Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Slawek pisze: Teraz bedzie cos do tych co pissza posty w stylu ''Zryj kwasa nie pierdol''. Co byscie powiedzieli waszemy 18letniemu doroslemu juz dziecku gdyby przyszlo do was i poprosilo was o rade sprobowac czy nie?
Ale tu widzę, że browar chce spróbować LSD i prędzej czy później to zrobi. Teraz sobie niepotrzebnie zaprząta przed pierwszym razem umysł pojęciami, wyobrażeniami, oczekiwaniami. Niech spróbuje ten pierwszy raz, bez strachu, a potem czyta o tym jak przeprowadzić sesję terapeutyczną po kwasie.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
browar444 pisze: Owszem jestem bardzo wnikliwy i chyba dlatego mnie sie tu nie lubi. Mam doslownie manie zdobywania informacji.
Ja tez nie, ale zapoznalbym go z korzysciami jakie moze z tego wyniesc ale i z niebezpieczenstwami jakie niesie. Nie ograniczylbym sie do zryj kwasa bedziesz wielki albo nie zryj kwasa bo cie pokreci.
[/quote]
To nie tak, że będzie wielki, bo to jego sprawa, jak wykorzysta tripa. Wszyscy wiemy, że można wiele zyskać na kwasie, ale można nic nie zyskać. Po prostu nie ma sensu robić człowiekowi zbędnych fobii bo nie ma się czego bać. To nie jest tak, że bad tripy pojawiają się ot tak, wszystko zależy od zażywającego, więc chyba lepiej, żeby kolesia przekonać, że nie ma się czego bać(co zmniejszy ryzyko przykrego wypadku), aniżeli mnożyć jakieś dziwne "ale". Tylu ludzi żarło kwasy nie wiedząc o takich rzeczach i nic im nie jest. Jak na mój gust lepiej się tym zająć po pierwszym doświadczeniu z kwasem. :cheesy:
x = x
Sama w sobie pewnie ma jakis sens, polaczenie z lsd raczej nie.
W lipcu i sierpniu najwiecej.
Nie prawda, czesto narkotyki nazywa sie lekami jedynie z tego powodu ze sa dozwolone do uzycia w medycynie.
Prawdopodobnie istnieja jacys zapalency, przynajmniej kiedys tak bylo.
Szkoda bo znalazlbys tam duzo wiecej informacji. Usystematyzowanych w odpowiedni sposob
Jest to wynik niezrozumienia tematu
Minimalnie tak.
W zasadzie ma to niewielkie znaczenie, musza jednak to byc miejsca w ktorych sie czujesz bezpiecznie.
Nie nie chce tylko normalnie nie moze. Jezeli sesja nie zostanie domknieta w jakims momencie, moze sie okazac ze powstrzymanie sie od samobojstwa moze byc bardzo trudne. Nie oznacza to ze kazde niedomkniecie tak sie skonczy.
Juz przepracowanie chociaz czesci materialu biograficznego spowoduje pozytywne zmiany. Zrezygnujesz z dzialan ktore ci nie sluzo a w to miejce pojawia sie takie ktore sa dla ciebie dobre. Jezeli odkryjesz to co cie blokuje odkryjesz tez to co cie bedzie pozytywnie napedzac. Moze stracisz awersje do ksiazek:)
Poczucie winy jest skutkiem jakichs przezyc ktorych znaczenia nie mogles prawidlowo odczytac poniewaz byles za maly lub z innych powodow. Jezeli przezyjesz to jeszcze raz jako dorosly czlowiek poczucie winy nie powinno dluzej wystepowac.
Tak, dawka musi byc jednak porownywalnej mocy.
Skonczy sie horror i powinno pojawic sie cos pozytywnego.
Mozesz miec pod reka, jak uznasz ze nie potrzebujesz mozesz zawsze zdjac sluchawki.
Na ten temat sa rozne teorie. Zbyt szeroko trzebaby bylo pisac.
Raczej nie.
Najwazniejsze to naprawde dobry opiekun i otoczenie w ktorym czujesz sie bezpiecznie.
Tak
pod tymi warunkami to bezpieczne
Niektorzy lubia mixy, moze i sa fajne do zabawy, do terapii kategorycznie nie.
Nie bedzie mnie w internecie jakis czas, wiec nie odpowiem na nastepne pytania. Pojawie sie jak tylko bedzie to mozliwe. Jestem w trakcie przeprowadzki do amsterdamu i nie wiem czy tam bede mial od razu dostep do neta.
Pozdrawiam
Co do imprez techno to mam takich znajomych co na takei imprezy chodzili. Ale nei takei techno w stylu ekwador manieczki, tylko jakas ostra zeznia. Oni to brali dla relaksu tak jak ludize piguly. Co nei znaczy ze wczesniej nei brali dla kontemplacji etc.
Co do możliwości poruszania się to straciłem takową, byłem gdzieś poza ciałem, nie czułem go, nie wiem czy to było OOBE, choć prawdopodobnie tak. I pozostała kwestia narodzin. Myślę że nie musiałem dochodzić wspomnieniami do własnych narodzin aż tak głęboko, bo po tej podróży czuję się właściwie jakbym narodził się na nowo. Czuję to w sobie. Piękne niepowtarzalne uczucie, lecz nie polecam nikomu eksperymentowania z tak ogromną dawką. Nie zawsze wszystko sprzymierzy się w dobrym celu, a do pokoju bez klamek jest całkiem blisko.
Pozdrawiam :-)
browar444 pisze: Rozumiem że żadnych bt na lsd nie doświadczyłes?
browar444 pisze: Ciekawe czy to że nie doszedłes całkowice do swych narodzin jest efektem to że były one ok, czy poprosru nie każdy mimo dawki do nich dochodzi i Tobie sie to do końca nie udało.
browar444 pisze: Czy po tej dawce byłeś w stanie zrobić cokolwiek banalnego czy kontakt z rzeczywistością został zerwany w 100%?
browar444 pisze: Bede innym czlowiekiem, tego sie spodziewam. Czy to znaczy że, np. to co mnie w tej chwili interesuje, pociąga, do czego dąze moe stać sie nie istotne? Czy możliwa jest po tym taka metamorfoza, że ktoś bioracy życie na maksa, łamiący notorycznie prawo nie liczący sie z niczym po takim doświadczeniu stanie sie ascetycznym zakonnikiem lub czymś w tym rodzaju, a reszta przestanie istnieć?
Bądź dobrej myśli, to podstawa.
I nie martw się na zapas bo już same wątpliwości mogą przysporzyć Ci dość problemów, a nie taki diabeł straszny jak go malują. :-)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/fentanyl_hp.jpg)
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku
Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lice.jpg)
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta
W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ministerstwo_spraw_wewnetrznych_hiszpanii.jpg)
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.