Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 456 / 13 / 0
Nie interesuje mnie lans na h, gdyby tak bylo juz dawno mialbym wiecej postow bo konto mam od 2010. Nie musuisz mi wierzyc... mowie taka tolerka mam, bo potrafilem leciec w ciagu 1,5 roku codziennie, az w koncu doszedlem do 50ml, teraz na szczescie '20ml'. No i tak to wlasnie u mnie wyglada. Dodam ze na ten moment nie wyobrazam sobie odstawienia g na stale.
  • 1934 / 108 / 0
"Wiem coś o tym bo sam jestem psychicznie uzależniony od GBL, przejabane" - czemu przejebane ? jezeli ktos podchodzi do tego w "miare zdrowo" to lepiej byc uzaleznionym od tego niz od czegos innego , zwlaszcza jezeli to w miare ogarnia a zycie "na" niz bez jest o wiele lepsze i przynosci znaczne profity na roznych plaszczyznach.. mowie to ja osoba ktora z GBL/ng zna sie juz troche czasu i nie jedno przeszla a znam sie juz z nim jakos 2 lata...

edytuje... znaczy sie lepiej to byc psychicznie uzaleznionym od GHB a nie GBL oczywiscie :)
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 110 / 1 / 0
angrybrads1 pisze:
"Wiem coś o tym bo sam jestem psychicznie uzależniony od GBL, przejabane" - czemu przejebane ? jezeli ktos podchodzi do tego w "miare zdrowo" to lepiej byc uzaleznionym od tego niz od czegos innego , zwlaszcza jezeli to w miare ogarnia a zycie "na" niz bez jest o wiele lepsze i przynosci znaczne profity na roznych plaszczyznach.. mowie to ja osoba ktora z gbl/ng zna sie juz troche czasu i nie jedno przeszla a znam sie juz z nim jakos 2 lata...
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej:
Wszystko na g, laski podrywać, imprezować, grać na kompie, srać w kiblu.
A potem co lasce powiesz? Jak zobaczy, że polewasz, albo zachowujesz się jak ciotunia anie alvaro? Będziecie razem gieblić?
Albo, polewać np. 10 ml dziennie ok, przez jakiś czas a co jeśli którejś nocy nie zaśniesz? ciągi odstawki itd. i znowu bycie ponurym gburem 2x gorszym niż przed poznaniem G?
No tak, ale ile tak można? 1 rok, 2 ,5 20 ? Co potem? Co jeśli nagle zabraknie na rynku...zamiana na alko?
Czym się różni gbl od alko pozatym, że gbl jest lepsze hehe:) Czym się różni gbl-cholki od alkocholika ?
  • 1934 / 108 / 0
widzisz tylko ty mowisz o GBL ja sie wypowiadajac mam w wyobrazni GHB i na pewno nie polewanie co godzine...

ja po odstawce nie zmieniam sie w gbura x2 bardziej niz przed :D raczej wracam do siebie i do starego trybu zycia co oczywiscie nie jest jakies fajne patrzac jak sie zylo na nG ale jestem z tym pogodzony i to przyjmuje taki los i takie zycie, ktos kiedys powiedzial "Wolę być Lwem przez jeden dzień , niż przez całe życie Owcą."
a co bedzie potem ? bedziesz myslal potem, lap terazniejszosc, chyba ze wolisz potem, rozmyslac czy nie przejebales mlodosc na ograniczeniach i ze moglo to byc inaczej....

a prawda jest taka zeby kazdy robil tak jak uwaza i czuje sie dobrze , ja np. na starosc bym zalowal gdybym wogole nie uzywal g/GHB i nie poznal swiata i siebie od innej strony , sorry juz teraz zaluje bo niedlugo 30 mi pyka ze wczesniej nie poznalem GHB , choc wtedy byc moze moja slabsza dojrzalosc i wiedza byla by przepustka do ostrego wjebania i spierdolenia sobie zycia.... :)

a co bedzie potem, jak zabraknie ? potem to masz sie ustatkowac , miec rodzine dziecko prace i prowadzic nudne stabilne zycie, po co ci potem g/ng ? .... to TERAZ jest czas zeby sie wyszalec i zebys potem mogl spojrzec na ten czas i powiedziec sobie - taaa to byly zajebiste czasy, ale sie dobrze bawilem niczego nie zaluje !!

Czym się różni GBL-cholki od alkocholika ? - w sumie mozna by pisac bardzo duzo....

• 257 / 5 / 0
Wracam do gry %-D
Parę dni odpoczynku.
Wczoraj przyszło 100ml.
Dziś przyszło 100ml innego gbla.

Zakochałem się w tej substancji....czuję, że gdybym poznał się z nią wtedy kiedy już miałem zamawiać (2008), to zrobiłbym tyle dobrych rzeczy w swoim życiu, wszystko byłoby lepiej.

Pod wpływem gbla kocham ludzi, kocham życie, siebie.
Przeciwieństwo tego co jest na trzeźwo.

Przecież to powinni przepisywać ludziom z zaburzeniami depresyjnymi zamiast tych gówien typu sertralina,fluoksetyna itp.

Dla mnie GBL to przełom. Początek zmian nadchodzących w moim życiu. (Tak czuję).

