Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 286 / 3 / 0
taaaaaaa ale sertralina nie dziala tylko na serotonine wiec ten wykresik ze skutecznoscia to se w buty wsadzcie

sertralina znaczaco zmienia swoje dzialanie podczas podnoszenia dawek a to ze wzgledu na wychwyt zwrotny dopaminy w wyzszych dawkach o ktorym sie nie mowi bo to przeciesz ssri :D
__
http://en.wikipedia.org/wiki/Morphine
  • 454 / 26 / 0
To prawda ze sertralina w dawkach od 150 mg w zwyz hamuje WZ dopaminy silniej anizeli Wellbutrin w terapeutycznej dawce co nie jest bez znaczenia dla osób z depresja z anhedonią,to jedyna substancja która działa na WZ serotoniny i dopaminy jaką wynaleziono... a co do SSRI mało kto wie ze np.paroksetyna wychwytuje najsilniej noradrenaline z wszystkich SSRI a nawet mocniej niz wenlafaksyna i niewiele słabiej niz reboksetyna ...
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
To dziwne, ale ja w ogóle nie zauważyłam tego dopaminowego działania. Czym się ono u Was charakteryzowało?

Ojgasm - nie było ich w ogóle, ale pamiętam, że też tak latałam tu i pytałam o byle co, taka mini mania ;)
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 156 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ojgasm »
U mnie "minimania" trwała pierwsze 3 dni, potem wyraźne pogorszenie nastroju, po ok tygodniu odbicie i potem już coraz lepiej. Po podniesieniu dawki mniej więcej to samo co na początku tylko bez "minimanii". Ale teraz już jest dobrze :diabolic:
Powiedz NIE trzeźwości
  • 684 / 9 / 0
Zryty co ty za bzdury wypisujesz w ogole. "jedyna substancja która działa na WZ serotoniny i dopaminy jaką wynaleziono" skad Ty takie info wziales, jak polowa dragow ma takie dzialanie... i z ta noradrenalina tez - nie bez powodu wenlafaksyna nazywa sie SNRI a paroksetyna SSRI, nie wierze ze paroksetyna silniej brokuje wychwyt zwrotny noradrenaliny, to by było bez sensu zreszta w profilu jej działania wcale tego nie widac.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 454 / 26 / 0
zanim zaczniesz wyrazac swoje pseudomądrosci podaj mi substancje która jak sertralina wychwytuje jedynie serotonine i dopamine... czekam....
  • 684 / 9 / 0
Sam wyrazasz pseudo madrosci. W poprzednim poscie pisales, ze sertralina jako jedyna substancja blokuje wychwyt ZAROWNO serotoniny jak i dopaminy. Teraz piszesz ze chodzi o to ze blokuje wychwyt JEDYNIE serotoniny i dopaminy. Jedno slowo a jednak znaczenie diametralnie sie zmienia prawda?:P Bo juz nie czepiam sie zwrotui "wychwytuje serotnine" - rozumiem ze to skrot myslowy od blokady wychwytu zwrotnego.

Co do drugiej sprawy (paroksetyny), to chyba jednak Ty powinienes podac zrodlo piszac post o takich rewelacjach, a nie ja zrodlo do ich negacji. Wiec czekam na link. Nie twierdze ze to na 100% nieprawda, ale na chwile obecna jestem niemal przekonany ze jest inaczej.

Czekam na odpowiedz kolego.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 454 / 26 / 0
Źródło owych informacji to ksiązka "nowoczesne leki przeciwdepresyjne" której to jestem w posiadaniu..wybacz ale nie bede skanował i wklejał jej zawartosci by udowodnic Ci jej tresc i potwierdzic to co wczesniej napisałem w w/w poście (a co w pełni pokrywa sie z treścią niniejszej książki.)..

widze ze nie znalazłes substancji która wychwytuje jedynie zwrotnie serotonine i dopamine jak sertralina czym potwierdzasz moje racje zarazem falsyfikując własną niesłuszna jak sie okazało krytyke moich "rewelacji"
Ostatnio zmieniony 13 maja 2010 przez zibimark, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 684 / 9 / 0
Drugi akapit Twojego posta jest calkowicie pozbawiony sensu.
  • 454 / 26 / 0
Jakos tego nie widze..to jak znalazłes cos co wychwytuje poza sertralina wyłacznie serotonine i dopamine?? czekam :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.