / 5
Bardzo ważne jest użycie możliwie jak najmniejszej igły.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 219 / 18 / 0
No i nie spompujesz ich zaciskając pięść, a jednocześnie im mniej ją zaciśniesz tym mocniej będą się wiły po dłoni. Praktycznie nie da się rozwiązać stazy bez wypadnięcia z tych żył, dlatego musisz ją zawiązać możliwie jak najluźniej, aby dało się niemal bezoporowo ją rozsupłać, podciągając ją. Oprócz zastawek pamiętaj więc też o wybraniu możliwie jak najmniej ruchomego i długiego fragmentu żyły.
Uwaga! Użytkownik GerardZLivii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 1 / 0
Będzie trzeba popróbować z tą pachwinówką, bo się kończą żyłki, przy następnej iniekcji w samotności się za to wezmę. Może tego typu akcja zasługuje na osobny temat ? By nie trzeba było szukać co już przedstawiono w tym zakresie
  • 1179 / 124 / 0
Co do dłoni, mnie bardzo miło napierdalało się w dwie - tę która biegnie do kciuka i tę obok, do palca wskazującego :)
  • 2652 / 382 / 0
Klepsydra pisze:
Bzdura. Igły dobiera się w dużej mierze zależnie od podawanego roztworu. Podanie b. gęstego płynu przez igłę np. 0,33 może doprowadzić do zatoru lub pęknięcia żyły wskutek wzmożonego ciśnienia. Poza tym sama igła może się zatkać, a każde ponowne wkłucie/czyszczenie igły/przepłukiwanie wiąże się z dodatkową ingerencją.
mtp pisze:
Będzie trzeba popróbować z tą pachwinówką, bo się kończą żyłki, przy następnej iniekcji w samotności się za to wezmę.
Będzie Ci trudno w pojedynkę na początku. Może lepiej jeszcze się wstrzymać i poszukać gdzie indziej? Na klatce piersiowej jest sporo ciekawych żył. Z początku ciężko je dostrzec, ale można tę umiejętność łatwo wypracować. Otwieranie pachwin lepiej zostawić na sam koniec.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 659 / 2 / 0
Do osób obeznanych w temacie jak można doprowadzić żyły to jako takie używalnośći dodam zajechałem je metkatem
  • 1889 / 72 / 3
cebex pisze:
Witam

Robie od niedawna zastrzyki koledze ktory jest kulturysta. Najczesciej 1ml Testosteronu w dupsko. Ma ktos jakise pozyteczne rady co robic jak nie robic? Przy podaniu domiesniowym trzeba obawiac sie zapowietrzania (randomowych bablekow powietrza w strzykawie)

Dzieki
Jak zaciągasz tłok po wkłuciu i się "zapowietrza" to znaczy, że się źle wkłułeś. Na co uważać? Przede wszystkim higiena. Dokładne mycie rąk przed, odkażanie miejsca, rękawiczki (w końcu robisz koledze, przy sobie to tam chuj), za każdym razem nowy sprzęt. Przede wszystkim nie podawaj gdy nie jesteś w 100% pewny że jesteś w mięśniu. Obserwuj uważnie miejsce wkłucia, jak zacznie rosnąć to jesteś pod skórą, prawdopodobnie będzie też bolało/piekło. Ostatecznie zauważysz że zrobiłeś podskórną jak Ci po wyjęciu igły wypłynie jakaś część substancji. Nigdy się nie śpiesz, podawaj powoli i starajcie się obydwoje nie ruszać. Dla kolegi rada żeby nie spinał mięśnia. Co do samej techniki wkłucia chyba nie muszę radzić.
aspa pisze:
Do osób obeznanych w temacie jak można doprowadzić żyły to jako takie używalnośći dodam zajechałem je metkatem
Wiem czym zaorałeś żyły, z tego co kojarzę to nie dość, że waliłeś dużo to jeszcze chyba fioletu nie szczędziłeś i robiłeś na ciepło.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 879 / 190 / 5
Klepsydra pisze:
Bzdura. Igły dobiera się w dużej mierze zależnie od podawanego roztworu. Podanie b. gęstego płynu przez igłę np. 0,33 może doprowadzić do zatoru lub pęknięcia żyły wskutek wzmożonego ciśnienia. Poza tym sama igła może się zatkać, a każde ponowne wkłucie/czyszczenie igły/przepłukiwanie wiąże się z dodatkową ingerencją.
Obiecałam sobie nie reagować na twoje zaczepki, bo nie jest mi to do niczego potrzebne. Ale mylisz się. Znowu. Więc wytłumaczę Ci to. Znowu. Nie podważam twojej wiedzy, powinnaś jednak skorzystać z któregoś z tych reklamowanych w szkołach kursów szybkiego czytania ze zrozumieniem. Nie napisałam

UŻYJ IGŁY 0,4 BEZ WZGLĘDU NA WSZYSTKO!!!!

Napisałam:

Ważne jest użycie MOŻLIWIE jak najmniejszej igły.

Ponieważ im mniejsza igła, tym mniejsza dziura po igle i mniejszy ślad. Jeżeli autor(ka?) pytania wybiera teraz pomiędzy igłą 0,5 a igłą 0,9 "żeby lepiej grzało", powinna użyć mniejszej.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.