Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 131 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: drewniany »
mnie to zawsze powyzej 5-ciu przygoda trzymała min. 3 dni. Na zejscie ciepła herbatka + 150mg kody i spanko.
w końcu zdrewniała mi głowa.
  • 2235 / 5 / 0
Oczywiście że nie zaczęsto i oczywiście że toksyczność daje się we znaki. Kiedy zatrucie jednak sięga szczytu(uff...), to zapada się w cudowny trans pełen wizuali, z muzyką w słuchawkach, na leżąco... lepiej sie nie ruszać, bo naprawdę fizycznie jest NIEDOBRZE. Ale za to pełna abstrakcja. A sięgał ktoś już po takie lub "lepsze" dawki? podobno można przedawkować, szczególnie świerzą.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1098 / 6 / 0
Ja probowalem galki 2 razy i nie mialem zadnych dolegliwosci, kompletnie zadnych. Raz bralem 25g, a drugi 15g.
15g podzialalo bardzo slabo. Psychodela bardzo znikoma, oevow brak, cevow prawie tez. Ale 25g to "dla mnie" naprawde duza dawka z pelnymi cechami psychodelicznymi.
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kevas »
Ja gałkę normalnie wziąłem w całości i pogryzłem i zapiłem szklanką herbaty (i miałem fazę). Coś Abliemu nie potrafię uwierzyć, bo z tego co wiem, to przy 10 gałkach się dostaje zapaści, ponieważ obniża ona mocno ciśnienie...
  • 1098 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: moor1992 »
Ja je poprostu miele na tarce w pyl, nastepnie zgarniam lyzka i do buzi ;] do tego jakis gazowany (koniecznie swiezy, najlepiej dopiero otworzony) napoj i jakos idzie. Smak nie przeszkadza wogole, bardziej uczucie piasku w ryju i trudnosci z jego przelknieciem.

Ja mu wierze, wkoncu jest kawa. Ja problemow z niskim cisnieniem po galce nie mialem jak narazie. Nie pilem kawy, a cisnienie tylko troche obnizone, wrecz nie odczuwalnie, chociaz bralem 6 swiezych, zmielonych.
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: ..::Abli::.. »
Ciśnienie, owszem, masakrytycznie obniżone, np. przy wstawaniu pole widzenia przez dłuższy czas jest zaćmione. Ale o rzadnych tam zapaściach nie ma mowy, przynajmniej w moim przypadku.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hardbounce »
Jutro zamierzam pierwszy raz wrzucić gałkę i zrobię to raczej w formie "bombki"(kto zapodawał futer wie ocb ;) ). I tutaj moje pytanie, mam ok.30g tego pyłu, wystarczy ?
[b]hardstyle-hardcore-frenchtek-old school jump[/b]
  • 2129 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kuba Powiatowy »
30 g ? No jasne. Co więcej, uważam, ze to zbyt duża dawka jak na pierwszy raz. Istnieje tez możliwość, że nie poczujesz nic ( tak bywa przy gałce kiepskiej jakości ). Zależy też czego oczekujesz. Jeżeli działania marihuano-podobnego to 15 g wystarczy spokojnie. Jeżeli szukasz większej psychodeli a tym samym większej zamuły i większego zjazdu to dawka 20 g w zwyż będzie satysfakcjonująca.
btw, jakie bombki masz na myśli ? zmielona gałka zawinięta w chusteczkę czy jak ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 47 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Patryk241 »
właśnie przed chwilą zalałem wrzątkiem 15g mielonej gałki kamisa... wbrew pozorom wcale taka zła w smaku mi sie nie wydaje. Jest to mój pierwszy raz. Weźmie mnie coś wogóle po tym ?

edit. przy końcówce jest gorsza ;/ popijam to kawą i zajadam jogurtem...
Uwaga! Użytkownik Patryk241 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kuba Powiatowy »
Ludzie, co Wy macie z tą kawą ? Kawa ( kofeina w ogóle ) jest wskazana dopiero jak gałka się załaduje a nie przy jej konsumpcji.
Toksyczna chemia z 15 metrów
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.