Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 98 / / 0
Kamikaze, Błękitna Laguna, Sex on The Beach, Tequilla Sunrise - ogólnie, żeby było słodko. :retarded:
"A pill to make you numb
A pill to make you dumb
A pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
Won't save her from herself"
  • 1513 / 26 / 0
Kamikaze jest spoko, gin+tonic+cytryna też lubię. Ale w domu najchętniej pijam 1/3 szklanki wódy + 2/3 zimna cisowianka + sok ze świeżej cytryny. Czasem daję więcej wódki i cytryny.
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2011 przez mr_b, łącznie zmieniany 1 raz.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 2518 / 28 / 0
EdwardZnienacka pisze:
Hm.. jaki ciekawy drink można wyczarować z wódki ;>?
mr_brown pisze:
1/3 szklanki wódy + 2/3 zimna cisowianka + sok ze świeżej cytryny. Czasem daję więcej wódki i cytryny.
Ponadto istnieje masa drinków z wodki, nie tylko nasz postkomunistyczny 'drink' czyli wodka ze sokiem (zazwyczaj pomarańczowym). Jeśli chodzi o czystą wódkę w drinku to jako dodatki preferuję świeże soki z owoców, nie żadne tam soki 100% w kartonikach, lecz sok wyciśnięty ze świeżych owoców. Moim ulubionym jest chyba 1/3wodki 1/3 grejpfruta 1/3 soku z pomarańczy (Proporcje można zmieniać wedle upodobań). Najlepiej serwować schłodzone z kostkami lodu.
Oprócz tego uwielbiam Krwawą Mary, zazwyczaj serwuję są w wersji uproszczonej, czyli wodka + sok pomidorowy, sól, pieprz i kilka kropel tabasco.
  • 2878 / 21 / 0
może się wydawać niektórym dziwne i mnie również na początku ze słyszenia nie podpadło, niemniej jednak jak spróbowałem, to się totalnie przekonałem że to zajebisty drin - otóż miętówka z sokiem bananowym.
bo tu widzę, że ktoś już o nim wspomniał, ale mowa była o czystej :).
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2011 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 205 / 1 / 0
Gorzka żołądkowa miętowa z sokiem bananowym muszę spróbować chociaż ładnie wchodzi na czysto. ;-)
Skurwysyn.
  • 543 / 1 / 0
Wódka - 40-50ml
Syrop miętowy
Syrop malinowy/żurawinowy/poziomkowy
Kruszony lód
Sok jabłkowy
Ćwiartka cytryny, lub limonki

Do szklanki typu Highball wrzucamy lód, tak do połowy. Potem wódka, potem cały czas mieszając wlewamy syropy, zalewamy do 3/4 sokiem, wrzucamy cytrynę/limonkę, znów dodajemy trochę lodu i soku. Pycha. Nazwy nie znam.
Syrop miętowy można zastąpić świeżą miętą i odrobiną wody mineralnej.
1-2-fuck off, drop out, never trust a fucking hippie
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
  • 20 / / 0
Ja za drinkami nie bardzo przepadam, ale jeden mi posmakował. Nie do końca to jest drink, ale jest dobry i ma % :cheesy: Receptura jest banalna. Mieszamy w proporcjach 1:1 wino (ja używałem Keleris) i cole (u mnie była z lidla. 90gr za 2l :cool: ). Pychota! :]

Mam zamiar jeszcze spróbować Kociołka Panoramixa, ale to swoją drogą.
"Widać to co niewidzialne,
to co zwykłe jest genialne,
wszystko świeci swoim światłem,
każda rzecz i ruch..."

Szeregowy Kinderćpun
  • 1530 / 9 / 0
Chyba w tym wątku widziałem, że ludzie zachwalali Mojito. Ostatnio widziałem coś takiego w Biedronce za 20zł. Próbował ktoś?
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 29 / / 0
W takiej zielonej butelce?
Ogólnie mohito ze świeżą miętą wygrywa mój ranking top drinków. Na lato jak znalazł ;-)
  • 1290 / 7 / 0
Ostatnio posmakowałem dobrego. Koleszka do litrowej Fanty dolał Wiśniową wódkę, tylko nie wiem ile, ale chyba 200 i tak sobie to piliśmy z butelki Fanty, wódkę czuć słabo, zajebiste w smaku no i całkiem dobrze klepie.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2011 przez SzatanskiSkoczek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.