Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
borrasca pisze:
Czytacie wszystkie posty?
czytamy czytamy ;-) ale co dla jednego bedzie zjadliwe dla drugiego juz niekoniecznie- jesli o to chodzilo. sam niejednokrotnie sluchajac rad ze cos w ten sposob skonsumowane bedzie ok wcale takie nie bylo i sam dopiero wpadalem na pomysl zabicia smaku. takze jedna metoda wcale nie musi byc taka uniwersalna jak by sie moglo wydawac.
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 2244 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
I żadna nią nie jest. Dlatego są różne sposoby.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: che »
A jakby z takiego kaktusa po prostu zrobic sałatkę? Dadać warzywek, skropić cytryną, polać oliwą i wsunąć. Można tak?
Druga opcja która chodzi mi po głowie, to winko z San Pedro. Czy ktoś się orientuje jaka jest trwałość meskaliny, czy w gąsiorku się nie rozloży?
tez nie wiem jak z trwaloscia ale chyba takie winko nic by nie zmienilo. smaku raczej to nie zabije. chyba zeby zrobic jakies super mocne bo pic przykladowo 3 szklanki wina to juz wole standardowa jedna szklaneczke mazi.
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 234 / 7 / 0
Nie bawcie się w zadne wina, sałatki etc. etc. Sproszkujcie sobie kaktuska, zapodajcie łychą, przepijcie czymś cierpkim (wino moze pasować, ewentualnie jakieś soki - grapefruit, pomidorowy, moze nawet colą), przełknijcie szybciutko i po sprawie. Wygotowany kaktus ma naprawdę subtelne działanie w niczym nie porównywalne w konfrontacji ze spozytym "na sucho". Myślę, ze zeby osiągnąć maximum działania musielibyście wygotować dobre 100g by poczyc to samo co przy sproszkowanych i połkniętych 30g. Róznica jest wielka, prawda...?? ;-) Oczywiście nie polecam 30g dla nowicjuszy, ale 15-20 powinno juz być naprawdę w porządku...

Pozdrawiam oraz wysokich lotów... ;-)
:heart:
  • 261 / 7 / 0
Przecież podczas robienia wina nie mam zamiaru kaktusa gotować...
Tak czy inaczej za jakiś czas gdy będę mieć materiał, to go sfermentuje na próbę, roboczo napój nazwę Meskalinth :-D
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 7 / 0
Za jakieś 1,5-2 lat dam znać czy bardzo mnie zemdliło.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
che pisze:
A jakby z takiego kaktusa po prostu zrobic sałatkę? Dadać warzywek, skropić cytryną, polać oliwą i wsunąć. Można tak?
Coś mi mówi, że nie smakowałeś kaktusa nigdy. Równie dobrze mógłbyś próbować zrobić załatkę z kostek toaletowych domestosa.
che pisze:
Druga opcja która chodzi mi po głowie, to winko z san pedro. Czy ktoś się orientuje jaka jest trwałość meskaliny, czy w gąsiorku się nie rozloży?
Równie dobrze mógłbyś próbować zrobić wino z kostek toaletowych domestosa :).
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.