Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 35 / 1 / 0
Marines pisze:
To że na mnie na przykład dawka 50mg wgl nie działa na sennie i musze zarzucać aż 100mg jest zależne od tak jakby "tolerancji" na neuroleptyki. Po pewnym czasie taka się wyrabia że np na antydepy albo neuroleptyki które mają zamulać na początku reagujesz tak że w przypadaku antydepów jesteś wystrzelony a neuroleptyków ledwie zamulony.
Marines to o czym piszesz to po prostu efekt uboczny leku, który występuje na początku brania zanika po pewnym czasie tak jak senność po niektórych TLPD
  • 191 / 9 / 0
Ja mam dzisiaj pierwszy dzień odstawiania tego. Na początku mój stan sie po tym poprawił. Brałem to 3 razy dziennie po 15 mg. Jak było ze mną gorzej, nachodziły mnie lęki to brałem 50mg. Dawka ta mnie uspokajała ale wyglądałem i czułem się jak gówno. Totalnie przekrwione oczy i senność. Były sytuacje że znajomi spotkani gdzieś w banie byli przekonani ze jestem zjarany mimo że starałem sie wytłumaczyć że jestem trzeźwy ty tylko beke ze mnie mieli. Pierdole już to, nie dam rady na tym funkcjonować
  • 583 / 6 / 0
no raczej, ja tylko na noc biore. strasznie pusta glowa po tym, beznadziejny stan. nie wyobrazam siebie na tym 24h/d.
ogolnie neuroleptyki to gufno ale chlorprotiksen troche odmienne dzialanie ma
  • 1180 / 5 / 0
Nałogowi benzożercy jak mają mało paliwa i oszczędzają to chętnie raczą się chlorem.
  • 239 / / 0
Nie wiem jak na tym można funkcjonować w dzień, zamuła totalna.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2013 przez alkoholik30, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 606 / 8 / 0
kowalskii pisze:
Nałogowi benzożercy jak mają mało paliwa i oszczędzają to chętnie raczą się chlorem.
święte słowa
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 79 / 2 / 0
Wkurwia mnie fakt iz niektorzy psychiatrzy wciskaja to neuro za mist benzo/zolpi nq sen. Aby sie przypadkiem nie uzaleznil. Kurwa sorry ale to nie jest bepiecyniejsye. Jest skurwiale do szpiku kosci. Tyje sie i chodzisz jak zombie. A po zdrugs po 6h nie masz nic we krwi i nie jest sie zmeczonym
  • 283 / 1 / 0
Po pewnym czasie efekty uboczne brania chloru ustępują. Mi jak to przepisał lekarz to też na początku w pizdu to rzuciłem i brałem kwetiapine z racji że ma krótszy okres półtrwania i po nocy już śladu po niej nie ma a po chlorze chodziłem cały dzień zamulony. Ale po pewnym czasie jak wyrobiła mi się "tolerancja" na kwetiapine to chlor już nie zamulał tak na następny dzień.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 606 / 8 / 0
taaa, ale wychodzenie z wyjebki na wszystko po neuro też trochę trwa. W końcu ustają efekty uboczne ale te pozytywne też. Na szczęście nie mówię z doświadczenia, tylko znajomości kogoś kto pięknie się zamulił na neuro i to na dłuuuugi czas. To prawda że obojętność emocjonalna i wypranie zostają aż tak długo po zakończeniu dłuższej terapii?
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 669 / 10 / 0
OMG!
Dostałem to na odstawkę. Masakra. Godzina 8 rano przyjąłem 30mg. Na początku nawet miło, ale gdzieś o 12 nie mogłem już opanować senności, w autobusie nie mogłem podnieść powiek, przejechałem tym sposobem 5 przystanków więcej niż zamierzałem. Wiele trudu kosztowało mnie załatwienie wszystkich wczorajszych spraw, o godzinie 15 byłem w domu, zdołałem tylko wypić szklankę wody i pójść spać. Obudziłem się dziś o 9.
Jestem zdumiony tym jak mnie to powaliło, nawet spore dawki zolpidemu tak mnie nie muliły, nie mówiąc już o benzo.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.