Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 1180 / 399 / 0
^^ myśle, że sezonówek to do trzech tygodni max...
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 241 / 38 / 0
Haha 😂 raczej nie, trwa od 7-8 tygodni, nawet do 12
  • 1180 / 399 / 0
01 sierpnia 2020delighter pisze:
Haha 😂 raczej nie, trwa od 7-8 tygodni, nawet do 12
Ty mówisz o długości życia roślinki, a ja o samym czasie kwitnienia...
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 967 / 243 / 0
@spider321
Nie to nie tak, delighter mówi o samym okresie kwitnienia.Trzy tygodnie to może być wegu,ale nawet ta błyskawiczna odmiana którą właśnie kończę i która w sumie zamyka się w około 9 tygodni kwitła
ok 5-6 tygodni.
  • 1180 / 399 / 0
spoko, rozumiem, przyjarany pisałem
  • 166 / 26 / 0
Jak często podlewacie swoje laski w okresie suszy?
  • 1180 / 399 / 0
ja w tamtym sezonie jak już miały - 80 - 100cm, to tak 4-5 l. na pannę i jeden raz podlanie w tygodniu, albo powiedzmy - 3 razy w ciągu 2 tygodni
  • 166 / 26 / 0
Ja podlewam co drugi dzień o różnej porze, w dodatku dużo mniejszą ilość bo pół litra wody na roślinę, pewno odwiedzam spota za często ale ostatnio próbuję się wyzbyć tych amatorskich naleciałości.
  • 12672 / 2454 / 0
Ten Planton K nie nadaje się kompletnie. NPK 16-11-24 - może na pierwszy tydzień / 10 dni stretchingu (pierwszej fazy kwitnienia) byłoby OK, ale im dalej w las, tym efekty byłyby niezgodne z oczekiwaniami. Za dużo Azotu - nawet gdyby odwrócić proporcje N i P.

Ja aktualnie podlewam codziennie dużego no name (1.5 - 2 L wody, ale to już duża sztuka, która swoje wypić potrzebuje), a doniczkowce tak co kilka dni po 400-500 ml.

Ów no name (obstawiam, że to może być AK-47 - liście ma mocno "hybrydowe" więc teoria o Easy Sativa chyba jest błędna) najwyraźniej zbiera się już powoli do kwitnienia. Widać to po tym, jak formuje liście. Generalnie też krzak ma jeszcze większy potencjał, niż zeszłoroczny P1. Na pewno będzie większy - pytanie tylko, jak będzie formować kwiaty. P1 miał to do siebie, że właściwie gałązki były w kwiatkach na całej długości.
Wczoraj uciąłem drzewko, które zasłaniało mu słońce w okolicy godziny 15 przez ok 1h.
Krzak jest dobrze wytrenowany, rośnie bardzo nisko przy ziemi i staram się utrzymywać wszystkie pałki na jednakowym poziomie poprzez zgniatanie łodyg w strategicznych miejscach. Jest to świetny trening na mocne łodygi (między innymi, bo korzyści są też inne). Łodyga w miejscu złamania tworzy "kolanko" i w tym miejscu wiatr jej już nie złamie.
Gałązki tego krzaka mają już po 2 takie kolanka i są bardzo grube.
Żeby tylko doszedł najpóźniej z początkiem października... Zastanawiam się, kiedy zrobić pierwszy oprysk Topsinem. Czy czekać na pierwsze kwiatki, czy może wcześniej...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1180 / 399 / 0
@jezus_chytrus - a ile dni liczą sobie już na Twoje panny?? wygląd spoko
Zablokowany
Newsy
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.