Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Kim jest dla Ciebie Terence McKenna?
Bardzo mądrym naukowcem
25
14%
Prorokiem Nowego Eonu
16
9%
Hipisem i fajnym ziomkiem
42
23%
Wtajemniczonym
33
18%
Kompletnym idiotą
24
13%
Mam do niego mieszany stosunek
41
23%

Liczba głosów: 181

ODPOWIEDZ
  • 2235 / 5 / 0
Kiedy ja mówie Ci powarznie, że to wynalazek nie z tego świata.

Kiedy ja mówie Ci powarznie, że to wynalazek nie z tego świata.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: r0galik »
evildildo pisze:
No tak, już doczytałem, on dodał do siebie te wykresiki, co jest w z dupy wzięte, bo skoro miał tylko różnice miedzy kolejnymi liczbami, to konsekwentnie, jeżeli 'fraktalnie' na długości jednego ciągu kład 6 ciągów, z każdym krokiem powinno mu się pojawiać 6 razy więcej liczb niż w kroku poprzednim. Wtedy po nieskończonej ilości kroków miałby i tak przeliczalną ilość punktów, więc nie ma mowy o ciągłym wykresie. Z tego co mi wiadomo czas jest ciągły, więc całą teorie można rozbić o kant dupy.
tylko, że on te punkty połączył liniami... nie skumałem czegoś z postu?
Co cię nie zabije, to cię osłabi.
  • 2235 / 5 / 0
Nie.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Szukałem wersji tego kalkulatora pod dos ale nie znalazłem :-(
  • 125 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Euler »
r0galik pisze:
tylko, że on te punkty połączył liniami... nie skumałem czegoś z postu?
No właśnie, a dlaczego te punkty połączył linią? Skąd założenie, że pomiędzy kolejnymi pomiarami (w tym przypadku są to heksagramy) ilość zmian wzrastała liniowo? Przecież punkty można połączyć w dowolny inny sposób, więc dlaczego ten? Ale przede wszystkim: dlaczego McKenna zakłada, że ma do czynienia z procesem ciągłym? Na dobrą sprawę ma tylko dany skończony ciąg liczb.

Abstrahując od tego: załóżmy, że rzeczywiście proces ten był liniowy. Skoro wykres procesu jest funkcją składaną (złożoną z funkcji liniowych), to w pewnych miejscach tej funkcji nie jest ona różniczkowalna. Znowu widać, że McKenna wysysa sobie 'dane' z palca.
Uwaga! Użytkownik Euler jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 123 / / 0
Jasne, że wyssał to z palca, przecież to numerologia w najlepszym wydaniu.
Kto powiedział, że nowości są różniczkowalne względem czasu? To on ustalił zasady w tej teorii.
Pewnie gdy połączył punkty w sposób liniowy, zauważył, że początek i koniec można na siebie nałożyć.
While an arrangement with closure might have placed any two hexagrams opposite each other, what we in fact find is that the hexagrams opposite each other are such that the numbers of their positions in the King Wen Sequence when summed is always equal to sixty-four. These facts are not coincidences, they are the artifacts of conscious intent.
Chodzi o to, że gdyby nałożyć na siebie pierwotną linię i jej odbicie, pokrywają się one ten sposób, że pozycja każdej liczby z jednej krzywej dodana do pozycji liczby z drugiej krzywej daje 64. Odczytał to jako nieprzypadkowe. Połączenie liniowe było najprostsze i dawało mu podstawy do takich rozważań...
  • 2235 / 5 / 0
Zatkało mnie, gdy przeczytałem, że McKenna zajmował się przemytem haszyszu i był ścigany przez Interpol.

Ciekame jaką giwerę nosił za pazuchą? ;-)
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ayayay »
.. pisze:

Ciekame jaką giwerę nosił za pazuchą? ;-)

AK-47 oczywiście %-D
that he not busy being born
is busy dying
  • 123 / / 0
On nosił łuk ze strzałami nasączonymi DMT, jak kogoś trafił to tamten miał trip życia i się do niego przyłączał.
  • 2235 / 5 / 0
He, he, dobre
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.