Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1887 / 204 / 0
A na ww. problemy, jeżeli miałeś któreś z nich, pomogło/pomogłoby Ci gdybyś je miał?
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1864 / 703 / 0
NW A u mnie nie, też się pociłem, ale teraz się ze mnie leje po prostu, musiałbym chyba w samej bluzie łazić zimą. Ale coś, za coś.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 1887 / 204 / 0
W sumie u mnie leje się i bez tego xDD, siedzę w pociągu przykładowo w bluzie i się pocę, a w kurtce to już kurwa w ogóle

Kiedyś nie byłem taki ciepłokrwisty, od 2018 coś się popierdoliło legitnie...

Uderzenia gorąca na różnych częściach ciała, ręce, nogi, plecy, kark. Co bardziej ciekawe, biorąc Noopept ten problem znika o_O
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
  • 3251 / 361 / 2
Może coś z hormonami. Wydaje mi się, że paradoksalnie ssri mogłyby załagodzić nawet ten problem. Takie mam dziwne przeczucie.

Są też inne opcje oprócz ssri.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 446 / 95 / 0
Taka ciekawostka: pregabalina wydaje się u niektórych zmniejszać potliwość, poruszone w wątku o pregabalinie.
  • 1887 / 204 / 0
Po GBL'u się nie pociłem, ale tak jest u wszystkich bo hamuje wodę w organizmie

Po opio też suchy jak nitka niezależnie od sytuacji, nawet po głupiej kodeinie. Co zabawne, nawet po alko czasami pocę się mniej w porównaniu z byciem na trzeźwo. Tyle co pod pachą przeważnie xD. Dobra, chuj z tym potem. Będąc od dwóch lat bez przerwy w mniejszym lub większym napięciu psychicznym, i tak mi coś potrzebne na ogarnięcie. Tak źle jak jest teraz, to nie miałem nigdy, że już spać normalnie nawet nie potrafię xD
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
  • 26 / 1 / 0
Nie powinno być problemu z wysępieniem paroksetyny do mixu z tianeptyną? Jest ktoś może na takim zestawie? Wolałabym nie zastępować jednego drugim, bo jednak jakąś minimalną robotę ta tianeptyna robi
I can't
keep calm
because
I'm Borderline
(and probably much more :heart: )
  • 3 / / 0
26 stycznia 2019jogurt pisze:
No właśnie, a do nadawania sensu życia mogą ci pomóc agoniści sigma. Na przykład fluwoksamina 300mg/d + na sen opipramol + lamotrygina.

No i acodin w takiej sytuacji to też może być jakiś pomysł.
Witam . Biorąc lamotryginę w dawce 3 x 25mg muszę odstawić pregabalinę ? Czy w ogóle jest sens brać pregabalinę jeżeli biorę ją w dawce 600mg od ośmiu miesięcy nie czuję jej działania , z tego co trochę poczytałem biorąc ją w ciągu wyrabia się tolerancja , pozdrawiam
  • 3251 / 361 / 2
tianeptyna i ssri nawzajem znoszą swoje działanie

co do pregabaliny to niby jest sens. Jeśli chcesz odstawiać to powoli. Za długo pregabe brać to nie dobrze.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 26 / 1 / 0
@jogurt dzięki za istotną informację, nigdzie nie znalazłam takiej wzmianki. jak najlepiej w takim razie to rozegrać, żeby nie wrócić do letargu? obecny stan psychiczny mnie po prostu nie satysfakcjonuje i nie ma to nic wspólnego z gonieniem za jakąś utopijną wizją szczęścia, chcę po prostu zacząć normalnie funkcjonować i układać sobie życie. terapia, którą zamierzam kontynuować to jedno, czuję po prostu, że nie jest tak jak być powinno - muszę się zmuszać, żeby zrobić dookoła siebie jakieś podstawowe rzeczy, a co dopiero zacząć porządkować swoje życie. zejść z tianeptyny i dopiero zacząć wchodzić na ssri? ile powinna trwać odstawka?
I can't
keep calm
because
I'm Borderline
(and probably much more :heart: )
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.