Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 589 / 1 / 0
Mojito. :-)
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 614 / 5 / 0
MOJITO.

poznałem to dobrodziejstwo w restauracji w Bułgarii i była to jedna z najsmaczniejszych rzeczy jakie mi przez gardło przeszły w moim życiu. było tak dobre, że pomimo wysokiej(ok. 20pln za drink ~200ml) ceny, każdy to tam pił i to w sporych ilościach.

oczywiście musi być dobrze zrobione. tam było. nie piłem tego już nigdzie indziej nigdy więcej, więc nie mam odniesienia jak smakuje w innym wykonaniu.

Widze ze wiele osób podziela zdania że whisky z colą smakata.. ajj, wątpie bym kiedyś spróbował lepszego drina

ja nie lubię. w ogóle nie wiem jak mogą smakować alkohole wysokoprocentowe(whiskey, brandy, wódka itp.) w postaci czystej. w drinkach ok, ale akurat whiskey w ogóle mi nie smakują, także z colą. chyba najgorszy drink jaki piłem - a piłem w wersji z J. Walkerem, J. Danielsem, Grant'sem i Ballantaine'sem.

aha, POLECAM:

1/5 zmrożonego Ginu Lubuskiego LIMONKOWEGO(od biedy może być też zwykły Gin Lubuski, ale zdecydowanie polecam limonkowy)
4/5 zimnego Sprite/7UP(dobra jest też wersja z sokiem pomarańczowym).
+ kilka kostek lodu.

drugi, najlepszy drink jaki piłem po Mojito.
  • 126 / / 0
Appletini
sprite, martini i sok jabłkowy 1:1:1
W kieliszku takim wszystkim znanym, do martini; z plasterkiem jabłka do przegryzania
"It is written... Among the limitless constelations of the celestial heavens, And in the depths of the emerald seas[...],That the world which we see, is an outward and visible dream of an inward and invisble reality"
  • 76 / / 0
Gin z tonikiem, lodem i cytryną.
Uwaga! Użytkownik qajak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1053 / 77 / 0
Gin + tonic. Litrami.
  • 248 / 3 / 0
Gin z tonikiem wiadomo, ale ostatnio jak drin to tylko gin+rum+tonik 1:1:2, na lodzie z limonką. Golden Rum - nie dość że tani to lepiej mi podchodzi niż senirity, bacardi itp., a gin to wszystko jedno byle nie Lubuski, no na morgi mogę to pić.
  • 4 / / 0
Do wysokiej szklanki wlewamy 25 ml wódki, 50 ml wermutu (może być tani z biedronki :) i dopełniamy sokiem grejpfrutowym lub jakimś innym dość ostrym w smaku + lód.
Wchodzi jak soczek, smakuje jak soczek a kopie jak koń :))

Pozdro
  • 1047 / 22 / 0
Aperol Spritz, mmm, oh, ah, spoko daje rade, mogloby mocniej kopac, jak wszystko, ale generalnie i tak wymiata

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

flaszka aperolu u mnie 10 euro, prosecco mam bo mam, ale jak musze kupic to tez od 2 do 6 euro, drozszego nie trzeba. Do tego lodzik ( aha aha), pomarancza prosto z domowej sycylijskiej plantacji i Pysznie jest. Proporcje znacie?
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 205 / 1 / 0
kamikaze lubię i polecam.
Skurwysyn.
  • 1519 / 20 / 0
Hm.. jaki ciekawy drink można wyczarować z wódki ;>?
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.