Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1628 / 198 / 0
To już nie o to chodzi, po jakoś 200mg NEBa na 2-3 razy w nos to właściwie nie wiedziałem czy sobie wkręcam, że czuć jakieś POZYTYWNE działanie czy serio coś działa. Sort od najpopularniejszego vendora. Poza odmóżdżeniem, paskudnym spływem, i delikatnym przyśpieszeniem to nie odczułem niczego specjalnego. Jestem jednak fanem "czystego" profilu działania i dlatego się zastanawiam nad MPA, bo ketony to jednak są bardzo chaotyczne w swoim działaniu jak dla mnie. MPA rokuje na taki everyday stim. :D
  • 1893 / 182 / 0
W tej kwestii wlasciwie odpowiedziales sobie sam w dwoch ostatnich zdaniach.
  • 291 / 13 / 0
Bardzo przyjemna substancja :D nie wprowadza zamętu, czysty umysł, chociaż znajomy sie pozał jak nawijałem i nawijałem...
Nastepnym razem stestuje w mixie z 6apb, myśle że to bedzie dobre rozwiązanie
  • 1893 / 182 / 0
Wchodzac na angielska wikipedie, czytam: 'The elimination process of the N-alkyl amphetamine from the body, the metabolic processes, deamination and N-dealkylation are the major pathways and the renal excretion is the minor one.[3] Methiopropamine is metabolized into active thiopropamine, 4-hydroxymethiopropamine and thiophene S-oxides.[4][5] These N-demethylated metabolites are further deaminated by the cytochrome P450 enzyme CYP2C19 in the liver transforming them into inactive 1-(thiophen-2-yl)-2-propan-2-one which can be seen as a phenylacetone derivative.[6][7]

Thiophene-2-carboxylic acid should be the final major metabolic product. It is very hydrophilic and is excreteted in urine. Methiopropamine and especially thiopropamine are also excreteted renally unchanged, likely to a significant portion.'

Zaznaczam ze moja wiedza z zakresu chemii jest nikla, ale przyszla mi do glowy inhibicja CYP2C19 moklobemidem, fluoksetyna, czy tez ziolkiem Harpahophytum procumbens (diabelski pazur), czy mozliwe jest przedluzenie dzialania?
A jesli thiopropamina jest wydalana w niezmienionej postaci, to teoretycznie mozliwy jest recycling a'la muchomor? :D
  • 2775 / 39 / 0
ja unikałbym łączenia stymulantów z moklobemidem, który jest przede wszystkim inhibitorem MAO i może ci krzywdę w tym miksie zrobić
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1893 / 182 / 0
Ok, moze poszukam czego innego. A jesli spozyje inhibitor i po jakims czasie MPA, a potem, mowiac wprost, odleje sie do pojemnika i odparuje, to jest mozliwy odzysk? Poswiece sie w imie eksperymentu.
  • 6242 / 446 / 12
BS pisze:
ja unikałbym łączenia stymulantów z moklobemidem, który jest przede wszystkim inhibitorem MAO i może ci krzywdę w tym miksie zrobić
Z tym małym wyjątkiem od większości inhibitorów MAO, że efekt moklobemidu jest odwracalny. Kuracje moklobemidem są kuracjami krótkoterminowymi. Jadłem MPA sniffem 50mg na 150mg moklo, z dosypką co godzinę-dwie i nie było powodów do obaw. :)
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 613 / 21 / 0
Po wciągnięciu 80mg: Podniesione samopoczucie, lekka stymulacja (taka, że chce się gadać, ale spokojnie można siedzieć na dupie), poczucie czystego umysłu. Taki miły, acz bardzo subtelny stan bez żadnego poczucia naćpania. Na plus, że nie czułem wspomnianego przez niektórych smrodu zgniłych jajek. Na minus, że nie czułem też wspominanych przez niektórych ciarek na ciele. Czyli podsumowując: ani siarki, ani ciarki! :-D
Niematerialna. Wieczna. Bez początku i końca.
Bezimienna, bezkształtna energia, która przenika wszystkie żywe istoty.
Czyste wezwanie dla naszej wewnętrznej natury,
aby zbudziła się z naszego codziennego życia, naszego strachu.
  • 102 / / 0
czy po jednym, maksymalnie dwoch sniffach (ok 80-100mg) w ciagu imprezy uswiadcze odczuwalnego zjazdu na drugi dzien czy raczej mnie oszczedzi?

i jeszcze pytanie co do nieprzyjemnego zapachu z ust - wystepuje tylko przy sniffie czy oralnie tez?
  • 95 / / 0
Zwały po tym osobiście nie uświadczyłem, a zrobiłem około 300 mg. Napewno żadnej paranoi po tym nie uświadczysz, mogą występować ewentualnie problemy z zaśnięciem.

Orala nie próbowałem, ale jeśli zdecydujesz się na sniff przygotuj sobie paczkę jakiś orbitów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.