Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
Nie mam doświadczenia z mietkiem, piłam go wcześniej 2 razy w życiu po 1 razie, no plus to co opisałam dwa posty wcześniej. Największa dawka jaką brałam to właśnie ta trójdniowa 100 mg,100mg, 60mg.
A, jeszcze jedno. Dawki się kumulują, na drugi dzień pod wieczór powinnam czuć się lepiej (piłam co równe 24 h rano o 9:00) , a ja dosłownie z godziny na godzinę czułam rozwijającego się skręta. Przecież działanie metadonu nie słabnie wraz z dolewaniem dawek. WTF?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
Mówimy o oficjalnych dawkach. A nieoficjalnie to wiesz... kiedyś zdarzyło mi się podać iv 350mg (70ml płynu 0,5%) - owszem, naćpany byłem przez całe dwa dni, ale tolerka się wyrobiła tak, że nie było to żadnym zagrożeniem dla życia, nawet dorzucałem do tego benzo i alko.
Dlatego właśnie metadon to takie gówno na dłuższą metę jak ktoś nie potrafi pilnować niskich dawek może dość tolerancją tak wysoko, że potem będzie problem, nigdzie nie dadzą rady go zdetoksować itd.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.