Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Natomiast w Polsce jest metadon 1% i 5%
sprawdzone_info pisze:Człowieku, jak w 10ml jest 100mg to stężenie wynosi 10%.
sprawdzone_info pisze:Człowieku, jak w 10ml jest 100mg to stężenie wynosi 10%.
Natomiast w Polsce jest metadon 1% i 5%
Faktycznie zapomniałem, że piszemy o mg/ml ale to nie zmienia faktu że sam piszesz bzdury bo mamy 0,1 i 0,5 tego 1% nie ma, poza tym jak już wejdzie to będzie raj dla strzelających iv.
Najstarszy syrop zawierał w 1 ml 1 mg metadonu, czyli w 1ooo ml = 1l 1000mg =1g metadonu. Jeszcze raz: w 1l czyli 1kg wody (bo taki jest ciężar właściwy wody 1g/1ml) było 1g metadonu, a litr wody waży 1000g. Czyli stosunek metadonu do wody wynosił jak 1 do 1000, w procentach to zapisujemy: 0,1%. I przestać się kłócić, jako elektronik codziennie muszę coś policzyć, nie takie pierdoły jak procenty.
W takim razie nowsze wersje syropu mają stężenie 0,5% i 1%.
Koniec dyskusji, siurki.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
Ja na swojej maturze miałem normalnie matematykę, gdy przeglądam zadania z obecnych rozszerzonych egzaminów maturalnych, to śmiać mi się chce. Gdzieś zginął rachunek różniczkowy, całki to też dla współczesnych maturzystów legenda.
Poza tym na studia miałem wstępny egzamin z matematyki.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
Bupra lepsza niz metadon na odstawke majki cnie?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.