Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 110 / 5 / 0
ziarnista z lidla za 15zł-500g arabica
Tłum duży, ale ludzi niewielu
  • 251 / / 0
inka - smak dzieciństwa :) , z wodą czy z mlekiem zawsze dobra :cheesy:
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 410 / 19 / 0
Dallmayr Intensa D'Oro 1kg kawa ziarnista - obecnie taką katuje z ekspressu i jest bardzo dobra 46 zł za kilo :)
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 561 / 40 / 0
  • 5412 / 995 / 0
Ja z racji wykonywania zawodu czesto dostaje niezle kawki typu Lavazza. Ale z tych tanszych dobra jest Tchibo
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 906 / 75 / 19
Słuchajcie, jaka kawa dostępna w sklepach (Tesco, Real, Auchan itd) będzie 100% robusta?
Mam 100% arabicę i chcę kupić 100% robustę, żeby sobie porównać, którą wolę.

Producenci na opakowaniach albo nic nie piszą, albo jak już coś napiszą, to wychodzi na to, że wszędzie są mieszanki arabicy z robustą, a ja chcę zaparzyć sobie w dwóch kubkach 100% takiej i 100% takiej, żeby wiedzieć, która lepiej mi podchodzi.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 37 / / 0
Lavazza, kto nie pił, ten nie wie.
  • 24 / 1 / 0
mocca gold jest the best
  • 24 / 1 / 0
@tykaczka, TAK TYLKO i wyłacznie LAVAZZA, chyba jestem uzależniony
  • 1674 / 107 / 0
jakie kawy parzxa jako espresso ?
mialem z automatu 1,5zl malutki kubeczek
tzn w kubeczku na dnie
smak gorzkawy geniany
zwykle kawy nie interesuja mnie, ale tu juz ten gorzkawy smak rozbudzał ;-)
ps kawa parzona, cena zbytnio nie gra roli byle nie 50 zł za 100 gr
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów