Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 992 / 17 / 0
Ja tabsy Triticco przyjmuje podjęzykowo bo: Wchodzi w 30 minut a nie 2.5h jak po połknięciu całości; nie ma przedłużonego uwalniania, także całkiem zjeby rano nie ma (150mg extended realese dawał mi minimum 11h snu, podjęzykowo 7-8h różnica jest)
Szkoda, że to takie gorzkie i pikatne jest.
Nadmienię, że używam trazodonu żeby wyjebać mirtazapine z mojej diety. Żarłem NaSSa około 1.5 roku, to chyba wystarczy.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 79 / 1 / 0
podjezykowo sprobuje bo na mnie dziala za dlugo, biore 2/3 tabsy na 3-4godz przed snem i spie za dlugo.
ps tez macie po tym sztywną pałke jak sam skurwysyn?

ps jak skonstruowana jest tabletka? czy rozkruszenie jej i połknięcie sprawi ze bedzie szybciej? czy tylko podjęzykowo próbować? :nolove:
  • 410 / 23 / 0
@pizdodrom - sennosc po trazodonie to niestety czesty przypadek. choc to kwestia osobnicza, poza tym daj organizmowi czas niech sie przyzwyczai do leku. U mnie bylo tak - jak mialem przerwe w paleniu to 150 mg wieczorem mulilo mnie dnia nastepnego. Kawa troche pomagala. Jak wrocilem do fajek to nawet 450 mg ktore teraz biore (a jedno 150 mg biore na dzien, rano) mnie ani nic a nic nie muli. Wstaje, laduje w pluco i moge z energia zaczynac nowy dzien
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 17 / 0
petarda, jak Ci po Trazodonie pała staje... to uważaj. Bo może nie opaść i trzeba potem w szpitalu dać własną pałę do rozkmniny, jak tu sprawić żeby opadła. (priapizm bodajże to się zwie)
A podjęzykowo to fajnie trazodon wchodzi, szybciutko i prawie nie ma zmuły. Znaczy ja w ogóle jej nie mam, nic a nic. Siepłem pod ozor wczoraj o 23:00 a o 0:30 mózg kazał mi iść spać, dzisiaj pobudka o 6:30 i jest ok.
Póki co to ja jem trazodon i inne nasenne żeby odstawić mirtazapine, bo jednak 1.5 roku na nasennym środku, nawet nieuzależniającym...
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 23 / / 0
Ja po trazodonie mam tak że jeżeli dawka większa tym bardziej sen mi się skróca, na wieczór akurat dobrze ale budze się praktycznie nad ranem
Słyszałem, że tu kiedyś był raj ...
  • 2 / / 0
Witam serdecznie.

Korzystajac z okazji wkleje kilka swoich slow na temat tego "cudownego" leku. Zaczolem to brac po kilku probach brania innych typowo super lekow typu pro, ser etc. Jak na zlosc, tylko na to moj mozg chcial reagowac. Wiec wychodzi na to, ze to ze jest to lek stary, nie znaczy ze marny. A wiec opisze to pokrotce...

Depresja:

U mnie na duzy plus. W ciagu kilkinastu dniu pojawil mi sie banan na ustach. Nie wiem na ile to byla autosugestia wzieta z checi wrocenia do normalnosci, a ile faktyczna sila leku. Zeby uscislic, usmiech nie byl polaczony z zadna efuroia etc. Poporstu nauczylem na nowo cieszyc sie zyciem. Ale przynajmniej u mnie zarzucenie opio owszem podbijalo jego dzialanie, jednak pozniej jakbym zaczynal od zera. Co dziwne, bo Trazodon ma krotki okres poltrwania.

Leki, czyli fobie etc:

U mnie w ogole nie zauwazalny efekt leczniczy. Nawet przy dawkach powyzej 300mg. Wedlug lekarki efekty przeciwlekowe powinny pojawic sie przy 150mg, bo ponizej jak ketrlel tylko na sen. Ogolnie u mnie dno. Srednio dwa napady lekowe w tygodniu i przynajmniej jeden w miesiacu z utrata swiadomosci. Sam w sobie marnie...

Sen:

Tutaj pol na pol. Z poczatku spalem ok, potem zauwazylem tylko kur... naprucie po ok 1.5h po wzieciu i chec polozenia sie spac. Niestety to jak zolpidem. Polozy do lozka, ale nie gwarantuje snu. Wiec dupa... Jednak w polaczeniu z depacina wedlug mnie super regulartor czasu snu. Moglem wstawac bez budzika.

Inne stany:

Ciekawe, badz nie zalezy od kwestii podejscia. Jezeli wypijemy alko (w miare rozsadnej ilosci), jakies opio i wezmiemy przynajmniej te 150mg na poczatku leczenia to mozna doswiadczyc czegos ciekawego. Przynajmniej w moim przypadku. Mianowicie wyobrazcie sobie w/w substancje plus benzo. Normalnie mamy amnezje, jednak tutaj jej nie ma. Czlowiek odbija sie od scian, belkocze, kolory sa strasznie irytujace. Dla mnie ciekawe doswiadczenie...

Tak czy siak to tylko co mam na ta chwile w glowie. Mam nadzieje, ze nie napisalem tylko pustych wypocin i komus sie przyda.

Pozdrawiam
It's good to be bad.
  • 234 / 11 / 0
Trazodon to jeden z niewielu leków, który przez cały czas brania czyli kilka miesięcy dobrze na mnie działał nasennie a po odstawieniu praktycznie nie było problemu się przestawić na spanie bez niego, także na plus. A czy poza tym działał to ciężko stwierdzić, bo w dzień co innego leciało...
  • 75 / / 0
Jakie efekty będzie miało ćpanie np. 3MMC, 3-FA lub 2-FA 5-meo-mipt podczas leczenia Trazodonem. Czy działanie wspomnianych dragów będzie spłycone? Teoretycznie po zażyciu wieczorem przed snem Trazodonu jest wydalany z organizmu po kilkunastu godzinach więc następnego dnia np. w południe chyba nie powinien mieć większego wpływu na kilkugodzinne ćpanie. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym zakresie?
  • 234 / 11 / 0
U mnie nie było żadnych interakcji, ale ja byłem na małej dawce 75-100mg wieczorem.
  • 295 / 3 / 0
Zrobiłem sobie dwie kuracje 20 x 150, przerwa między nimi jakieś dwa miesiące.
Zaczynałem od 75 by wrzucać nawet 450. Brany o różnych porach, w różnych dawkach.

Nigdy nie miałem prawdziwej depresji, jednakże z faktu, iż miałem darmowe próbki to musiałem sprawdzić co to takiego te całe antydepresanty i muszę powiedzieć, że TO JEST ZAJEBISTE.

Nie potrzebuję wcale a wcale dragów, motywacja, chęć do życia i efekt antydepresyjny mocno dają o sobie znać, coś pięknego.
ohohosialalala
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.