Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 207 / 1 / 0
Philipos pisze:
Ale, ale

Sedacja, relaks mięśni, otwartość i podwyższony nastrój- dla mnie to jak najbardziej przyjemne.
Może troszkę źle się wyraziłem, ale miałem to właśnie na myśli po napisaniu:
(...)Także dla tych, co chcą spróbować benzodiazepin dla "fazy", to się ostro przejedziecie, bo to nie ten typ używki.
oraz
Fajnie otwierają, ułatwiają funkcjonowanie wśród ludzi itp.(...)
Philipos pisze:

Benzo trzeba się nauczyć, bo większość zraża się po zbyt dużej dawce i urwanym filmie. Jem cukierki od 1,5 roku i miałem po 50 dni przerwy, nie raz i nie dwa. Na początku też zrywałem filmy, odpierdalałem, zachowywałem się jak zwierzę. Teraz mi się to nie zdarza

Reasumując: benzo są jak najbardziej rekreacyjne, ale to nie typ używki gdzie liczy się ilość. Jeśli umiesz uszanować benzo, to benzo uszanuje Ciebie/quote]
Ja bardzo lubuję się w benzo - generalnie lubię takie "przymulające" używki, niemniej nie ujmowałbym tego w słowa, że dany lek trzeba szanować, to i on uszanuje Ciebie. Generalnie wiem o co Ci chodzi, gdyż jestem początkującym benzożercą, tylko zwyczajnie śmiesznie to brzmi.

Pozdrawiam ;-)
if you can't sleep at night it's because you're awake in someone else's dream
  • 992 / 25 / 0
Ja już nie wiem, może to moja osobnicza reakcja ale na mnie działa usupiająco, próbowałem 0.5, 2, 5, 8, i więcej %-D
nigdy nie zauwazyłem jakiś specjalnych efektów tylko wypranie z uczuć :"mam wyjebane" choć nie powiem że kiedyś wziąłem 3 mg i do łóżeczka filmy oglądać z lapka, przyjemnie było ;) Jako że jestem osobą zdrową (nieprzebadaną) pewnie dlatego nie odczuwam działanua prospołecznego., nawet mogę powiedzieć że tolerancja wobec pewnych osób mi się obniża. Ale beznodiazepina sama w s0b9e całkiem niezła, ale jedynie do miksów a pst, jarania.
  • 207 / 1 / 0
No, ja wczoraj dostałem sygnał, że przedobrzyłem i trzeba skończyć się leczyć na własną rękę. 3 paczki Zomirenu po 1mg w nieco ponad tydzień, dawki po kilka gram na dobę bez tolerki. Odstawka w czwartek/piątek i bach... około 20-21 było mi duszno, około 21 padaczka i amnezja do około 22. Dzisiaj lekki ból mięśni, jakby zakwasy, trochę senność i delikatne zaburzenia mowy. Mimo to i tak przeszło mi przez myśl "padaczka? no to po klony" i się zaśmiałem :). Póki nastrój nastawiony na leczenie to lecę po skierowania czym prędzej. Co tam trzeba? Neurolog, rezonans magnetyczny, tomografia, psycholog/psychoterapeuta?
  • 240 / 4 / 0
Może kup sobie paczkę diazepamu i tym się lecz. Jedna tabletka dziennie, albo na dwa dni. Nie rób ciągów i nie bierz za dużo. Unikniesz drgawek itd. Nie miałem skręta od alpra, ale miałem od klonów i diazepam pomógł. Ważne tylko, żeby się nie wiebać w rolki.
  • 207 / 1 / 0
We wtorek już miałem skręta, ale jakoś to przetrzymałem. W środę męczyłem się całe popołudnie, ale w końcu o 22-23 pojechałem do szpitala po recke na Zomiren. Wziąłem już skierowanie do neurologa, żeby mi tam zlecił te wszystkie prześwietlenia itp. A leczyć chcę to mieszając alprazolam z diazepamem właśnie i stopniowo wyłączać alprę. Zwłaszcza, że diazepam jest dłużej działającą benzodiazepiną, to będzie łatwiej rzucić. Ewentualnie jakaś hydroksyzyna do tego, jakbym nie mógł spać. No i potem już dłuższa przerwa z benzo, tj. na pewno będę miał kilka tabsów na "czarną godzinę", ale tylko na taką godzinę. Zwłaszcza, że teraz słoneczko, wiosna idzie,to lepiej piwko w plenerze, przy ognisku, a benzo już do takich miejsc, gdzie mogę czuć dyskomfort psychiczny. (;

Wczoraj nawet powiedziałem kilka słów znajomym (tym mniej lub bardziej) o moim uzależnieniu od benzo, ba... nawet do tego, że metkata waliłem po kablach, o kodzie i nie było reakcji jak na ćpuna. Strasznie przyjemnie się zrobiło i dzisiaj np. nie wziąłem ani jednej alpry, bo mnie zwyczajnie nie ciągnie do niej, no ale wiem, że jeszcze długa droga przede mną do zaprzestania korzystania z benzosów do każdej czynności.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2013 przez enjoythetrip, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 240 / 4 / 0
Wal diazepam, 5-10mg dziennie + tak jak mówisz jakaś antyhistamina (hydro albo DFH) na sen, ewentualnie Midazolam. Walnij sobie też kodę lub majkę (jeśli masz sevredol) 2-3 razy dziennie. ALE NIE BIERZ ALPRAZOLAMU, jeśli chcesz się z niego wyleczyć, chłopie... Diazepam + opioidy + antyhistaminy i skręt powinien być ledwo wyczuwalny...
  • 7 / / 0
wczoraj pytalem poilu dniach beda objawy odstawienia afobamu.Biore od 10 dni po 2 mg plus fluoksetyna 20 mg. Jesli moderacja znow chce usunac poprosze o info dlaczego usuwa czy cos nie tak robie czu jak.
Uwaga! Użytkownik karolkarol24 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 25 / 0
Jak zacząłeś przygodę i leczysz depresję to bierz fluoksetynę, a z Afobamu zejdź z 2mg na 1mg, po ok. 4 dniach z 1mg na 0,75, potem konsekwentnie na 0,5, 0,25 i zostaw ten lek tylko doraźnie a lecz się samym antydepresantem.
Nie wiem kto z moderacji nie zaakceptował Ciebie prędzej :), ogólnie zdrówka :!:
Non omnis moriar.
  • 156 / 2 / 0
co lepiej,znaczy mocniej działa na lęki:6mg bromazepamu czy 1mg alpry?
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1358 / 23 / 0
1 mg alpry.
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
Zablokowany
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.