Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 578 / 14 / 0
Ktoś to próbował, czy poradzi jak stosować?
Mam zamiar brać oba naraz.

-4 x SEMAX®, 1%, 0,1%, 3ml
(Dosage Semax: 0.1%)

SEMAX is a nootropic stimulant of the central nervous system. It has a wide range of actions: it boosts neuroplasticity and increases glutamatergic and cholinergic activity thus improving memory, focus, mental and physical performance; it helps to recover after ischemic stroke and other head traumas; it increases dopamine and serotonin levels and as a result reducing depression, anxiety and sleep disorders; it is also possible to use Semax to prevent signs of Alzheimer’s and other degenerative cognitive disorders due to aging. Semax lacks the negative side effects.

USES
Treat Stroke, Transient Ischemic Attack
Reduce Memory and Cognitive Disorders
Erradicate Peptic Ulcers, Optic Nerve Disease
Combat Depression, Anxiety and Sleep Disoders
Prevent Memory Loss Due to Aging
Boost the Immune System
Cure Glaucomatous Optic Neuropathy

DESCRIPTION
Semax is a heptapeptide, synthetic analog of an ACTH(4-10) fragment of adrenocorticotropic hormone. It has a wide spectrum of actions, and at the same time, lacks hormonal activity and side effects. As a nootropic, Semax improves the processes associated with memory formation and learning. As an anxiolytic, Semax increases the levels of serotonin and dopamine in the brain thus achieving a balanced and stable mood. As a neuroprotector, Semax helps to reduce damaged cells caused by oxidative stress, provides positive effect on cerebral blood flow, increases resistance to hypoxia, prevents and reduces brain damage caused by stroke. As a neurotropic Semax stimulates the growth and survival of developing neurons as well as maintenance of mature neurons thus increasing the expression of neurotrophins in messenger RNA (Ribonucleic acid) and protein levels. Semax has curative properties against glaucoma optic neuropathy, optic nerve atrophy and diabetic neuropathy, as well as peptic ulcer.
Further read: http://en.wikipedia.org/wiki/Semax
[ external image ]
----------------------------------------------------------------------------
-3 x SELANK®, 0.15%, 3ml
SELANK - is a synthetic analog of human immunoglobulin G (tetrapeptide tuftsin). It has anxiolytic and neuroprotective effects and used to treat generalized anxiety disorder. Selank is effective in stress reduction, alleviation of depression, reversal of anhedonia, improvement in mood, and cessation of insomnia. Activates the processes of learning, memory, analysis and reproducing information, improves the short-term memory and attention. Selank has no embryotoxic, teratogenic, allergenic and irritating action; doesn't cause drug dependence phenomena.

ADVANTAGES
Highly Effective in Small Doses and Kicks-in Fast
Non-addictive and Does not Inhibit the Central Nervous System
Does not Affect Car Driving or Operating of Machinery
Absence of Overdose (Increased Doses do not Proportionally Affect the Effect)
No Withdrawal Symptoms
Can be Used While Alcohol Consumption

USES
Reduce Tiredness from Work, Studies or Just General Life Situations
Increase Self Esteem and Motivation
Strengthen The Immune System Through Reduced Stress
Improves Memory Recall and Reaction Times
Improves Mood and Mental Wellbeing
Faster Hangover Recovery, Get Back to Work Quicker

DESCRIPTION
Selank packagingSELANK is a synthetic heptapeptide analog of the endogenous tetrapeptide tuftsin. In the spectrum of pharmacological action of Selank predominates anxiolytic (anti-anxiety) with the stimulatory effect (activating) component. It works by influencing the exchange of monoamines in hypothalamus, diencephalon, the neocortex (emotional brain structures) and enzyme activity (tyrosine and tryptophan). Selank normalizes the level of serotonin in the brain, increases the resistance of neurons in the cerebral cortex to functional loads of high intensity. As a nootropic, Selank enhances mental functions, reduce mental fatigue, improves focus, and enhances memory.
Further read: http://en.wikipedia.org/wiki/Selank
[ external image ]
Burial - Archangel (Uppermost Rework)
  • 441 / 21 / 0
Hejka, piszę po raz drugi bo nie uzyskałem jakiejkolwiek rzetelnej odpowiedzi na mój problem. Od kilku miesięcy mam problemy z kojarzeniem i nauką nowych rzeczy. Nie chodzi mi o pamięć bo z tą nie mam problemów, a raczej o dostrzeganie zależności i rozumienie przyswajanej wiedzy.

Poświęcam na nauke bardzo dużo czasu, codziennie po co najmniej 4-5 godzin, jestem studentem II roku robotyki i widząc moich kolegów z kierunku którzy są typowymi nerdami jedzącymi śmieciowe żarcie którym tyłek przyległ do krzesła od kompa ogarniających materiał lepiej ode mnie robi mi się przykro :( . Jeśli chodzi o mnie to w celu polepszenia swoich funkcji poznawczych zmieniłem zupełnie swój tryb życia.
Przerzuciłem się na zdrową żywność przy minimalnym spożyciu mięsa i słodyczy. Uprawiam rekreacyjnie biegi długodystansowe, tygodniowo potrafię przebiec ponad 30km, wyrzeźbiona i wysportowana sylwetka biegacza ;) . Aktualnie stosuje Ashwagandhę - żeń szeń indyjski, cholinę, żeń szeń syberyjski, gotu kole, ilex guayusa, guaranne i innego rodzaju wywary z ziół które spożywam systematycznie. Stosowałem też noopept, NSI-189, coluracetam, prl-8-53, w przeszłości. No ale efekty nie są zadowalające :/ .

