Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2897 / 619 / 10
28 grudnia 2020dwusetanaraz pisze:
Co Wy pierdolita lol ?
Od dawna na forum jest informacja, że bigos nie żyje. Bodajże user o nicku alfa pvp o tym powiadomił. Ktoś inny jeszcze pisał, że bigos dostał zapaści. Jak żyje, to bardzo dobrze. (;
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 2428 / 92 / 0
Dobra udało sie odzyskać stare konto , no to mordeczki dementuje plotke że niby nie żyje hahah , żyje i mam sie bardzo dobrze po prostu z pewnych przyczyn na jakiś czas odstawiłem czy tam bardzo ograniczyłem dragotyki a popłynołem z alkoholem :E
No ale teraz postaram sie po mału wrócić na ketonowom ścieżke autodestrukcji jak kiedys hehe ^_^
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 334 / 43 / 0
%-D %-D %-D
Uwaga! Użytkownik turbopascal666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1223 / 487 / 0
Cmentarz nam się kurczy %-D
  • 334 / 43 / 0
niczym sam Jezus Chrystus
Uwaga! Użytkownik turbopascal666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2428 / 92 / 0
No kurwa mordeczki co ja co ale żadne bjedaketoniki mnie nie zniszczą hah
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 342 / 30 / 0
Ciekawe kto jeszcze żyje z tych co umarli.
  • 2897 / 619 / 10
Podejrzewam jedną osobę.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 2949 / 636 / 0
Ekhm ekhm, warszawski.......

Albo może xantiago chciał zasłynąć na forum jako najszybciej zopiowraczony człowiek znany na h?
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 3901 / 563 / 0
Jak mialbyś nie żyć. W końcu jesteś zmodyfikowanym bigosem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.