Z nienawiści i pogardy do wszystkiego przemiana w miłość.
Ech...
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 108 / 0
Parathormon pisze:
Sort z Sigma usypia mnie już po 1,8-2ml bez problemu, choć pewnie jakbym "powalczył" z tym to bym jakoś przetrwał z niewielkimi urywkami rzeczywistości. Nie znalazłem w tym dla mnie potencjału zabawowego, więc służy mi właśnie czasem jako usypiacz jak np. przypadkiem przyjmę jakąś zauważalną dawkę nbome podczas nasączania kartonów a nockę wolałbym przespać ;).
para chyba ogarnal w koncu dawki a jego organizm przywykl do syntezowania gbla i wytworzenia odpowiednich enzymow bo ostatnio widzialem pisal :

"dihydrokodeina + GBL - muza po tym miksie to coś nie do opisania głównie ze względu na brzmienie; znaczenie tekstu docierało do głębi moich emocji, ale bez snucia interpretacji etc. - czyste delektowanie się sztuką - chyba mój faworyt jeśli chodzi o odbiór muzyki.
"
http://hyperreal.info/talk/post1573674. ... l#p1573674

oczywiscie bez zadnych pojazdow i wrzucania ;) :D

• 257 / 5 / 0
dihydrokodeina + GBL - muza po tym miksie to coś nie do opisania głównie ze względu na brzmienie; znaczenie tekstu docierało do głębi moich emocji, ale bez snucia interpretacji etc. - czyste delektowanie się sztuką
Dla mnie odbiór muzyki już po samym gbl bez mixowania z czymkolwiek jest niesamowity.
Słucham jakiegoś głębokiego tekstu i czasem mam łzy w oczach :) albo ciary mnie przechodzą.
takie emocje
dopiero sprawdzilem twojego posta w linku - zgadzam się w 100%
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 456 / 13 / 0
Musze sie w koncu pochwalic, bo na g to sie zrobilem taki casanova ze az sam sie dziwie heh wszyscy kumple patrza jak wyrywam jedna za druga i mowia ze takiego drugiego to nie ma. Wczoraj byla impreza na kampusie studenckim, z 400 osob kumpel wypatrzyl maniurke (nawiasem mowiac kazdemu by sie spodobala), zaczal podbijac to z miejsca go zgasila, mowie do niego patrz jak sie to robi i ide, 5 minut doslownie i sama mnie namawiala zeby isc do niej. Zreszta praktycznie nie ma dnia zebym jakiejs panny nie poderwal, jak mam dobry dzien to i z 6 sie uda :D ostatnio wlasnie jestem w dobrej formie, a jak znowu zaczne chodzic na silke to dopiero bedzie szal.
Dobre jest to ze nawet jak przestalem polewac to i tak potrafilem dzialac z panienkami, nie ze zrobilem sie cipa. CHociaz oczywiscie nie bede sciemnial ze to to samo, ale nie narzekam ze tak to ujme :P
  • 456 / 13 / 0
A no i jeszcze troche zmienie temat. Wczesniej chyba z rok lecialem tak ze polewalem'ostroznie' w dzien, czekalem do wieczora i polewalem az zasnalem, pewnie dlatego przerywlo mi banie i mam takie dawkowanie...

Mozna scalic posty
  • 257 / 5 / 0
Niestety muszę zrewidować swoje poglądy :(
GBL nie jest taki idealny, wręcz przeciwnie, otworzyły mi się oczy po dzisiejszym dniu. To niebezpieczna substancja i trzeba ostrożnie do niej podchodzić.
Od przedwczoraj przerobiłem sporo, nie wiem dokładnie ile, mocno się pogubiłem.

Jak to jest możliwe, że biorąc zaledwie dwa dni, już nie działa tak euforycznie i motywująco? Czy to przez brak snu czy jego słabą jakość?
Dodam, że spałem przez ostatnie 48h, ze 4 razy, od 1h do 4h.
Każdy sen po przedawkowaniu, tzn. siedzę i nagle cyk. Budzę się, ze słuchawkami na uszach, muza leci dalej, widzę, że przeleciało ileś tam tracków. Nawet pamiętam ostatnie chwile i nagle mnie nie ma.

Ale najgorsze było dziś w ciągu dnia. Wychodząc polałem około 1,6ml.
Byłem poza domem parę godzin no i zaczęło się coś dziwnego.
Czułem się fatalnie psychicznie, naprawdę źle. Porównałbym to do zjazdu po stymulantach (może trochę lżej). Pierwsza myśl. Jak najszybciej wrócić do domu i polać GBL. No i poprawiło się od razu.
Pytam - jak to jest możliwe po dwóch dniach? To nie jest mój wkręt, mam duże doświadczenie z używkami i bywałem w różnych stanach, ale to mnie naprawdę zaskoczyło.
Proszę, niech ktoś kompetentny mi odpowie.
Aha i jeszcze jedno. Czy GBL pity na pusty żołądek mocno go rozpierdala? Czy najedzenie się do syta ma wpływ na długość ładowania/działenie GBL?

edit//
06:41 - dolewałem ostrożnie od momentu napisania tego posta. Jednak działa dalej, jest euforia. Ale boję się tej substancji - nabrałem do niej szacunku.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.