Nawet kurde dzisiaj siedziałem 3h czytając w kółko skrypt do laboratorium z elektroniki i kurde niewiele z niego zrozumiałem :/
Zacząłem się poważnie zastanawiać czy ja jestem jakimś idiotą ? Bardzo sobie cenię inteligencję u siebie jak i u innych i serio mocno to wjeżdża na ambicje.

Wcześniej miałem do czynienia z narkotykami głównie psychodeliki spożywane raz na jakiś czas, lecz skończyłem z tym licząc że to właśnie tego przyczyna. Jestem czysty od jakichkolwiek narkotyków już kilka miesięcy, od alko ponad kilkanaście, a fajek nigdy nie paliłem.

Bedę wdzięczny za każdą radę z góry dzięki :)
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 1 / 5 / 0
Ucz się rano, i co 30 min 5 min przerwy. Problemy znikną jak ręką odjął.
  • 4 / / 0
Chodzi mi o jakiś mix miłorzębu/żeńszenia/lecytyny i ewentualnie witamin. Jest sporo różnych nazw na rynku i nie mam pojęcia co będzie najlepsze jakościowo.
Najbardziej bym się cieszył gdyby można było upchnąć wszystko w jednym preparacie bo świadomość łykania każdej tabletki oddzielenie jest dla mnie odrzucająca. Polecicie coś ?
  • 0 / / 0
Hej.
Chciałbym abyscie polecili mi substancje poprawiajaące przede wszystkim koncentracje, analityczne, logiczne myslenie, iz uczę sie programowania.
Przez kilka lat 0 nauki, tylko picie alkoholu i granie w gry. Ostatnio przez kilka msc zaczalem sie uczyc, i niestety odstaje poziomem od rowiesnikow. i chcialbym aby jakies substacje np. nootropowe pomogly mi w nauce programowania.

Stosowałem przez miesiac noopept, lecz nie dzialal jak powiniej, powodowal u mnie brain fogi, i podczas programowania, robienie zadan z matmy, wystepowały głupie błedy. W tym momencie na motywacje stosuję l dope i acetyl-l-karnityne i dzialanie bylo takie ze chcialo mi sie uprawiac aktywnosc fizyczna, bylem rozdrazniony i nachodzila mnie ochota na granie w pilke. Ale motywacji do nauki brak. Biore takze kofeine , i l-teanine, to dobre pobudzenie.

A wiec prosze o podpowiedzi w doborze srodkow na logiczne, analityczne myslenie, i w pomocy z koncentracja, gdyz mam z tym duzy problem czesto sie rozkojarzam. Przymonę ze noopept na mnie nie dziala, dawkowanie bylo 30 mg 1/2 dziennie. A substacje na motywacje jakie wybralem, dawaly motywacje fizyczną a nie umysłową.
  • 382 / 24 / 0
Temat pewnie zaraz zostanie skasowany za spam.

Ale jeśli jesteś zdrowy i niezbyt zainteresowany tematem to tak na szybko moge polecić ci
Noopeptil Max (wpisz tak w duckduckgo to ci wyskoczy).

Noopept na pamięć, Winpocetyna poprawia ukrwienie mozgu (troche jak miłorząb tylko lepiej), cholina (chciałeś lecytyne, wiec masz),
oraz huperzyna a na pamięć krótkotrwała i ogólnie dobry nootropow.

Tabletkę 2 razy dziennie i gitara. Powinieneś być zadowolony.

Zakładając ze chcesz poprawić swoje myślenie jako juz zdrowy człowiek, nie przeryty ćpaniem z jakaś schizofrenia, lękami czy sitkiem z wątroby.
  • 129 / 4 / 0
@programmer123, a o cholinie jakiejś do nooeptu to się zapomniało?
Nic dziwnego, że nie działało jak należy.
Sprawdź inne racetamy - myśle, że najbezpieczniej sprawdzony aniracetam by się tu nadał. Ale bez choliny też nie wiadomo jak na Ciebie będzie działał.
  • 51 / 4 / 0
Polecacie 5htp? Moze wiecie co do tego dodac zeby czlowiek nie byl taki przymulony? Neotropy?
Moze próbowal ktos z was feromonów? mialem feromax i czlowiek gadal jakby byl podkrecony czyms ale narutlanie, ma ktoś jakies doświadczenie w takim dopingu?
  • 441 / 21 / 0
12 kwietnia 2017Fido69 pisze:
@programmer123, a o cholinie jakiejś do nooeptu to się zapomniało?
Nic dziwnego, że nie działało jak należy.
Sprawdź inne racetamy - myśle, że najbezpieczniej sprawdzony aniracetam by się tu nadał. Ale bez choliny też nie wiadomo jak na Ciebie będzie działał.
Kurde sam stosowałem noopept + choline + alcar i masę różnych suplementów i nie pomagało.
Teraz stosuję wyłącznie ziołowe herbatki, ekstrakty i inne takie naturalne nootropy :-D
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 745 / 36 / 0
12 kwietnia 2017czlowiek pisze:
Polecacie 5htp? Moze wiecie co do tego dodac zeby czlowiek nie byl taki przymulony? Neotropy?
Moze próbowal ktos z was feromonów? mialem feromax i czlowiek gadal jakby byl podkrecony czyms ale narutlanie, ma ktoś jakies doświadczenie w takim dopingu?
Nie oczekuj niesamowitych efektów po 5htp.
Lepszy sen jest i przez to może lepszy humor troszkę. Polecam w mixie z EGCG.
janblotnik@tutanota.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).