Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1680 / 270 / 0
Człowieku, jak w 10ml jest 100mg to stężenie wynosi 10%.
Natomiast w Polsce jest metadon 1% i 5%
Największy przegryw na forum
  • 475 / 17 / 0
We Wrocławiu też już podobno jest ten nowy. Pytam doświadczonych. Jakie kryteria trzeba spełniać żeby przyjęli mnie na program metadonowy? Bardzo proszę o radę.
  • 2120 / 265 / 0
sprawdzone_info pisze:
Rozpierdoliłeś mnie, ale nie jesteś jedyną osobą, która się tak myli. Jeśli metki masz 100mg (0,1g) w 10ml to masz 1%(w/v)
  • 475 / 17 / 0
Ja pienicze. Gdzie mam szukać odpowiedzi na ww pytanie jak nie tu. Poczytałem trochę wątek i nic się nie dowiedziałem konkretnie. Wiec bardzo proszę o wyrozumiałość. Jestem wjebany w opiaty opioidy od 7 lat. Waliłem już chyba wszystko (tramal,koda,morfina,Helena,fentanyl,oxycontin,metadon we Włoszech) Bylem pięć razy na detoxach różnych,ale za bardzo nie mogę tego udokumentować(pogubiłem papiery) Jakoś nie chce mi się wierzyć że przyjmą mnie tak z marszu. Chociaż nie wiem,dlatego proszę o pomoc tutaj. Chodzi mi o program we Wrocławiu.
  • 443 / 55 / 0
sprawdzone_info pisze:
Natomiast w Polsce jest metadon 1% i 5%
Gadasz glupoty. Kompletne!! W Polsce jest metadon o stężeniu 0,5% i 1%. Ten 1% jest niebieski. Kolega wyzej juz Ci wytlumaczyl chyba matematycznie wiec nie pograzaj sie dalej [emoji1]
  • 1680 / 270 / 0
Jakie 0,5 i 1% skoro ten nowy jest 5x bardziej stężony niż stary? Jak już już 0,5 i 0,1...

Faktycznie zapomniałem, że piszemy o mg/ml ale to nie zmienia faktu że sam piszesz bzdury bo mamy 0,1 i 0,5 tego 1% nie ma, poza tym jak już wejdzie to będzie raj dla strzelających iv.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2016 przez sprawdzone_info, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1542 / 213 / 0
Chłopcy, co robiliście na matematyce? Dłubaliście w nosie, gruchą wywijaliście, czy co?
Najstarszy syrop zawierał w 1 ml 1 mg metadonu, czyli w 1ooo ml = 1l 1000mg =1g metadonu. Jeszcze raz: w 1l czyli 1kg wody (bo taki jest ciężar właściwy wody 1g/1ml) było 1g metadonu, a litr wody waży 1000g. Czyli stosunek metadonu do wody wynosił jak 1 do 1000, w procentach to zapisujemy: 0,1%. I przestać się kłócić, jako elektronik codziennie muszę coś policzyć, nie takie pierdoły jak procenty.
W takim razie nowsze wersje syropu mają stężenie 0,5% i 1%.
Koniec dyskusji, siurki.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 1680 / 270 / 0
Ja zdawałem rozszerzoną maturę z matmy a jak byłem młodszy to byłem laureatem Kangura...każdy może się pomylić, zresztą poprawiłem się.
  • 1542 / 213 / 0
Dobra, wybaczam, masz szczęście, że to nie matura, bo sprawdzający prace przy takim błędzie ze śmiechu by umarli.
Ja na swojej maturze miałem normalnie matematykę, gdy przeglądam zadania z obecnych rozszerzonych egzaminów maturalnych, to śmiać mi się chce. Gdzieś zginął rachunek różniczkowy, całki to też dla współczesnych maturzystów legenda.
Poza tym na studia miałem wstępny egzamin z matematyki.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 680 / 43 / 0
Ee a xuj nas obchodzi to jaka mature zdawales i czego byles laureatem? Przyznanie do błędu nie musi zawierac tak zjebanych informacji, musi zawierać przyznanie się do niego, w sensie tego bledu i tyle. Lol.

Bupra lepsza niz metadon na odstawke majki cnie?
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.