Marines pisze:To że na mnie na przykład dawka 50mg wgl nie działa na sennie i musze zarzucać aż 100mg jest zależne od tak jakby "tolerancji" na neuroleptyki. Po pewnym czasie taka się wyrabia że np na antydepy albo neuroleptyki które mają zamulać na początku reagujesz tak że w przypadaku antydepów jesteś wystrzelony a neuroleptyków ledwie zamulony.
ogolnie neuroleptyki to gufno ale chlorprotiksen troche odmienne dzialanie ma
kowalskii pisze:Nałogowi benzożercy jak mają mało paliwa i oszczędzają to chętnie raczą się chlorem.
Dostałem to na odstawkę. Masakra. Godzina 8 rano przyjąłem 30mg. Na początku nawet miło, ale gdzieś o 12 nie mogłem już opanować senności, w autobusie nie mogłem podnieść powiek, przejechałem tym sposobem 5 przystanków więcej niż zamierzałem. Wiele trudu kosztowało mnie załatwienie wszystkich wczorajszych spraw, o godzinie 15 byłem w domu, zdołałem tylko wypić szklankę wody i pójść spać. Obudziłem się dziś o 9.
Jestem zdumiony tym jak mnie to powaliło, nawet spore dawki zolpidemu tak mnie nie muliły, nie mówiąc już o benzo.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.