Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 70 / 10 / 0
Ostatnio sklepik z browaru Witnica otworzył się obok mnie. Piwo czekoladowe i celtyckie zrobiło na mnie duże wrażenie. Jak na 5 zł to smak miały genialny. Zrobiłem sobie lekki zapasik i wszystko się chłodzi :D
Uwaga! Użytkownik Dysozwierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Natchniony ciekawością postanowiłem sobie kupić Swojskie o smaku miodowym. Jestem mile zaskoczony, bo ilość miodu wydaje się być optymalna, a nie w jak innych piwach tego typu - mocno przesłodzona. Woltaż 4.7 %, więc fajnie sprawdzi się pod mj, co zresztą sam przedwczoraj uczyniłem. Piłem z butelki, ale piana bardzo fajnie się utrzymywała, prawie na przysłowiowe dwa palce. O ile pamiętam, to robią je w jakimś browarze w Pile. Kosztowało chyba 3.75 zł.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3460 / 732 / 9
Nie sądziłem że do tego dojdzie, ale miałem ostatnio zaszczyt zwilżyć podniebienie piwem Świnoujskie Jasne Pełne. Jak je otwarłem to węch uległ iluzji bliskości konopnego kwiecia. Natomiast gdy przechyliłem ustnik butelki do mojego otworu gębowego i złoty płyn wlał mi się do ust to czułem morską bryzę i latające mewy na tle błękitnego nieba. Wciągłem jak młody albatros a później dowiedziałem się dlaczego na emblemacie butelki widnieje biały wiatrak. Myśl globalnie, działaj lokalnie.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 12661 / 2452 / 0
Z okazji najcieplejszego jak do tej pory dnia roku, zafundowałem sobie belgijską klasykę (nawet znalazłem na jednym zdjęciu oba piwa)

http://www.beerisland.pl/wp-content/upl ... cf0488.jpg

Polecam szczególnie De Namur, choć kosztuje nie mało (Hoegaarden w sumie też...). Do nabycia np w Auchan.
Kocham Wity!
  • 553 / 117 / 0
Ja wraz ze swoją skromną osobą(heheh-jest nas dwóch powoli) jestem wielkim fanem Browaru Witnica. Jest to mały browar z miasta Witnica, położonego w powiecie Kostrzyn nad Odrą. Browar ma wieloletnią tradycję, a warzone przez nich piwa od lat smakują wyśmienicie.
Jako, że moim ulubionym, niewybrednie-jest piwo jasne, więc często pije ichnie Lubuskie jasne oraz Lubusz. Ten drugi jest nieco słabszy-4,2%.
Polecam i czekam na wpływy z reklamy:)
  • 12661 / 2452 / 0
Witnica = DMS w prawie każdym piwie, które od nich piłem. Być może się poprawili, nie wiem... Ja jestem fanem Kormorana.
  • 3460 / 732 / 9
A kto pił to piwo Polski Chmiel? Ja pierdole ale niedobre. Smakowało bardzo intensywnie ziołowo, jak lekarstwo. Ogólnie mocno gorzkie aż za gorzkie. Więcej bym nie wypił.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 214 / 18 / 0
Może Cię zadziwię, ale tak właśnie smakuje prawdziwe proste piwo. Woda, chmiel i słód - trzy podstawowe składniki. W każdym z tych penerskich piw jest jest dodatkowo mnóstwo polepszaczy, które diametralnie zmieniają smak.
Uwaga! Użytkownik cancerous nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12661 / 2452 / 0
cancerous pisze:
Może Cię zadziwię, ale tak właśnie smakuje prawdziwe proste piwo. Woda, chmiel i słód - trzy podstawowe składniki. W każdym z tych penerskich piw jest jest dodatkowo mnóstwo polepszaczy, które diametralnie zmieniają smak.
Woda, chmiel i słód to składniki klasycznego pilsa, ale na pilsach świat się nie kończy : )
  • 214 / 18 / 0
To właśnie miałem na myśli, sam jestem fanem ciemnych lagerów. :)
Uwaga! Użytkownik cancerous nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.