Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12713 / 2460 / 0
A jaką widzisz przewagę tramalu nad buprenorfiną w kontekście tej sytuacji? Szybkość wyzerowania, czy coś jeszcze?
  • 2121 / 266 / 0
dymynawodzie pisze:
Witam Wszystkich !
Mam pytanie dot. PRZECHODZENIA Z METADONU NA MORFINĘ.
Oczywiście jestem osobą żyjącą w Polsce, moja dawka metadonu to 125 mg.
Przede wszystkim musisz zejsć z metki jak to tylko możliwe, chociaz o połowę, choc wolałbym byś doprowadził do tego by dobrze się czuć na 40 ale wiem, ze to trudne. Przy 40mg metki p.o. 100mg majki i.v. 2x/d wystarczy i jeszcze będziesz ją czuł.
jezus_chytrus pisze:
A jaką widzisz przewagę tramalu nad buprenorfiną w kontekście tej sytuacji? Szybkość wyzerowania, czy coś jeszcze?
Szybkość wyzerowania a co za tym idzie mniej cierpienia i szybszy powrót do formy. Buprę u nas podaja jak pacjent zjedzie do 10mg metki a mnie nie wystarczało 20mg (30mg - ok) na cały dzień kiedy przechodziłem na tramal. Poza tym tramal dobrze przebija sie przez metadon, również skutecznie mi pomagał gdy brakowało mi metki, dlatego o nim pomyślałem w pierwszej kolejności.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2016 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1680 / 270 / 0
Gp, nie jesteś jedyną osobą która próbuje się odtruć tramalem. Przecież tramal jest wypisywany dość często na odstawkę, zaraz po buprze. Kilka detoksów też używa tramalu.

Powodzenia.
Największy przegryw na forum
  • 1542 / 213 / 0
No, g.p., stary draniu, cieszę się, że wyprowadzasz się na prostą. Zawsze wiedziałem, że to, co wyczyniasz z metadonem, a on z Tobą, to samo zuo.
Dryndnij jutro do mnie, albo puść głuchego, to oddzwonię.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 2121 / 266 / 0
Przełom w substytucji, zapraszam do debaty: przelom-w-substytucji-debata-t47622.html
  • 443 / 55 / 0
Proponuje żebyś przeszedł na program morfinowy. Jest normalnie prowadzony w warszawie w jednej z poradni. Pacjenci dostają morfine w tabletkach o przedluzonym uwalnianiu. Funkcjonuje to od 4 miesięcy jakoś i ludzie chwalą sobie. Jedna tabletke biorą od razu przy okienku a druga dostaja do domu zeby wziac po obiedzie czy jakos tak. Tylko najpierw musisz sie troche zzerowac z syropu. Zejsc na duzo mniejsza dawke.
  • 443 / 55 / 0
Na programie substytucyjnym Eleuteria na Dzielnej jest już niebieski metadon o stężeniu 1%. Jak ktoś do tej pory miał dawkę 100mg to aktualnie będzie pił w mililitrach 10ml (poprzednio 20ml). Analogicznie dawka 55mg więc syropu będzie 5,5 ml. Nowy metadon nie ma wogóle cukru w sobie, jest mocno gorzki.
  • 1680 / 270 / 0
No to 10% a nie 1%
Największy przegryw na forum
  • 443 / 55 / 0
1% patrz na wartości. MiliGram a MiliLitr. Zawsze można pokazać ulotkę z butelki i tam jasno stoi 1%.
  • 443 / 55 / 0
Niedzielny80 pisze:
1% patrz na wartości. MiliGram a MiliLitr. Zawsze można pokazać ulotkę z butelki i tam jasno stoi 1%.
Wystarczy poszukac tez na duckduckgo. Producentem nie jest juz firma Molteni jak do tej pory. Kolejnym miastem w ktorym on bedzie to Wrocław.
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.