...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Proszę, naprawdę proszę o jakieś info o HCP podwójna diagnoza w POZNANIU ? Był ktoś ,? Warto iść ? Ludzkie warunki ?Siadła mi totalnie psychika ,a uzależnienie mieszane jak było tak jest.Wiem,że 10 tyg nie pomoże wyjść z uzależnienia,ale może chociaż psychikę podlecza... Najgorsze to myśli S ,bo już nie dźwigam tego wszystkiego Uprzedzsjac- byłam w 4 psychiatrykach.I poza faszerowaniem lekami nic nie robili.zadnej terapii ,nic.Przechoealnia:( .BŁAGAMj ak tos coś wie..
  • 3520 / 576 / 1
W HCP mają jakieś oddziały psychiatryczne? Czemu wspominasz akurat ten szpital?
Gdzie jeszcze byłaś? Jesteś z Wlkp?
17 marca 2021juljajulja pisze:
Hej, szukam dla siebie ośrodka terapii krótkoterminowej. Właśnie dowiedziałam się, że OKTU w Toruniu ma tylko 2 miejsca dla kobiet (XD) i w związku z tym nagle czas oczekiwania z 2 tygodni wydłużył się do 3 miesięcy lub dłużej.

Uzależnienie mieszane, głównie mam problem z paleniem zioła codziennie od paru lat, co ostatnio poskutkowało ostrą psychozą, bywały też okresy stimów, benzo czy chlania (ale tak bez przesady). Do tego diagnozy zaburzeń lękowych i depresji (wiadomka), borderline i podejrzenie CHAD.

Zastanawiam się czy konieczna jest podwójna diagnoza. Mam ustawione leki, nie odpierdalam na co dzień, a border włącza mi się najczęściej przy okazji związków czy innych relacji z facetami.

Myslalam o HCP w poznaniu, oddzial podwojnej diagnozy. Bardzo trudno jest znalezc jakiekolwiek info, czy ktos tam byl albo cos slyszal?
I co? Trafiłaś gdzieś, bardzo podobnie u mnie, może dasz mi jakiś trop?
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2021 przez Retrowirus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 15 / 2 / 0
Czesc! Wybieram się do Familii do Gliwic, mam podwójną diagnozę. Czytam tutaj wypowiedzi ludzi ze jest koszmar. Czy ktoś ma aktualne info jak to tam wszystko wygląda ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.