Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 12672 / 2454 / 0
Ja Robię FIM, kładę krzaka jak najbardziej poziomo i jak gałązki są już duże, to łamię je i ustawiam jak najdalej od głównej łodygi. Krzak wygląda trochę jak jeż, ale między pałkami jest dużo wolnej przestrzeni.
Wszystkie sucker branch'e wycinam, bo zbiór z nich żaden, a tylko energię zabierają i powodują większy gąszcz.
  • 3217 / 909 / 5
Wyjebało mi takie cudo na największej roślince i to w tym jednym miejscu tylko:
https://ibb.co/qdwHgkQ
Jakieś typy ocb?
Wczoraj było na tym jednym liściu, dzisiaj widzę już w kilku miejscach.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 509 / 25 / 0
A nawozem przypadkowo po liściach nie polales i nie popaliles?
Nie jestem ekspertem ale może zrob oprysk ze zwykłej wody i przemyj liście
  • 8103 / 909 / 0
@DelicSajko
Mi to wygląda na przypalony przez słonko listek.Nic poważnego.
P.S. Jak nie mam racji to proszę mnie poprawić.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3217 / 909 / 5
30 lipca 2020Onopollo pisze:
A nawozem przypadkowo po liściach nie polales i nie popaliles?
Nie jestem ekspertem ale może zrob oprysk ze zwykłej wody i przemyj liście
Nawóz leje przy krawędzi donicy chodząc naokoło więc wątpię. Przepłukane już wodą dzisiaj były zobaczymy.
@UJebany
No mam taką nadzieję.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 12672 / 2454 / 0
@DelicSajko
Wydaje mi się, że popaliłeś nawozem. Zmieniłeś, albo zwiększyłeś dawkę / częstotliwość nawożenia?
Generalnie jeśli przepłukałeś ziemię, to nic się takiego nie stało.
  • 1180 / 399 / 0
30 lipca 2020DelicSajko pisze:
Wyjebało mi takie cudo na największej roślince i to w tym jednym miejscu tylko:
https://ibb.co/qdwHgkQ
Jakieś typy ocb?
Wczoraj było na tym jednym liściu, dzisiaj widzę już w kilku miejscach.
ja też myslę, że nie ma obaw do paniki, roslinka już kwitnie- daj nawozy na kwitnienie, staraj się przelewać wodą zbyt bardzo, powinno być oki
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 166 / 26 / 0
Trochę zdupczyłem bo jedyny nawóz jaki używałem to biohumus xD moje roślinki są w początkowej fazie kwitnienia i niektóre liście zaczęły żółknieć, uznałem że podleję wodą z niewielką ilością plantonu K aby czasem nie przedawkować nawozu.
Idzie mi to tak nieporadnie że ja się dziwię że tak okazale rosną
  • 1180 / 399 / 0
@solventsmellover - biohumus to jest dobry nawóz, taki uniwersalny i w przystępnej cenie
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 166 / 26 / 0
@spider321 to prawda, jednak nie powinienem go używać w fazie kwitnienia, a ja używałem go zdecydowanie za często i chyba za dużo :alergia:
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.