Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
aha - cpuny ktore tu pisza to jest tzw."elita": trzeba wlaczyc PC, sie zalogowac, umiec napisac dwa zdania...
mam w kieszeni klonazepam.
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Sprowadzanie chęci ćpania tylko do ewolucyjnego wybryku to uproszczenie.
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Właśnie to różni nas od zwierząt że mamy rozum który doskonale potrafi nas usprawiedliwiać-a właściwie to usprawiedliwia sam siebie-wymyslając skuteczne teorie mające na celu dalsze ćpanie.
Przecież to mózg mysli.kreuje,odpowiada za uczucia-dąży do przyjemności-i też najwięcej jej przy opio dostaje-normalnie przecież dobry szot formatuje twardziela,mózg zwalnia i kąpie się w endorfinach-wiadomo że bedzie płatał figle aby przyjebać znowu.
Opio strasznie wpierdalają psychicznie-im mocniejsze tym szybciej-I.V mocno przyśpiesza sprawe-no od pierwszego strzału Helu już nic nie jest takie samo.
Życie z uzależnieniem napewno nie jest fajne ani miłe-nawet kiedy sa to lekkie opio(koda,DhC,tram,bupra)Przypomina to więzienie jednak-bądz co bądz powiedzmy sobie szczerze, że ćpając w mocnych ciągach nie jest się do końca wolnym-pomijając uzależnienie psychiczne-to nawet sam skręt jest już poważnym "felerem"-a nie słyszałem o filozofii która sugerowała by w jakiś sposób ograniczania swojej wartości i ogranicza wolność jednak w dość poważny sposób.
Skręt potrafi z dnia na dzień wymusić tydzień lub więcej zwolnienia lekarskiego z pracy-napewno hujowej jazdy rodzinnej jak ktoś z rodziną mieszka,po prostu bez obecności opoidu nie jesteśmy w stanie normalnie funkcjonować
EDIT
PS.mózgi zwierząt same kierują je do narkotyku-ale widziałem jakiś program że nauczono szczury w którym poidełku jest Hel a w którym koks-i szczury raczej sięgały po koko-następnie zabierano koko-i samodrażniły się herą=zanim się uzależniły fizycznie wstawiono koks-i nie wykazano any szczury wróciły do ćpania koksu-ćpały here.
Wg.mnie coś w tym jest-ale mechanizm uzależnienia od opio znacznie różni sie od stymulantowego-w tym przypadku chęv na nastepna dawke zaczyna się od razu kiedy działanie słabnie-ale jak się przetrzyma jest luz-a na opio ciśnienie dopada niespodziewanie ale jest natretne i utrzymuje się długo-bardziej podstępne.
Bez tego omotania, znając sedno całej sprawy, po co bierzemy, co nas do tego skłania i co nam to daje, a głónie mając świadomość późniejszych konsekwencji, przyjemność by nie była taka sama.
ot tyle. taka ucieczka od rzeczywistości i problemów...
choć przyjemna
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.