Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
Jaka jest Twoja ulubiona forma konopi?
Susz
172
8%
Hasz tradycyjny
26
2%
Bubble hash
3
1%
Nalewka
6
1%
Tłuszcze
9
1%
Gliceryna
1
0%
Olejki
13
1%

Liczba głosów: 230

ODPOWIEDZ
  • 556 / 50 / 0
Mam olejek/ekstrakt z bardzo gęstą, ale wodnistą konsystencją, tzn. spływa wooolno ale jednak spływa. W związku z tym mam problem z przechowywaniem bo pojemnik musi być zawsze pionowo bo żywica spływa, brudzi dekielek, zakleja gwinty i mnie to wkurwia. Dodatkowo to mocne jest że główka szpilki wystarczy żeby sie porobić wapując, dlatego nie chcę żeby jakakolwiek ilość się marnowała i przyklejała do gwintów, żeby można było łatwo ten olejek wydobyć z danego pojemnika dlatego np. buteleczka z wąskim gardłem odpada. Nie mam pomysłu w czym mógłbym to przechowywać tak, żeby można było pojemnik wrzucić np. do plecaka i się nie martwić że mi zaleje dekielek i gwint ? Macie jakieś pomysły albo strony z jakimiś wymyślnymi pojemniczkami ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.